9. 12. 2015 | Tomáš Lysý, Tomáš Lysý, Tomáš Nejedlo

Jihlavská Dukla o výhře rozhodla ve třetí třetině

32., středa 9. 12. 2015
Dukla - Benátky n.J. JIH - BEN
Se vztyčenými hlavami odešli z ledu hokejisté Benátek nad Jizerou, kteří se v rámci 32. kola WSM ligy představili na ledě druhého týmu tabulky - Dukly Jihlava. Benátečtí, kterým se v poslední době výsledkově nedaří, však na ledě favorita začali skvěle. Časomíra totiž odkrojila jen šestapadesát vteřin, když přesilovku využil kapitán Jan Plodek. Jenže brzy přišlo vyrovnání Melenovského a rozhodnutí přinesla třetí třetině. Vítězný gól v početní převaze zaznamenal někdejší dlouholetý benátecký útočník Josef Skořepa a na konečných 3:1 upravil Březina. V samém závěru ještě hostující Špaček neproměnil trestné střílení. V příštím kole hostí Středočeši v sobotu doma Havířov a už by to chtělo sakra bodovat!
Dukla: Škarek (Honzík) – Šimek, Štebih, Parýzek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk – Diviš, Seman, Gríger – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Melenovský, Březina – Anděl, Flek, Malec.
Benátky n.J.: Lukáš (Hosnedl) – Trška, Čermák, Havlín, Ulrych, Kajínek, Pabiška, Kalina – Špaček, Plodek, Pletka – Ordoš, Jonák, Dlouhý – Černoch, Volf, Kuťák – Král, Havlas, Havel.
Branky a nahrávky: 8. Melenovský, 42. Skořepa (Důras, Kaláb), 51. Březina (Kaláb, Malec) – 1. Plodek (Čermák, Trška). Rozhodčí: Schmejkal - Krátký, M. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1159. Střely na branku: 39:33.

Komentář

Ještě ani nestačila uběhnout úvodní minuta a již se na Horáckém zimním stadionu měnil stav. Vyloučení Diviše potrestal Jan Plodek, který tečoval nad lapačku Škarka střelu bývalého jihlavského obránce Čermáka. Jihlava naopak přesilovku nevyužila a již v pěti měli Benátky další šanci. Ordošovu střelu gólman Dukly vyrazil a u pravé tyče si pohlídal i střelu Jonáka. Vyrovnání se Jihlava dočkala v osmé minutě. Marek Melenovský získal ve středním pásmu puk a sjel si na vrchol levého kruhu, odkud poslal nechytatelnou ránu do vzdálenějšího horního rohu. Proti bývalému klubu se mohl prosadit Skořepa, jenž si sjel před branku. Při zakončení mu kotouč sjel z hole a dojíždějící Gríger jej k pravé tyči těsně neposlal. Hokejisté od Jizery měli o něco více ze hry a Škarek musel být ve střehu. Lukáš si naopak poradil se střelami Jergla i Semana. Když chybu v domácí rozehrávce neztrestal ani Vít Jonák, střílející z levé strany do betonu gólmana, skončila úvodní třetina po brance na každé straně.

Druhé dějství naopak začali aktivněji domácí. Akce tři na dva domácím nevyšla ideálně, ale do zakončení se nakonec dostal Seman, mířící z úhlu těsně vedle. Neuspěl ani Gríger, jenž mířil podobně jako v první třetině Melenovský, tentokrát ovšem byla vyrážečka Lukáše na místě. Dvě jedničky svítily na stavu i po tom, co Důras v sedmadvacáté minutě hned po buly zblízka těsně minul a Divišova přesilovková dělovka prošla vedle pravé tyče. Šance se naskytly v benátecké přesilovce, a to na obou stranách. Škarek nejprve skvěle vychytal bekhendovou střelu Špačka, který nevědomky tímto začal své střelecké trápení proti šestnáctiletému gólmanovi Dukly. Na konci oslabení Melenovský jen těsně minul branku. Když prošla rána Skořepy také těsně vedle, skóre se ve druhé části neměnilo.

Deset hezkých let strávila jihlavská jednaosmdesátka v Benátkách a zkraje třetí třetiny vstřelila svému bývalému klubu rozhodující gól. Střelu Kalába ještě stihl Lukáš vyrazit, steně jako dorážku Důrase, ale proti Josefu Skořepovi číhajícímu u levé tyče již neměl nárok. Hosté měli výrazné šance na srovnání. Zkušený Pletka z mezikruží minul po krásném pasu Plodka zpoza branky, do Havlasovy rány vložili domácí na poslední chvíli hůl a po Špačkově výzvě před Škarkem minul branku Plodek. Jihlava mohla zvýšit náskok při situaci dva na jednoho, kdy Melenovský nahrál Harkabusovi a Lukáš se musel rychle přesunout na levou stranu. Hezkou akci předvedl Harkabus, který si vyjel z pravé strany před branku, ale střelou pod ruku na gólmana nevyzrál. Klid na jihlavské hole přišel v jednapadesáté minutě. Kalábova střela se od zadního mantinelu odrazila k levé tyči, odkud jí David Březina pohotově poslal do sítě - 3:1.

Vykřesat naději mohl Benátkám Špaček, který z trestného střílení neprostřelil Jakuba Škarka. Stejný hráč se neprosadil ani v samotném závěru, kdy po buly dorážel kotouč k volné pravé tyči, kam jihlavský strážce svatyně na poslední chvíli vymrštil beton. Podruhé v sezoně si tak Benátky body z Horáckého zimního stadionu nevezou.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): My jsme věděli, že přijede kousavý soupeř, což se jen potvrdilo. První třetina nebyla z naší strany dobrá, když jsme se nedokázali prosadit a nakonec to bylo utkání o jednom gólu. Nakonec jsme byli tím šťastnějším celkem v té třetí třetině my a proto jsme překlopili utkání na svoji stranu. Třetí gól už byl jen taková třešnička na dortu a myslím si, že dnes v tom těžkém utkání jsme vydolovali ty tři body my.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Tak dneska jsme spokojený s naší hrou, ale s výsledkem už ne. Rozdíl byl v tom, že soupeř hrál jednodušeji, byl důraznější v před brankovém prostoru a Dukle hodně stříleli obránci, z čehož pramenil ten náš druhý a třetí gól.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.