4. 10. 2015 | Martin Schwarz, Martina Nová

Benátky se rozstřílely v Šumperku a odváží si tři body

10., neděle 4. 10. 2015
Šumperk - Benátky n.J. SUM - BEN

V 10. kole letošního ročníku WSM ligy zavítaly Benátky nad Jizerou do vzdáleného Šumperku. Po první třetině, kdy se odehrála divácky zajímavá gólová přestřelka, vedli Benátčané 3:2 díky trefám Ordoše, Dlouhého a Plodka, jehož gól byl nakonec vítězný. V následujícím dějství průběžné skóre na 5:2 pro hosty navýšil Víšek a druhou brankou v zápase Dlouhý. Ve třetí třetině konečný výsledek poopravil na 6:2 Pabiška. Celek od Jizery tak postoupil v tabulce se sedmnácti body ze sedmé na pátou pozici a další utkání ho čeká ve středu 7. 10., kdy doma hostí nováčkovský Zubr z Přerova.

Šumperk: Šindelář (29. Zelenka) – Bažant, Roupec, Gewiese, Sedlák, Prokop, Látal, Petira, Ostřanský – Haas, Plášek, Moučka – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Brunec, Kňazev, Šimun, Hroch, Voženílek, Půlpán
Benátky n.J.: Lukáš – Trška, Čermák, Kajínek, Havlín, Říha, Kalina, Pabiška – Dlouhý, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Miškovský – Havlas, Černoch, Matějček – Huňa
Branky a nahrávky:15. Roupec (Plášek, Moučka), 18. Haas (Moučka, Roupec) – 12. Ordoš (Plodek, Čermák), 16. Dlouhý (Černoch), 19. Plodek (Havlín, Kajínek), 26. Víšek (Kajínek), 29. Dlouhý (Čermák, Volf), 46. Pabiška (Dlouhý, Víšek). Rozhodčí: Kopeček – Rampír, Polák. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. Diváci: 698. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6.

Komentář

Šumperk před desátým kolem WSM ligy stále čekal na první domácí vítězství. Tým Radka Kučery se nacházel na nejhorší příčce v pořadníku střetnutí před vlastními fanoušky, zlom mohl nastat v klání s Benátkami nad Jizerou. Středočeši dorazili na severní Moravu s dvěma porážkami v zádech, přesto se bělomodří nakonec stačili prezentovat líbivým a ofenzivním stylem hokeje.

Prvních deset minut zápasu diváky v hledišti velkými akcemi nenadchlo. Dá se tak říci, že až úvodní branka mače vlila emoce do krve hráčů. Běžela 12. Minuta a do vedení se vyhoupli Benátečtí, Jan ORDOŠ dostal zpoza branky nádhernou přihrávku od Plodka a trefil přesně – 0:1. Salith čekal s odpovědí jen do přesilové hry v 15. minutě, to se od modré čáry napřáhl David ROUPEC, ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Avšak uběhlo jen něco málo přes minutu, když Adam DLOUHÝ oklamal domácí defenzívu a zavěsil touš za Šindeláře – 1:2.

Na góly bohatá zahajovací dvacetiminutovka pokračovala ve stejném rytmu i nadále. Druhou přesilovku modrožlutí zužitkovali opět po ráně Roupce, jehož střelu z dálky dorazil do sítě Jana Lukáše Tomáš FOŘT – 2:2. Hosté však do kabin odcházeli s brankou navrch, také oni zabrali v početní výhodě a matador Jan PLODEK došťouchal kus černé gumy do domácí klece – 2:3.

To prostřední část byla na gólové ovoce mnohem skromnější, přesto se ale draci radovat nemohli. Už ve 25. minutě základní hrací doby pohledně vybruslil od mantinelu Jan VÍŠEK, jehož nenápadné zakončení zapadlo za Šindeláře – 2:4. Utekly jen tři minuty a domácího brankáře střídal Daniel Zelenka. Druhý gól utkání zaznamenal po ukázkové souhře šikula Adam DLOUHÝ – 2:5. Za takové stavuho začínaly kádry třetí třetinu.

Benátky nad Jizerou navíc přežily kritický moment zápasu, když na startu poslední třetiny ubránily početní nevýhodu ve třech proti pěti, o chvíli později navíc krásnou střelou z první překonal Daniela Zelenku Marek PABIŠKA a Středočeši měli mač plně pod kontrolou. Další puky už do sítí na jedné ani druhé straně nepadaly. Benátky nad Jizerou vezou ze severní Moravy vítězství 6:2 a Salith Šumperk na první domácí úspěch ročníku stále čeká. V příštím kole se draci vypraví na led krajského rivala do Prostějova.

Ohlasy trenérů

Libor Pivko (Šumperk): Popravdě nevím, co přesně k dnešnímu zápasu říct. Přesilovka pět na tři špatná, gól jsme nedali, i když jsme využili dvakrát alespoň klasickou početní výhodu. Ale hra v pěti proti pěti opravdu katastrofální. Já jsem to říkal v kabině, my si musíme uvědomit, že my tady nejsme hokejisté. My tady v Šumperku máme obyčejné ligové hráče. Pokud ti hráči nezačnou hrát srdcem, nebudou vyhrávat. Nebudeme si nic nalhávat, v naší kabině není taková kvalita, jako třeba u jiných ligových mančaftů, hrajeme s mladým mužstvem. Kluci si ale musí uvědomit, že jen poctivou prací a dřinou se dostanou na vrchol. A to není způsob, kterým se momentálně prezentujeme. Když hrajeme hokej jednoduše, funguje to, ale jakmile začneme něco vymýšlet, nemáme na to.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Přijeli jsme pouze se třemi útoky. Chtěli jsme po dvou prohrách opět zvítězit. Kluci byli v tempu, odvedli týmový výkon. Došli jsme si pro vysoké vítězství.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.