30. 9. 2015 | Tomáš Nejedlo

Ústecký Slovan připravil Benáteckým první domácí porážku

9., středa 30. 9. 2015
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
V 9. kole WSM ligy po čtyřech domácích výhrách poprvé benátečtí hokejisté na vlastním ledě padli. Porážku jim připravil ústecký Slovan, který o své vysoké výhře 6:2 rozhodl především třemi góly ve třetí třetině. Benátky obě své branky vstřelily v přesilových hrách. O první gól se postaral Volf, o druhý v prostřední třetině šťastnou trefou Havlín, který v tu dobu ještě vykřesal jiskřičku naděje, která definitivně pohasla ve třetí dvacetiminutovce. Porážka 2:6 je pro Benátecké snad až příliš krutá, nicméně soutěž pokračuje dál. V sobotu Středočeši míří do Šumperka a poté přesně za týden se u Jizery představí nováček z Přerova.
Benátky n.J.: Lukáš (Hosnedl) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Kalina – Dlouhý, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Miškovský – Volek, Havlas, Matějček – Paločko, Král, Huňa.
Ústí n.L.: Soukup (Lavinger) – Brož, Smetana, Pohl, Bernad, Kurka, Hes – Tůma, Roubík, Kuchler – Rys, Kloz, Kubica – Gengel, Melka, Křivohlávek.
Branky a nahrávky: 10. Volf (Čermák), 31. Havlín (Čakajík, Plodek) – 3. Melka (Křivohlávek, Kurka), 18. Pohl (Kubica, Rys), 30. Roubík (Tůma, Kuchler), 47. Tůma (Smetana, Roubík), 56. Rys z trest. střílení, 59. Kubica (Bernad). Rozhodčí: Bejček - Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 305. Střely na branku: 32:37.

Komentář

Vstup do utkání Ústeckým vyšel a už po minutě hry mohli slavit vedení. Kubica s Rysem postupovali v přečíslení na jediného benáteckého bránícího hráče a druhý jmenovaný to zkusil na Lukáše z první. Benátecký gólman v tento moment vyšel z tohoto souboje jako vítěz. O minutu později už se Slovan z vedoucí trefy radoval. Křivohlávkovu střelu ještě dokázal Lukáš vyrazit před sebe, na dorážku Antoníne Melky už byl i on krátký - 0:1. K vyrovnání domácím pomohla přesilovka. Ještě předtím neproměnil dobrou šanci Ordoš, který byl po Miškovského přihrávce úplně sám před Soukupem, avšak nedal. V následné početní převaze už Lukáš Volf zhodnotil pěknou akci střelou do poloodkryté branky a vyrovnal - 1:1. Slovan zahrozil únikem Jaroslava Roubíka, který postupoval sám na Lukáše, jenže ten mu ve skórování zabránil zákrokem pravým betonem. Přesto šel Slovan do kabin ve vedení. Tak dlouho v přesilovce Ústečtí kroužili v útočném pásmu, až Jan Pohl vystřelil a Lukáše donutil vyndat puk ze sítě - 1:2.

V polovině utkání se Ústeckým podařilo zvýšit svůj náskok na dvougólový. Zkušený mazák Jaroslav Roubík si počkal na chybičku v domácí rozehrávce a dokázal ji chladnokrevně proměnit ve třetí gól. Lukáš byl na jeho střelu pod horní tyčku krátký - 1:3. Sníženo bylo velmi brzy, a sice opět v přesilovce. Tomáš Havlín vystřelil a patrně po teči jednoho z ústeckých hráčů zapadl až za záda překvapeného Soukupa - 2:3. Benátečtí se tím dokázali dostat zpět do zápasu, avšak obrana Slovanu působila po celý zápas kompaktně, a tak Benátky měly velké obtíže dostávat se do šancí.

S nadějí na vyrovnání výsledku nastupovali Benátečtí do třetí třetiny. Své šance však Volf a Plodek neproměnili, a tak Ústí trestalo čtvrtým gólem. Po Smetanově střele se puk dostal na hůl Davida Tůmy, který si už věděl rady a na střídačce Slovanu zavládla radost - 2:4. Na počátku 56. minutě se do brejku dostal Rys a zastavilo ho až Čakajíkovo hákování. Sudí Bejček s nařízením trestného střílení neváhal. Jiří Rys definitivně zlomil odpor soupeře, když z bekhendu popáté překonal Lukáše - 2:5. Ústečtí v tu dobu ještě neměli dost a přitloukli do benátecké rakve ještě šestý hřebík. Zdeněk Kubica se dostal za záda benátecké obrany a vymíchal bezmocného brankáře Lukáše - 2:6. Tento konečný stav byl dle průběhu utkání pro Benátecké možná až příliš krutý, leč Slovan si tři body za svou produktivitu zcela jistě zasloužil.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský, trenér HC Benátky nad Jizerou:
"Po porážce 2:6 se samozřejmě neplácáme po ramenou a nechodíme se vztyčenými hlavami. Ač je ten výsledek pro nás možná krutý, vyrobili jsme v utkání spoustu individuálních chyb a tak zkušený tým, který sem dnes přijel, je dokázal potrestat. Propadali jsme systémově a soupeř si to pohlídal a přehrál nás. Bojovnost nám upřít nelze, ale bohužel na takhle vyzrálý tým jsme v té sestavě, v jaké jsme dnes nastoupili, prostě neměli."

Miroslav Mach, trenér HC Slovan Ústí nad Labem:
"Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme se dostali do vedení a podařilo se nám uhrát první třetinu za stavu 2:1. Jsme hlavně rádi, že jsme druhou třetinu uhráli na remízu, protože v posledních třech zápasech jsme ve druhých třetinách měli hrozivé skóre 1:10. Ve třetí části už jsme byli jasně lepší, to toho domácí už moc neměli. Věděli jsme, že Benátky letos doma ještě neprohrály a o to víc nás ta výhra těší, je pro nás hodně cenná."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.