20. 12. 2017 | Věra Novotná

Závěrečný sprint nestačil, Benátky padly s Prostějovem

32., středa 20. 12. 2017
Benátky n.J. - Prostějov BEN - PRO

Na domácím ledě vlétli Benátečtí na Prostějov ve velkém stylu, diváci se ale v první třetině gólu nedočkali. Prostřední dějství přineslo úvodní branku z dílny Prostějova, na níž ještě domácí zvládli najít odpověď. Poté již ale Jestřábi dominovali a vytvořili si ve zbytku druhé dvacetiminutovky pohodlný náskok. Domácí ještě v závěrečném sprintu utkání zdramatizovali, k vítězství ale nedošli. Po prohraném zápase s Prostějovem poměrem 4:6 si zapsali již desátou prohru v řadě.

Benátky n.J.: Stezka - Jan Bednář, T. Hanousek, Kunst, Husa, Tržický, Mirochnikov, Jandejsek – Jašek, J. Mikyska, Z. Král – Bittner, Chrtek, R. Veselý – Hrníčko, Kuťák, Bělohorský – Nezbeda, Janele, Wiencek.
Prostějov: Neužil – D. Kolář, M. Drtina, Havlík, Rašner, Mikliš, Žovinec, Horyna – Nouza, Divíšek, L. Luňák – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Prokeš, Voženílek, Fiala – Nestrašil, V. Meidl, Zabloudil.
Branky a nahrávky: 27. J. Mikyska (Jašek, Z. Král), 55. Jašek (Z. Král, J. Mikyska), 56. J. Mikyska (R. Veselý, T. Hanousek), 60. Z. Král (Bittner, Jašek) – 25. M. Drtina (Rudovský, Nouza), 30. Zabloudil (M. Drtina, Prokeš), 31. Rudovský (Rašner, Venkrbec), 35. Divíšek (Venkrbec, M. Drtina), 54. L. Luňák (Divíšek, Nouza), 56. Dvořáček (Venkrbec, Rudovský). Rozhodčí: Luczków, Škrobák – Beneš, Štofa. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 195. Střely na branku: 27:33. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:5, 3:5, 3:6.

Komentář

Benátečtí nasadili od úvodního hvizdu obrovské tempo. Neužila prověřili postupně Kunst, Král i Chrtek, který po samostatném úniku nepřeměnil své bekhendové zakončení v gólovou tečku. Také Hrníčko zkusil z vrcholu kruhů své štěstí, úspěšný však nebyl. Stezka ve druhé brance musel naopak předvést svou pozornost proti střele Koláře, kterou ztlumil na své hrudi. Následně to byli opět domácí, kteří se hrnuli do útoku. Na dlouhou dobu se usadili v pásmu Jestřábů a tento tlak mohl vést i k úvodní brance. Chrtek se však nedokázal zorientovat včas, aby trefil volně ležící puk na brankovišti. Na druhé straně kluziště poté neuspěl se svou tečí Rudovský, a ani Kolář nadvakrát střelou od modré nestrhl vedení na stranu Prostějova. K vidění byla také hra čtyř hráčů proti čtyřem, většího prostoru ale ani jeden z celků nedokázal využít. Domácím příznivcům zatrnulo také při pokusu Voženílka, jenž se řítil sám na bránu. V poslední chvíli mu však obránce Husa čistě odebral puk. V posledních pěti minutách bylo Jestřábů rovněž plné hřiště, Stezka ale své brankoviště ubránil a udržel skóre na bezbrankové remíze.

Prostřední dějství začalo zvýšenou aktivitou Prostějova v podobě pokusu Dvořáčka, jenž se snažil najít mezírku mezi betony benáteckého gólmana. Následně dostali Jestřábi výhodu jednoho muže v poli, v níž měli hned několik šancí. Gólovou byla ale až střela Marka Drtiny, která se zastavila až o síťku Stezkovy branky. Vedení ale Prostějovu vydrželo jen dvě minuty. Jašek svým pasem našel přesně Josefa Mikysku, jenž poslal puk k pravé tyči prostějovské branky. O pár minut později ale přišla gólová pětiminutovka Jestřábů, díky níž soupeři odskočili o tři branky. Nejprve bez větších problémů dorazil puk ležící na brankovišti Matěj Zabloudil, o minutu později zvyšovat na 3:1 z pohledu hostů Jan Rudovský, jehož přesně našel pas Alexe Raška. Stezka předvedl sice ukázkový rozklek, na Rudovského střelu byl ale krátký. Čtvrtá branka hostů se zrodila při početní výhodě 5na3. Na konci celé kombinační akce stál Tomáš Divíšek, kterému nezbývalo nic jiného, než trefit prázdnou bránu.

Hned zkraje třetí třetiny všem domácím příznivcům zatrnulo poté, kdy zůstal Josef Mikyska ležet na ledové ploše po střetu s jedním z Prostějovských. Dobrou zprávou pro benátecký celek byl jeho brzký návrat, což ale dost nesportovně ocenili příznivci hostí. Lehký zápas rozhodně nezažíval ani obránce Jakub Husa, který byl rovněž terčem hostujícího kotle, kdykoliv se ocitl na ledové ploše. V první polovině posledního dějství srazila benáteckou snahu o korigování skóre vlastní nedisciplinovanost. Prostějovské šance v dvojnásobné přesilovce hatil Stezka doslova s nasazením vlastního života. S góly se roztrhl pytel v posledních deseti minutách. Nejprve využil špatné rozehrávky Benáteckých Tomáš Nouza, jenž zcela nezištně poslal puk na hůl Lukáše Luňáka, který neměl problém trefit odkrytou část benátecké branky. Střelecky se probudili také domácí. První lajna ve složení Jašek-Mikyska-Král zvládla dva góly během minuty. Nejprve využil nepozornosti prostějovské obrany Lukáš Jašek, který byl následně i asistentem u druhé situace. Neužil si sice poradil jak se střelou, tak i první dorážkou, na druhou z hole Josefa Mikysky již ale odpověď nenašel. Jestřábi však žádné překvapení nehodlali připustit. S přispěním horní tyčky dostal puk za Stezkova záda David Dvořáček. Poslední gólové slovo měli znovu Benátečtí, konkrétně nejproduktivnější hráč Zdeněk Král. Po rychlé kombinaci právě on poslal puk nad beton přesouvajícího se Neužila. Na zdramatizování zápasu již ale bylo z pohledu domácích pozdě.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme byli hodně aktivní a měli šance. Škoda, že jsme je nevyužili. Soupeř nám ve druhé třetině odskočil a pak už to bylo těžké. Je to strašná škoda, dnes jsme věřili, že utkání můžeme vyhrát. Je škoda, že děláme hloupé chyby a pouštíme soupeře do velkého vedení, které se potom špatně dohání. Šest obdržených gólů je moc.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Do utkání jsme nevstoupili dobře, prvních sedm minut bylo z naší strany špatných. Zbylou část první třetiny a celou druhou třetinu jsme hráli velice dobře, vlastně až do stavu 5:1. V naší přesilovce jsme udělali nějaké chyby a mladý domácí tým jsme tak pustili trošku do hry. Se závěrem utkání nejsem spokojený.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!