27. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky bojovaly, výsledkem jsou tři body!

7., sobota 27. 9. 2008
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Ve veledůležitém utkání dvou týmů ze spodních pater tabulky se na benáteckém stadionu střetly domácí Benátky s Berounem. První dvě třetiny přinesly nepříliš pohledný hokej plný nepřesností na obou stranách. V závěru zápasu se však děly věci! Benátky nejprve vedly, Medvědi vyrovnali a když už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, strhl Mojmír Musil vedení na stranu domácích, kteří pak výsledek ještě pojistili. Za Benátky poprvé nastoupil Slovák Tomáš Špila a také zkušený Zdeněk Blatný z Liberce. Další důležitý mač je na programu ve středu, kdy Benátky zajíždějí na led Poruby.
Benátky n.J.: Stejskal (Hanousek) - Drábek, Ton, Hrach, Špila, Mrkvička, Gajda, Kajínek - Kudrna, Kopic, Havel, M.Pabiška, Blatný, Musil, Jech, Bárta, Procházka, Kadeřábek, L. Tondr, Weiss, Hruška
Beroun: Štelmach (Halmoši) - Kameš, Martinec, Malý, Mazanec, Šmach, Vaněček, Čížek - Tvrzník, Šinágl, Kica, Eberle, Slížek, Novotný, Kupec, Křesťan, Vlček, Balázs, Šaffer, Pavel, Hlusička
Branky a nahrávky: 8. Hruška (Blatný, Hrach), 50. Weiss (Hrach, Kudrna), 57. Musil (Havel), 60. Blatný (Hruška) - 34. Tvrzník (Kica, Mazanec), 56. Vlček (Křesťan, Vaněček) . Rozhodčí: Hrubý - Podrazil, Bejček. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 340.

Fotogalerie

Komentář

Jak jsme již předeslali v úvodu, na důležitý souboj s Berounem Benátky posílily o slovenského beka Tomáše Špilu, který by měl u řeky Jizery i nadále působit. Dalším novicem v bílém benáteckém dresu byl pro tento zápas i velezkušený liberecký Tygr Zdeněk Blatný, který přichází na střídavý start. Blatný byl při své premiéře hned jedním ze strůjců vítězství.

Úvod zápasu naznačil, jak že bude tento zápas vypadat. K vidění byl na vlas vyrovnaný boj, jemuž vládli oba brankáři. V úvodu měl přeci jen více práce benátecký Stejskal, který s ledovým klidem odolával všem střelám nebezpečně letícím na jeho branku. Bylo tomu tak i v 8. minutě, kdy vychytal bekhendový blafák berounského Tvrzníka. Po nevyužité šanci přišel pro Beroun trest a opět se potvrdilo staré a otřepané pravidlo nedáš - dostaneš. Petr Hrach poslal přihrávku na Zdeňka Blatného, jenž zkušeně prošel přes dva protihráče, vystřelil na Štelmacha, který puk vyrazil pouze na hůl Ondřeje Hrušky a mladý forvard ho bekhendem umístil přesně do růžku a Benátky vedly - 1:0. Další šance přišla v polovině třetiny. Ve vlastním oslabení unikl Stanislav Procházka, Štelmach mu však gólovou radost zkazil. Od modré to poté ještě zkoušel svojí pověstnou dělovkou Václav Drábek, Štelmach však ukázkovým semaforem potvrdil své kvality. Na druhé straně se zapotil i Jiří Stejskal při jedovaté ráně Vaněčka. Gólman Benátek špičkou levého betonu jeho střelu odrazil mimo.

v úvodu druhé třetiny přečkali Benátečtí dlouhé oslabení tří ku pěti. V šanci se v něm ocitl především aktivní Tvrzník, kterému touš přeskočil hůl. Stejskal si následně poradil i s tečovanou střelou Lukáše Martince. Hosté byli očividně při chuti a Petr Kica v dobré příležitost branku minul. 34. minuta již z hostujícího tlaku přinesla vyrovnávací gól. Za svou aktivitu byl odměněn Martin Tvrzník, jenž ze strany najížděl úplně volný na Stejskala tvrdou ranou k tyči mu nedal šanci - 1:1. Konec druhé části patřil zcela jasně hostujícím Medvědům. Nejprve Balázs ukličkoval benátecké beky, Stejskal byl pozorný. Namále měli domácí přesně v čase 39:12. To totiž Ladislav Vlček tečoval před brankou střelu od modré a za Stejskalem zazvonila tyč! Následná dorážka kapitána Křesťana mířila zcela mimo.

Třetí třetina začala školáckou chybou zkušeného Vaněčka. Musil tvrdě pálil, Bárta však tečoval těsně mimo. Když to v zápase nešlo technikou, museli si domácí pomoci silou a hlavně vůlí. V 50. minutě vytvořily Benátky zámek, o střelu se hned několikrát pokoušel mladíček Kopic, ale puk za brankovou čáru doslova donesl v zubech Petr Weiss a stadion explodoval nadšením - 2:1. S přibývajícími minutami přišel i očekávaný tlak Berouna. Mazancova střela ještě gólem neskončila, po vyloučení domácího Hracha však přeci jen hosté vyrovnali. Na brankovišti se pohyboval Ladislav Vlček a s citem střelce dopravil puk za Stejskala - 2:2. Benátky však angažovaly velezkušeného Mojmíra Musila. Ostřílený mazák se s vyrovnaným stavem nechtěl smířit, a tak předvedl individuální akci. Před brankou si přikopl puk, a hokejkou ho již pouze "šťouchl" za zkoprnělého Štelmacha - 3:2. Závěr byl zcela vypjatý. Zvláště když benátečtí beci zapomněli na zadní vrátka, kam se vřítit Ladislav Slížek a sám uháněl na branku. Naštěstí pro Benátky nedokázal přehodil ve stoprocentní šanci beton hrdiny zápasu - brankáře Stejskala. Nervózní Beroun pak ještě sáhl k power-play, ale chybu Balázse využil Zdeněk Blatný a k radosti fanoušků dovezl kotouč do opuštěné klece - 4:2. Benátky tak získaly veledůležité tři body a zejména výkon v poslední části zápasu určitě potěšil.

Nejlepší hráči: Jiří Stejskal, Zdeněk Blatný - Martin Tvrzník

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!