1. 11. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí podlehli Kladnu a natahují sérii proher již na šest zápasů

20., středa 1. 11. 2017
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA

Benátečtí začali proti Kladnu bez přehnaného respektu a dostali se do šancí. Z gólu se však radovali právě Rytíři, kteří využili přesilovou hru a po první třetině odcházeli do kabin s vedením. Druhá dvacetiminutovka přinesla snížení ze strany domácího celku, avšak i přes zvýšenou aktivitu v útočném pásmu vytoužené vyrovnání nepřišlo. Rytíři se díky tomu chopili zpět svého vedení a zápas dotáhli do vítězného konce. Po prohře 2:5 tak Benátky protahují sérii bezbodových zápasů na šest.

Benátky n.J.: Stezka (41. Kořenář) – Havlín, Kolmann, Pyrochta, Kunst, Plutnar, Maier – Z. Král, J. Mikyska, A. Dlouhý – J. Vlach, Chrtek, D. Špaček – Jeník, Bittner, Hrabík – Hrníčko, R. Veselý, Psota.
Kladno: Cikánek – Štich, F. Matula, Štindl, Kehar, Repe, P. Hořava – Pekr, R. Přikryl, J. Strnad – D. Tůma, Machač, J. Kloz – Kružík, T. Kaut, Redlich – Bláha, Kubík, Zikmund.
Branky a nahrávky: 22. J. Mikyska (Z. Král, Kolmann), 57. Bittner (D. Špaček, Kolmann) – 2. Redlich (T. Kaut), 13. D. Tůma (P. Hořava), 33. D. Tůma (J. Kloz, P. Hořava), 40. Štich (Kubík), 59. Kružík. Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Bosák, Potůček. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 315. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.

Komentář

Ihned v prvních vteřinách se do útoku vrhl Mikyska, který se poprvé v nové sezoně oblékl do benáteckého dresu. Jeho střela ale byla příliš přesná a orazítkovala kladenskou tyč. O chvíli později se skóre měnilo poprvé a byli to Rytíři, kteří šli do vedení. Kaut přesně přihrál Tomáši Redlichovi, jenž dostal puk za benáteckého gólmana. Domácí se snažili rychle vyrovnat. Pokusy Špačka a Pyrochty si ale Cikánek dokázal pohlídat. Na druhé straně si poradil také Stezka, jenž zlikvidoval střelu Kauta ihned po buly a zneškodnil i bekhendový pokus Repeho. V půlce třetiny si hosté napravili svou nelichotivou statistiku přesilových her. Davidu Tůmovi sice nejprve kotouč přeskočil hokejku, ale následně jej do branky přece jen dostal střelou z vrcholu kruhu. Do třígólového náskoku mohl Kladno dostat Kružík, ale Stezka mu zkazil radost svým betonem. Na druhé straně protáhl Cikánka po delší době domácí Vlach, ale kladenský gólman na kotouč dobře viděl. Ke konci se snažil Benátecké dostat na dostřel také Dlouhý, ale s tečí nebyl úspěšný.

Také Benátečtí využili svou přesilovou hru a zkraje prostředního dějství se tak dostali na dostřel. Přihrávka na Krále nevyšla, ale Josef Mikyska si s pukem na pravé straně kluziště poradil a našel prostor pod betony Cikánka. Na druhé straně kluziště se dostal ke střele Strnad, avšak obrana srazila puk do ochranné sítě. Střelec úvodní branky Benátek byl při chuti a hnal se za vyrovnávacím gólem, Cikánek mu však pohotovou reakcí sebral kotouč. Domácích bylo následně plné hřiště, a kladenský gólman tak musel mařit hned několik pokusů. Tlak se zmírnil po benáteckém vyloučení, ale Rytíři svou druhou možnost početní výhody nevyužili. Hosty to ale mrzet nemuselo, neboť chvíli poté se opět dostali do dvoubrankového vedení. Podruhé se prosadil David Tůma, jenž zkrotil poskakující kotouč uvnitř benáteckého brankoviště. Před koncem třetiny se mohli domácí opět dostat na dostřel. Pyrochta ale trefil pouze rameno kladenského gólmana a Dlouhý na odražený puk nestihl zareagovat. Pár sekund před koncem přišla čtvrtá branka hostů. David Štich vypálil od modré čáry a puk se zastavil až o síťku za zády benáteckého gólmana.

V poslední třetině neměli domácí co ztratit a se změnou v brance vrhli všechny své síly do útoku. Plutnarovu střelu však Cikánek viděl a poradil si i s následným pokusem Havlína. Poté přišlo vyloučení Rytířů a Benátečtí se tak snažili dostat znovu do hry. Strážce kladenské branky však byl proti a pochytal veškeré pokusy domácích. Benátky se několikrát dostaly do oslabení, další z početních výhod ale Kladenští využít nedokázali, vadit jim to ale vzhledem k výsledku nemuselo. Deset minut před koncem se do zakončení dostal Tůma, jenž mohl zkompletovat hattrick, kotouč ale zamířil nad benáteckou branku. Po vyloučení Přikryla odjel Kořenář na střídačku a domácí dvojnásobnou přesilovku využili. Po několika přihrávkách a střele Špačka se k teči dostal k Ladislav Bittner. Další power-play ale domácím nevyšla a Rytíři tak potvrdili své vedení zásluhou Daniela Kružíka, který z pravého křídla přesně trefil opuštěnou branku.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Začátek byl dobrý, měli jsme dobré první střídání, ale bohužel jsme dostali rychle gól, který nás trošku zmrazil a nabrali jsme dvougólovou ztrátu. Myslím si, že dnešní zápas byl dobrý, ale bohužel se trápíme v koncovce. Výsledek je pro nás krutý. Za stavu 1:4 je moc těžké hrát proti takovému týmu, jakým je Kladno, oni si náskok zkušeně pohlídali. Kluci dneska moc chtěli to utkání zlomit."

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): Čekali jsme těžké utkání, protože domácí měli v sestavě pět hráčů z Liberce. To se potvrdilo, jelikož utkání nebylo lehké. Když jsme vstřelili branku na 4:1, uklidnili jsme se a zápas se svým způsobem dohrával. Za stavu 4:2 domácí ještě zkusili odvolat brankáře. Dali jsme gól do prázdné brány a já jsem rád, že jsme tu získali tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.