24., 
Benátky n.J. - Jindřichův Hradec BEN - JHR
Benátky n.J.: Sedláček (Formánek) - Středula, Chalupa, Bezděk, Nevosad, Staněk, Šimek - Polínský, Mikolášek, Šubrt, Tomíček, Čermák, Novák, Drahoš, Budaev, Jambor, Svatý, Bureš, Barták
Jindřichův Hradec: Hamal (8. Válek) - Sváček, Brus, Vida, Čížek, Malecha, Prokeš, Bauman, Drs, Lomský, Jindra, Bryol, Tesař, Erben, Paďourek, Tregler, Písař
Branky a nahrávky: 1. Jambor (Bureš), 3. Svatý, 8. Mikolášek, 29. Jambor (Bureš), 53. Svatý (Středula, Nevosad) - 4. Drs (Paďourek, Lomský), 28. Brus, 41. Lomský (Paďourek). Rozhodčí: Zítková - S.Marek, Rybáček. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 108.

Komentář

Po zápasu nastoupili benátečtí hráči v roli papírových favoritů, protože se nacházejí na páté příčce tabulky. Naopak jindřichohradecký Vajgar je na osmém místě. V dresu domácích poprvé nastoupil Milan Nevosad, který působil v Nymburce a jeho mateřským oddílem je Mladé Boleslav. Fanoušci si jistě budou pamatovat jeho otce Milana, který několik let působil v benáteckém dresu jako řízný bek. Na pozici obránce ještě Benátečtí vychovávají Lukáše Chalupu, který ač teprve čerstvě čtrnáctiletý, spolehlivě plní úlohy beka a roste v dobrého hokejistu.

Samotný zápas začal ve velkém tempu a již v úvodní minutě se skóre měnilo. Pohlednou kombinaci Bureše a Vladimíra Jambora zakončil druhý jmenovaný za překvapeného Hamala - 1:0. Hosté byli z brzkého gólu zřejmě překvapeni, což nejlépe dokumentoval i brankář Hamal, který si nahození Jana Svatého velice nešťastně srazil do vlastní svatyně - 2:0. Jindřichův Hradec pak dostal možnost přesilovky a na jejím konci vyšachoval obranu Benátek Michael Drs a střelou po ledě do odkryté branky snížil - 2:1. V 7. minutě se před branku hostí natlačil Barták, avšak mířil těsně vedle. O minutu později se k zakončení dostal přeškolený obránce, nyní útočník, Petr Mikolášek a ze shrumáže opět vrátil domácím dvougólové vedení - 3:1. To bylo moc na brankáře Davida Hamala a raději se nechal vystřídal Ondřejem Válkem. V polovině první třetiny se v přesilovce uvolnil Bureš, ale o decimetry minul tyč Válkovy branky. Snížit mohl Vajgar ke konci první třetiny, puk již mířil do prázdné branky, kde ale zaskočil domácí obránce Staněk a rychle ho vytáhl z brankové čáry do bezpečí.

Hosté ve druhé části zlepšili své herní pojetí a byli také disciplinovanější, a proto byli Benátkám vyrovnaným soupeřem. Svěřenci trenéra Nováka často nevěděli, co mají hrát a z toho pramenily i šance Vajgaru. Ve 26. minutě ujížděli Písař a Tregler na jediného beka Benátek, dobře zakombinovali, ale Tregler ve finální fázi netrefil odkrytou branku Sedláčka, který byl v této situaci již překonán. Uplynula pouze minuta a aktivní Drs vystřelil přes novice Nevosada a těžkou střelu dokázal Sedláček vyrazit do rohu. Domácí trenér Novák si ještě vzal oddechový čas, aby svým svěřencům za polevení v tempu řádně vyčinil. Vzrůstající tlak hostů přinesl své sladké ovoce. Radim Šimek u mantinelu špatně rozehrál a Zdeněk Brus z levého kruhu prudkou střelou dal hostům šanci na úspěch - 3:2. Jenže za chvíli opět Benátky vedly o dvě branky. Bureš nahrál Vladimíru Jamborovi přesně na hůl a pro něj nebylo těžké tuto pěknou přihrávku přetavit ve čtvrtý gól - 4:2. Snížit hostům poté nepovolil brankář Sedláček, jenž si pokryl nebezpečnou teč jednoho z hradeckých útočníků.

Skóre se převažovalo jako na misce vah a nejinak tomu bylo i ve třetí třetině. 39 sekund po jejím začátku hosté opět doháněli svého soupeře. Marek Lomský si zpracoval puk a přesně pod ruku brankáře Sedláčka propasíroval puk do sítě - 4:3. Benáteckým bylo horko i ve 46. minutě, kdy však dvojice Lomský a Drs nedokázala přesně zakončit. Vyrovnání viselo doslova na vlásku, zvláště když Tesař nedal velkou šanci. Hru provázelo mnoho nepřesností z obou stran, což potvrdil Jambor, který prováhal vhodný okamžik k přihrávce. Neporozumněli si ani Svatý s Tomíčkem. K rozhodujícímu zásahu pomohla domácím již zmiňovaná nová akvizice Milan Nevosad, který střílel od modré čáry, puk přebral Jan Svatý a pěknou stahovačkou a následnou střelou nalezl skulinku mezi Válkovými betony - 5:3. Poslední šanci zápasu měl Lukáš Barták, ale nechal vyniknout pouze jindřichohradeckého gólmana.

Výhra domácích byla z kategorie šťastnějších, avšak důležitá, protože se hráči od Jizery mohou v tabulce posunout na čtvrtou příčku v tabulce před pražskou Kobru. Z domácího týmu se v pátek nejvíce líbil střelec Jan Svatý, v týmu hostí byl aktivní Michael Drs.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!