12. 12. 2015 | Martina Nová

Benátky opět padly, Havířov si odváží tři body za výhru 2:1

33., sobota 12. 12. 2015
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV

Benátčané vstoupili do utkání velmi aktivně, v první třetině měli jasně navrch a hosty prakticky k ničemu nepustili, a když už, tak zasáhl gólman Martin Růžička. Jenže Havířov se do druhé třetiny probral a ve 24. minutě šel do vedení. Benátský brankář nejprve úspěšně vychytal pokusy Kaluse a Sedláčka, na střelu Petra Kanka však už nestačil. Zanedlouho poté Ulrych fauloval havířovského Zdeňka Okála a ten nařízené trestné střílení proměnil. Ke konci druhého dějství sice snížil na 1:2 Jaroslav Vlach, ale to bylo gólově vše z obou stran, přestože domácí na začátku třetího dějství mohli vyrovnat z trestného střílení a na druhé straně se AZ v posledních vteřinách utkání několikrát pokoušeli trefit prázdnou branku, ale bez úspěchu.

Benátky n.J.: Růžička (Hosnedl) – Říha, Havlín, Kalina, Vitásek, Kajínek, Ulrych, Čermák – Černoch, Plodek, Pletka – Stránský, Lakatoš, Vlach – Jonák, Volf, Špaček – Havel, Kuťák, Dlouhý.
Havířov: Laco (Matoušek) – Punčochář, Krisl, Chroboček, Mazanec, Lenďák, Horák – Kalus, Sedláček, Sztefek – Kanko, Maliník, Okál – Štumpf, Hudeček, Gřeš – Matějek.
Branky a nahrávky: 38. Vlach (Stránský) – 24. Kanko (Okál, Maliník), 26. Okál (TS). Rozhodčí: Zubzanda – Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji domácí z Benátek, když si hned v první minutě vytvořila šanci lajna Stránský – Lakatoš – Vlach, brankář Laco však přestál toto ostré přivítání. Benátský tlak stále neustupoval a navíc se mohl navýšit díky vyloučení havířovského Krisla. Jenže to mělo spíše opačný účinek a Benátky se prakticky nedokázaly na delší dobu udržet v útočném pásmu. Nicméně Havířov se stále nijak moc nemohl dostat ke gólmanovi Růžičkovi, první větší příležitost přišla až v 15. minutě, kdy Růžička nejprve zneškodnil střelu Okála a následně špičkou betonu vyrazil i dorážku. V 17. minutě přišla další přesilovka pro Benátčany, ale opět Laca nepřekonali. V posledních vteřinách prvního dějství ještě zkoušel poslat domácí do vedení Pletka, ale brankář AZetu si s jeho pokusem náramně pohrál.

Vstup do druhé třetiny byl ze strany hostů lepší než do té první. Prakticky ihned měl po poměrně klidné úvodní dvacetiminutovce benátský Růžička o dost více práce v brance. Přesto hra byla vyrovnaná a pomyslná převaha se přelévala ze strany na stranu. Jenže v 24. minutě přišla rána pro domácí. I když domácí gólman nejprve vychytal Kaluse i Sedláčkovu dorážku, na střelu Petra Kanka již nestačil a hosté se ujali vedení 1:0. Z toho se ještě Benátky dokázaly probrat, ale zanedlouho po prvním gólu utkání přišel faul Ulrycha a bylo nařízeno trestné střílení, které zužitkoval Zdeněk Okál. Benátčanům se jejich hra začala sypat jako domeček z karet a Havířov začal být ještě nebezpečnější. V polovině zápasu měl téměř gól na holi Volf, kterému přišla přihrávka od Špačka zcela odkrytou bránu, ale Laco se dokázal hbitě přemístit a skočil do Volfovy střely. O minutu později měli domácí další šanci, z protiútoku zakončoval Říha, jenže našel opět jen Laca v brance. Po tomto odpískání přišla delší odmlka, když po čistém hitu zůstal na ledě havířovský hráč a navíc se rozhodčí radili ohledně dalších situací, které se během posledních sekund odehrály. Nakonec vše skončilo dvěma minutami pro hostujícího Mazance za nedovolené bránění a navíc trestem 2+2 pro domácího Vlacha za vysokou hůl, což během hry nebylo vůbec signalizováno. Přestože Benátky hrály v oslabení, Lakatoš ujel havířovské obraně a pokoušel se procpat puk mezi Lacovy betony, jenže bez úspěchu. Domácí své oslabení přestáli a v 38. minutě při signalizované výhodě, dokonce v pádu, prostřelil brankáře Laca Jaroslav Vlach a snížil tak na 1:2.

Třetí třetina započala vyloučením domácího Stránského, ale místo toho, aby Havířov navýšil své vedení, nabídl faulující Maliník vyrovnat z trestného střílení Vitáskovi. Avšak jeho snaha rozhýbat Laca a zasunout puk mezi jeho betony neskončila úspěšně. Ve 45. minutě měl na holi tutovku Kanko, ale přestřelil. Další možnost na navýšení rozdílu přišla při vyloučení Černocha, nicméně ani Okál, ani Kalus na Růžičku nevyzráli. Poté přišla i početní výhoda pro Benátky, jenže Laco nic za svá záda nepustil. V posledních dvou minutách ještě domácí zkoušeli hru bez brankáře, ale většinu času stejně strávili v jejich obranném pásmu, kdy se ostatní Benátčané střídali v brankářské pozici. I když dvakrát zazvonila tyčka a jednou kotouč o milimetry těsně minul prázdnou branku, skóre zůstalo konečné z druhé třetiny.

Ohlasy trenérů

Štefan Mikeš (Havířov): Pro nás je to velmi důležité vítězství. Naposledy jsme tu nešťastně prohráli. Dnes jsme přijeli v dosti zdecimované sestavě, chybělo nám asi šest hráčů. Řekli jsme si, že budeme dobře organizovaně bránit. Základ jsme položili již v první třetině, kdy jsme odolali náporu soupeře. Přesto jsme benátecký tým příliš nepouštěli do šancí, což bylo velmi důležité. V té druhé jsme naopak vystrkovali růžky, měli jsme několik šancí. Využili jsme dvě, mohli jsme proměnit i další a trošku odskočit. Ve třetí třetině jsme hru kontrolovali a výhru ubránili. Vítězství jsme vybojovali, protože i soupeř měl své příležitosti. Když se na to podíváme z logického matematického hlediska, tak nakonec rozhodlo trestné střílení. My jsme ho dali, soupeř ne.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.