7. 1. 2018 | Vít Trubička, Ondřej Nejedlo

Benátečtí v Litoměřicích ztrátu nedotáhli

37., neděle 7. 1. 2018
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Ač ve druhé polovině utkání mocně dotahovali nepříznivý stav, na body se dosáhnout nepodařilo. Benátečtí hokejisté prohospodařili první dvě třetiny, až v té třetí předvedli odpovídající výkon, který byl také po zásluze odměněn brankami. V závěru viselo vyrovnání po obrovském závaru před debutujícím Wolfem doslova na vlásku, leč benátečtí hráči puk za brankovou čáru nedostrkali a z Litoměřic tak odjeli s prázdnou.
Litoměřice: Wolf - Pavlas, Gaspar, Chalupa, Smetana, Málek, Jebavý - Toman, Václavek, Pilař - Bílek, Miškář, Kadlec - Stříbrný, Hanták, Kantner - Machala, Veselý, Kusý.
Benátky n.J.: Stezka (30. Žajdlík) - Havlín, Husa, Kunst, Niko, Maier, Mirochnikov, Hanousek - Jeník, Chrtek, Král - Psota, Bittner, Hrníčko - Šír, Mikyska, Bělohorský - Kuťák, Veselý.
Branky a nahrávky: 9. Stříbrný (Kantner), 9. Pavlas (Pilař, Toman), 30. Veselý (Kusý, Stříbrný), 30. Bílek (Kadlec, Hanták), 48. Machala - 19. Mikyska (Veselý, Kuťák), 39. Hanousek (Mikyska, Král), 45. Hanousek (Psota, Hrníčko), 58. Hrníčko (Mikyska, Král). Rozhodčí: Sýkora, Valenta - Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:7, navíc Stříbrný (LTM) 10 minut OT, Málek (LTM) 10 minut OT a do konce zápasu - Kuťák (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1048. Střely na branku: 42:27.

Komentář

Poněkud vlažnější vstup do utkání byl změněn o první přesilovku litoměřického celku. V ní se kališníci natlačili do útočného pásma a sázeli na dnešního oslavence Aleše Stezku jednu střelu za druhou. O jeho narozeninách informuje transparent, který benátečtí fanoušci vyvěsili ve svém sektoru. Přestože přesilovku domácí nevyužili, ve své aktivitě neustáli, Benátky se horko těžko mohly dostat z vlastního obranného pásma. Kališníci po většinu této doby kontrolovali hru, naráželi ale na nezdolnou defenzivu benáteckého celku, kterou navíc jistil Stezka. Utkání gólově otevřel Josef Stříbrný, který v obranném pásmu přijal nahrávku od Matyáše Kantnera a sám se vydal velmi rychle podél levého mantinelu, načež zavěsil do odkrytého prostoru. Hned na to padl druhý gól. Aleš Pavlas dorazil z těsné blízkosti do branky střelu Radka Pilaře.

Domácí po dvou gólech zcela převzali režii hry. Aleš Stezka musel čelit několika velmi nadějným pokusům hráčů Stadionu. Ve 13. minutě si Benátky připsaly první střelu na branku. Dominik Hrníčko od modré prověřil Wolfa, který však mohl brát tuto střelu jako rozcvičovací, neboť ji chyběl důraz. Nováček v brance Litoměřic ji bez problémů vyrazil. V závěru se i Benátky trochu překvapivě gólově prosadily. Josef Mikyska uklidil do branky střelu Radka Veselého, kterou Wolf vyrazil betony. Třetina se pak dohrávala v poklidném tempu, litoměřičtí po ní zaslouženě vedli, byť gólový rozdíl mohl být větší.

Druhá třetina začala zrovna tak aktivně, jako první končila. Aleš Stezka byl vystaven mnoha střeleckým pokusům od litoměřických hokejistů, které ale dokázal pokrýt. Litoměřičtí poté polevili a umožnili také trochu zahrát hostům. Jejich přesilovka sice vypadala nadějně, ovšem zůstala využitá zcela neefektivně. Vyrovnání sil zase přineslo litoměřickou převahu. Následně i další navýšení skóre ze strany domácích. Přečíslení tři na jednoho využil Jan Veselý, který v polovině třetiny prostřelil ležícího gólmana Benátek. O čtyřicet vteřin později zjistil Vítězslav Bílek, že mu nepatří vedoucí pozice v tabulce střelců, svým gólem se dotáhl na předchozího střelce Veselého. Povedlo se mu též vyhnat z branky Aleše Stezku, jehož nahradil Matěj Žajdlík.

Ovšem právě čtvrtý gól domácí hokejisty nabažil. Ve své akci lehce polevili, díky čemuž se po dlouhé době dostali do hry i hráči Benátek. K jejich usazení v útočném pásmu pak domohlo i vyloučení Lukáše Chalupy. Svou šanci však i tentokrát nevyužily, naopak umožnily Litoměřicím několik samostatných výpadů na Matěje Žajdlíka. Ten si však při své prvoligové premiéře dokázal s jejich velkým množstvím poradit. Další vyloučení Chalupy už pro Benátky dopadlo lépe. Minutu před koncem druhé třetiny využil kombinaci hostů Tomáš Hanousek, jemuž se povedlo prostřelit Wolfa. Druhá třetina tak byla zakončena úplně stejně jako první. Domácí hokejisté po ní odcházeli do kabin šťastnější za stavu 4:2.

Třetí třetina začala pozvolným přenášením hry na obě strany. Což se posléze změnilo v útok Benátek, ovšem i pro tentokrát nevyužitým. O pár minut později však i tohle neplatilo. Tomáš Hanousek dostal nabito na hranici levého kruhu, odkud v 45. minutě propálil Wolfa a snížil na rozdíl jediné branky. Benátky se pak ještě více nažhavily. Litoměřickým se ale dařilo je bránit a hru přenášet. Následně i opětovně navýšit své vedení. Ondřej Machala při svém návratu po zranění krásně obelstil Žajdlíka. 48. minuta pak přinesla rvačku mezi Dominikem Málkem a Filipem Kuťákem. Z něhož vyjel vítězně obránce Stadionu, který si vysloužil dva dvouminutové tresty a čtyři desetiminutové. Svou výhru také oslavil s fanoušky. Polovina třetí třetina přinesla trochu více přiostřenou hru. Na trestné lavici obou celků seděli dva hráči.

Strkanice pak nadále pokračovaly. Jiří Jebavý musel čelit dvojnásobné přesile benáteckých, přesto z ní nakonec vyjel se ctí. Díky častým vyloučením se hra neusídlila na jedné straně a často se stěhovala. Více šancí si však i teď vytvářel tým Litoměřic. Na Matěje Žajdlíka však již nevyzrál. Na druhé straně rovněž čaroval Adam Wolf. Závěr utkání pak zdramatizoval ještě Dominik Hrníčko, který přijal přihrávku na hranici brankoviště a vymetl odkrytý prostor Wolfovy branky. Závěr třetiny pak patřil Benátkám, které do poslední dvouminutovky vstoupily bez gólmana. Drtivý tlak benáteckých však Stadion ubránil, dokonce na odkrytou bránu několikrát zaútočil. Tím si připisuje velmi cenné a velmi potřebné tři body.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Měli jsme dobrý vstup do utkání a první třetinu jsme odehráli velice slušně. Myslím, že po první třetině jsme měli vést o více branek. Udělali jsme bohužel chybu a soupeř skóroval. Druhá třetina byla skoro totožná s tou první. Třetí třetina byla velmi nervózní. Myslím, že to je logické, protože jsme dlouho žádný zápas nevyhráli. Soupeř hrál velmi důrazně a závěr byl trochu emotivní. Mohli jsme toto utkání odehrát s větším přehledem, chvílemi jsme ale byli pod tlakem, protože jsme hráli hned několik oslabení. Dnešního vítězství si musíme vážit a brát ho jako povzbuzení do další práce.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): První polovinu zápasu jsme dnes neodehráli vůbec dobře. Nemohli jsme se dostat do zápasu, domácí měli lepší pohyb. Stále jsme se ale snažili do utkání dostat a myslím, že se nám to nakonec podařilo. Myslím si, že jsme dnes nebyli daleko od dorovnání naší ztráty a zisku alespoň jednoho bodu. První polovina zápasu ale rozhodla o tom, že jsme zde dnes nevybojovali žádné body, protože jsme bohužel začali hrát až v té druhé, a to bylo málo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.