7. 10. 2015 | Tomáš Nejedlo

Benátky zaslouženě přehrály nováčka z Přerova

11., středa 7. 10. 2015
Benátky n.J. - Přerov BEN - PRE
Už pátou letošní domácí výhru si v první říjnovou středu připsali benátečtí hokejisté. A nutno podotknout, že proti nováčkovi z Přerova to bylo vítězství zcela zasloužené. Kromě úvodní desetiminutovky Středočeši v utkání dominovali, což dokazuje i poměr střel na branku. Domácí to vyjádřili také gólově, když na úvodní trefu hostujícího Dostálka reagovali hned pětkrát a v poklidu dovedli utkání do zdárného vítězného konce. Postupně do černého mířili Špaček, Dlouhý, Huňa, Černoch a Plodek. V příštím kole WSM ligy Benátečtí zajíždějí na Kladno a hned v pondělí je v domácím prostředí čekají České Budějovice.
Benátky n.J.: Hosnedl (Stejskal) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Kajínek, Kalina, Pabiška, Sobotka – Dlouhý, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Černoch, Lakatoš, Huňa – Miškovský, Havlas, Matějček.
Přerov: Klimeš (30. Slovák) – Ferenc, Chmelíř, Pala, Vágner, Běhal, Přindiš – Dostálek, Pšurný, Procházka – Sikora, Popelka, Šťastný – Stoklasa, Šebek, Goiš – Kovařík, Král, Kratochvíl.
Branky a nahrávky: 18. Špaček (Ordoš, Plodek), 20. Dlouhý (Volf, Kajínek), 28. Huňa (Lakatoš, Černoch), 30. Černoch (Čakajík), 49. Plodek (Špaček) – 5. Dostálek (Ferenc, Chmelíř). Rozhodčí: Horinek - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 259. Střely na branku: 43:28.

Komentář

V benáteckém brankovišti se poprvé v letošní sezóně představil mladý Lukáš Hosnedl a hned po dvou minutách hry si připsal veledůležitý a těžký zákrok. Po rychlé přihrávce střílel z pravého kruhu zcela volný Kovařík, jenže Hosnedlova lapačka zabránila hostům ve skórování. Přesto se Zubři u Jizery brzy ujali vedení. Přerovští po devíti vteřinách totiž dokázali využít nabídnutou přesilovou hru, když po střele od modré čáry na brankovišti dorazil puk mezi Hosnedlovy betony číhající Vlastimil Dostálek - 0:1. Na druhé straně měl po Plodkově chytré přihrávce zpoza branky dostatek času na střelbu Špaček, branku ale minul. Benátečtí se dočkali až v závěru první třetiny. Zlepšenou hru korunovali domácí vyrovnávací brankou, kdy z tlaku před Klimešovou brankou doslova procpal puk za záda přerovského gólmana důrazný Daniel Špaček - 1:1. Netrvalo dlouho a Benátky už vedly. Tentokrát to byla branka z kategorie pohledných. Kombinaci Kajínka a Volfa zhodnotil přesnou střelou k levé tyčce Adam Dlouhý a Středočeši tak šli do kabin ve vedení – 2:1.

Do druhé třetiny Benátky nastoupily přesně tak, jak skončily první část. Tedy v tlaku. Přerovští se jen obtížně dostávali do benátecké třetiny a Hosnedl neměl téměř žádnou práci. A přicházely benátecké šance. Plodek nejprve střílel těsně vedle, o kousek branku minul také od modré čáry pálící Pabiška. Domácí však v tlaku nepolevovali, ba naopak. Stále přikládali pod kotel a logicky z toho musel vyústit gól. Na hranici brankoviště prokázal velký důraz Jozef Huňa, dorazil touš střelou po ledě do branky a na oslavu prvního gólu v benáteckém dresu mu spoluhráči přivezli puk, jímž vstřelil třetí gól svého týmu – 3:1. Benátecký tlak neopadal a stále ještě sílil. Klimeš s námahou odrazil šanci Ordoše a poradil si i s následnou dorážkou Špačka. Ve 30. minutě se benátecký stadion radoval počtvrté. Jiří Černoch naskočil ze střídačky přímo pro Čakajíkovu přihrávku a výstavní střelou do šibenice nedal Klimešovi žádnou šanci – 4:1. Po oddechovém času Zubrů se do branky postavil náhradník Slovák a žádný gól už do konce druhé části nepadl.

Pod dojmem tříbrankového náskoku už Benátečtí ve třetí části nebyli až tak aktivní, jako tomu bylo ve druhé třetině, avšak svého soupeře stále znatelně přehrávali. Výjimkou byla situace z 45. minuty, kdy však předvedl své umění i mladý Lukáš Hosnedl. Po Procházkově teči střely od modré čáry se do další šance dostal Pšurný, avšak roztažený Hosnedlův beton na brankové čáře ve skórování hostujícímu útočníkovi zabránil. Domácí gólman si poté poradil i se štiplavou Sikorovou ránou, a tak popáté udeřilo na druhé straně. Zkušený Jan Plodek z levého křídla namířil svou střelu k pravé tyči a i náhradní gólman Slovák kapituloval – 5:1. Zbytek duelu už se v poklidu dohrál, domácí si připsali již svou pátou domácí výhru z šesti pokusů. Zubři naopak u Jizery předvedli, že jejich větší síla je před svým publikem.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Musím kluky pochválit. Dnes jsme měli výborný pohyb, který dělal soupeři velký problém. Vytvořili jsme si spoustu šancí. Na nás jsme byli i produktivní. Jsme spokojení, avšak musíme být nohama na zemi. Touto hrou chceme soupeřům brát sílu a sobě zvyšovat sebevědomí. Dále bych chtěl klukům poděkovat, že se postarali o mladého gólmana, který měl úspěšnou premiéru.

Vladimír Kočara (Přerov): Prvních deset minut byl zápas vyrovnaný. Poté byli domácí jasně lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!