14. 10. 2015 | Radim Nemela, Tomáš Nejedlo

Benátky ve třetí třetině přišly v Prostějově o body

14., středa 14. 10. 2015
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN
Smolné utkání mají za sebou hokejisté Benátek. Na ledě hanáckého Prostějova nejprve po první třetině a trefě domácího Dragouna prohrávali, aby v prostřední části hry nejprve Čakajík vyrovnal a poté Huňa dokonce poslal Benátecké do vedení. Třetí třetina však patřila Jestřábům, kteří otočili zápas ve svůj prospěch. Nejprve vyrovnal Novák a rozhodnutí přinesla dvojnásobná početní převaha Prostějova, v níž Drtina od modré čáry prostřelil Schwarze a vystřelil tak Jestřábům šťastnou výhru 3:2. Nezbývá, než o další body zabojovat v domácím prostředí, když v sobotu k řece Jizeře přijede favorizovaná Slavia Praha.
Prostějov: Horčička (Neužil) – Drtina, Šenkeřík, Mojžíš, Sova, Husák Protivný, Rudl – Illéš, Dragoun, Luňák, Novák, Moskal, Čuřík, Krejčík, Venkrbec, Volek, Šlahař, Meidl, Kajaba.
Benátky n.J.: Schwarz (Sejpal) – Čermák, Říha, Havlík, Čakajík, Kalina, Pabiška, Sobotka, Jandejsek – Špaček, Plodek, Jonák, Matějček, Volf, Ordoš, Havlas, Král, Huňa, Miškovský, Paločko.
Branky a nahrávky: 15. Dragoun (Šenkeřík, Drtina), 44. Novák (Čuřík, Moskal), 49. Drtina (Husák, Dragoun) – 23. Čakajík (Paločko, Huňa), 33. Huňa (Král, Havlín). Rozhodčí: Trombík - Hanzlík, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1100. Střely na branku: 41:25.

Komentář

Jakoby se na hráčích v první třetině podepsalo deštivé ospalé počasí, přesně tak totiž první dvacetiminutovka vypadala. První vzrušení přinesla až osmá minuta, kdy byl vyloučen Protivný, ale nabídnutá početní výhoda hostům gól nepřinesla. Docela nebezpečný zákrok předvedl proti Moskalovi ve čtrnácté minutě Plodek, který prostějovského forvarda naremploval na branovou konstrukci, to bylo sudími oceněno dvěma trestnými minutami. A narozdíl od hostů, Hanáci v početní převaze nezaváhali, ke kotouči se dostal Michal Dragoun, který nádhernou ranou vyhnal všechny pavouky ze Schwazovy sítě. Větší vzrušení do konce první části nepřinesla ani zkrácená početní výhoda Jestřábů, kterou utlo vyloučení Luňáka, ani následná hra čtyři na čtyři, tím pádem po první siréně na tabuli svítilo skóre 1:0.

V lehce ospalém duchu začala i třetina prostřední, nicméně brzy přišlo probuzení, když se střelou tahem prosadil hostující Martin Čakajík a srovnal skóre. Do šancí se poté dostal za domácí exbenátecký hráč Volek a po Luňákově pasu Illéš, za pojizerský tým měli mžonost skórovat Špaček a Paločko, ale stav se měnil až ve třiatřicáté minutě. Jozef Huňa našel přesně prostor u Horčičkovy tyče a modrobílí měli na holích jednobrankový náskok. Domácí pak trnuli při vyloučení Protivného, hosté ale opět netrestali. V dobrých pozicích se pak ke konci třetiny objevili prostějovští Luňák a Illéš, každopádně po čtyřiceti minutách vedli hosté.

Šokem pro domácí fanoušky začala třetí část, když zůstal po chybné rozehrávce zcela nehlídaný Špaček před prostějovskou brankou, trestuhodně však zamířil příliš vysoko a potvrdilo se staré pravidlo, nedáš - dostaneš. Po necelé půlminutě poslal Čuřík puk mezi kruhy Martinu Novákovi a ten si poradil bravurně, tvrdou ranou nechal Schwarze bez šance. Následně byl vyloučen hostující Říha, kterého zhruba po minutě a půl následoval Ordoš. Přestože nabídnutá dvojnásobná přesilovka nebyla dlouhá, Hanáci v ní tentokrát prokázali smysl pro efektivitu, už po devíti vteřinách dostal nabito Marek Drtina a jeho parádní rána nemohla skončit jinde než v síti, Jestřábi jakoby se dnes řídili tím, že stačí málo branek, ale kvalitní. Od třetího gólu domácí hru kontrolovali a nepouštěli hosty do šancí na vyrovnání. Ti si ovšem jednu velkou šanci přece vypracovat dokázali, když se zhruba minutu a čtvrt před koncem dostali dva hráči k nebezpečným dorážkám a Horčička se musel natáhnout jak dlouhý tak široký, aby zabránil vyrovnání. Hostům nepomohla ani závěrečná powerplay, jednu tvrdou ránu obětavě zlikvidoval Lukáš Krejčík, který ještě loni oblékal dres Benátek a následně se už hosté k šancím nedostali, naopak Michal Dragoun mohl ještě přidat jeden gól, ale prázdnou bránu minuel, to však Hanáky mrzet nemusí, protože si ponechávají tři body a posouvají se na deváté místo v tabulce, Benátky se nyní nachází dvě pozici nad nimi.

Ohlasy trenérů

Jindřich Přecechtěl (Prostějov): Bylo to nesmírně těžké utkání. Benátky potvrdily, že mají dobré mužstvo. My jsme do zápasu celkem dobře vstoupili, byli jsme aktivní, ale druhou třetinu jsme odehráli úplně neuvěřitelným způsobem. Jenom díky tomu, že jsme se dostali do nějakých přesilovek, které jsme si vybojovali tlakem ve třetí části, jsme utkání otočili. Jinak nevím, jestli bychom ho zvládli.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Prostějov má kvalitní tým. Podle mě jsme toto venkovní utkání odehráli slušně. Zápas se lámal přesilovými hrami ve třetí třetině.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.