4. 11. 2017 | Sabina Nováková, Věra Novotná

Benátky ukončily šňůru proher! Z Kadaně se vrací se třemi body a výhrou 4:2

21., sobota 4. 11. 2017
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN

Na ledě Trhačů stačilo na první změnu skóre 11 vteřin, úvodní třetina ale skončila nerozhodně. Skóre se znovu měnilo na konci druhé dvacetiminutovky a Benátky byly v tomto případě blíže třem bodům. Trhači však deset minut před koncem vyrovnali, ale parta trenéra Kudrny přidala další dvě branky a slavila výhru 4:2.

Kadaň: Tadeáš Dvořák – Trefný, Buchtela (C), Šesták, Rašner, Kokeš, Blaha – Hlava, Kůs (A), Chrpa – Dufek, Rindoš, J. Müller – Krejčiřík, Hejcman (A), Wágner – Tupý, Tůma, Szathmáry.
Benátky n.J.: Kořenář – Kunst, Pyrochta, Maier (A), Plutnar, Jandejsek, Mirochnnikov – R. Veselý, J. Mikyska, A. Dlouhý (A) – D. Špaček (C), Chrtek, Hrabík – Kuťák, Bittner, Psota – Průžek, Wiencek.
Branky a nahrávky: 1. Kůs (Chrpa), 51. Hejcman (Buchtela) – 9. Psota, 40. J. Mikyska (A. Dlouhý, R. Veselý), 53. D. Špaček (Chrtek, Hrabík), 60. Kuťák. Rozhodčí: Grech, Kostourek – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 333. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

Komentář

Kadaň měla bleskový vstup do úvodní třetiny, jelikož otevřela skóre utkání již v jedenácté vteřině. Jaroslav Kůs poslal nahození na Josefa Kořenáře, které se odrazem od betonů dostalo za brankovou čáru – 1:0. Další snahu prokázal ve čtvrté minutě Darek Hejcman, jenž si najel až před hostujícího gólmana. Akce však neskončila úspěšně. Na druhé straně se z mezikruží pokusil v sedmé minutě dohnat ztrátu Radek Veselý, jeho střela ale putovala mimo.

Na konci osmé minuty si Kryštof Hrabík zpracoval přihrávku od Filipa Pyrochty. Ze slibné příležitosti však nebylo nic, protože střílející útočník trefil pouze betony Tadeáše Dvořáka. Za necelou minutu hosté vyrovnali na 1:1. Matěj Psota využil chyby obránců a napodruhé protlačil kotouč do domácí svatyně.

V desáté minutě vychytal Tadeáš Dvořák gólovou šanci Radka Veselého, který zůstal před domácím brankářem zcela sám. Na druhé straně Jakub Chrpa prověřil Josefa Kořenáře, když na něj vypálil z ostrého úhlu. Ve dvanácté minutě se k palbě dostal opět Jakub Chrpa. Tentokrát střílel z levého kruhu, ale Josef Kořenář úspěšně zasáhl lapačkou.

Třináctá minuta znamenala nepříjemnou střelu od modré v podání Ondřeje Buchtely. Jeho pokus však proletěl kolem levé tyče. V posledních šesti třetinách před odchodem do kabin otestoval Tadeáše Dvořáka benátecký útočník Vratislav Kunst od modré čáry, odkud se mu puk nepodařilo dostat do domácí klece.

Hned v jednadvacáté minutě si Josef Mikyska najel před Tadeáše Dvořáka, který si s ním úspěšně poradil. V pětadvacáté minutě Martin Kokeš zkusil překvapit Josefa Kořenáře, ale ten veškeré naděje zahnal lapačkou. Za pár vteřin pokoušel štěstí i David Šesták od modré lajny. Prvně trefil bránícího hráče, podruhé ochrannou síť. František Wágner se v sedmadvacáté minutě vydal do útoku, ale v souboji jeden na jednoho si s ním poradil Michal Plutnar. V polovině druhé periody zasahoval Tadeáš Dvořák lapačkou, když na něj Michal Plutnar poslal pokus od modré čáry.

Za několik vteřin poslal na hruď Josefa Kořenáře rychlou střelu Ondřej Buchtela, na kterého navázal Nicolas Hlava. Jeho pokus z levého kruhu však skončil mimo branku. Další zásah si připsal Tadeáš Dvořák na konci třiatřicáté minuty po ráně Filipa Pyrochty. Ondřej Buchtela to znovu zkusil, tentokrát od modré čáry a opět trefil pouze betony strážce hostující klece. Za několik vteřin Patrik Maier vyslal kotouč do lapačky Tadeáše Dvořáka. Ten pak znovu bez problémů zasahoval proti Petru Wiencekovi. Půl minuty zbývalo do odchodu hráčů do kabin, když Josef Mikyska se štěstím poslal kotouč do domácí klece, a poslal tak Benátky nad Jizerou poprvé do vedení – 2:1.

Aktivně poslední část klání započal Nicolas Hlava, který vybojoval kotouč a rychle vypálil. Střela však skončila na pravém betonu Josef Kořenáře. Ve dvaačtyřicáté minutě se do zakončení tlačil Ladislav Bittner a nakonec branku minul. Do samostatného úniku se o minutu později vydal Martin Tůma, ale trefil pouze tyčku brankové konstrukce. Ve čtyřiačtyřicáté minutě zakončoval na druhé straně Adam Dlouhý, ale Tadeáši Dvořákovi nepřidělal příliš práce. Minutu nato se František Wágner snažil střelecky prosadit, avšak přepálil hostující branku. Za pár vteřin se znovu hnal do útoku František Wágner a opět minul. Kokešova prudká střela v devětačtyřicáté minutě skončila na hrudi Josefa Kořenáře.

Padesátá minuta nabídla příležitost Janu Dufkovi. Zpoza clonícího hráče vystřelil na Josefa Kořenáře. Ten zasáhl lapačkou a zabránil tak vyrovnávací brance. Hned nato se to ale v přesilové hře od modré podařilo Darku Hejcmanovi a vyrovnal skóre zápasu na 2:2. Trhače chtěl poslat do vedení ve třiapadesáté minutě Vojtěch Krejčiřík, jenž vypustil ránu na Josefa Kořenáře. Benátecký gólman vyrazil jeho pokus betonem.

Na konci téže minuty se do vedení 3:2 znovu dostaly Benátky nad Jizerou. Daniel Špaček využil propadu Kadaně ve středním pásmu a dostal se do rychlého protiútoku, ze kterého zužitkoval maximum. V devětapadesáté minutě se Tadeáš Dvořák posadil na domácí střídačku a Trhači to zkusili v šesti. Přesilová hra ale skončila brankou Benáteckých na 4:2, když Filip Kuťák zakončil do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): „Myslím, že utkání nechyběla bojovnost a kluci dřeli, co mohli. Bohužel jsme se porazili vlastními chybami a to nás shazuje. Podaří se nám vyrovnat, poté dřeme a následuje chyba, kterou soupeř okamžitě potrestá. Holt se od nás teď štěstí odklonilo, ale musíme se rvát dál, jít tomu naproti a hrát lepší hokej.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Tohle utkání bylo velmi důležité, protože se jednalo o poslední zápas před reprezentační přestávkou. Měli jsme nelichotivou bilanci, jelikož se nám od poloviny října nedařilo vyhrát. Tudíž jsme hrozně rádi, že jsem zápas v Kadani dotáhli do vítězného konce. Kluci si zaslouží pochvalu, protože jsme všichni trenéři cítili, že mančaft má velkou vůli to tady zvládnout.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.