27. 10. 2018 | Věra Novotná

Benátečtí drželi s Kladnem krok, naděje pohřbila třetí třetina

19., sobota 27. 10. 2018
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

Benátečtí drželi na Kladně dlouho stav 2:1 z pohledu domácích Rytířů. I díky vyrovnané hře a bezbrankové druhé třetině živili svěřenci trenéra Kudrny šanci na zvrat v utkání. Jen co přišla ale poslední třetina, naděje se Benáteckým rozplynuly. I přes veškerou snahu, a několik výborných zákroků brankáře Žajdlíka, nenašli Benátečtí střelci úspěšný recept na Brízgalu a domů tak odjeli bez bodu a s prohrou 1:5 v zádech.

Kladno: Brízgala – Zajíc, J. Říha, Zelingr, P. Hořava (C), Veber, Kehar – Zikmund, Kubík, Svedlund – Š. Bláha, T. Kaut (A), Jelínek – Vildumetz, Filip, Kružík – O. Bláha, Hajný.
Benátky n.J.: Žajdlík – Husa, Žůrek, Jan Bednář, Hampl, Aubrecht – A. Dlouhý, J. Mikyska (A), Wiencek – Bittner (C), Psota, Chrtek – Průžek, Šír, Rychlovský – Burda, Braid.
Branky a nahrávky: 5. Jelínek (Kubík, J. Říha), 8. Zikmund (Š. Bláha), 44. Zelingr (P. Hořava), 52. Vildumetz (Kružík, T. Kaut), 57. Kubík (Zelingr, Zikmund) – 17. Psota (Bittner, Jan Bednář). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:6, navíc Chrtek 10min OT (BEN). Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2106. Střely na branku: 41:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Komentář

Hokejisté Kladna vstoupili do utkání lépe i díky využité přesilovce, která se jim naskytla poté, co byl na 2+10 minut vyloučen Ondřej Chrtek. Benátečtí dlouho odolávali kladenské přesile, avšak nestačili se rychle stáhnout k Šimonu Jelínkovi, který zůstal na malou chvíli nehlídám v prostoru mezi kruhy. Také Benátečtí měli k dispozici přesilovou hru, šanci na vyrovnání v ní měl Psota, jenž ale nedokázal střelou z první překonat přesouvajícího se Brízgalu. Úspěšný nebyl následně ani Bittner, ani Šír. Kladenští při vlastním oslabení dokázali udeřit podruhé. Z protiútoku se na levém křídle dostal k zakončení Ladislav Zikmund, jenž se nemýlil. Hra se následně přelévala ze strany na stranu, k vidění byla i další vyloučení, a právě v přesilové hře se Benátečtí dostali na dostřel. Matěj Psota hledal své spoluhráče před brankou, avšak kotouč se odrazil od brusle jednoho z kladenských obránců a doputoval za Brízgalova záda.

Začátek druhé třetiny nabídl hru ve čtyřech na obou stranách. Větší prostor dal nejvíce vyniknout brankáři Benátek - Matěji Žajdlíkovi, který proti střele Kauta předvedl vynikající zákrok a sebral tak kladenskému hráči radost z dvoubrakového vedení. Následné minuty nepřinesly žádnou velkou akci a oba gólmani si mohli na chvíli oddechnout. Do zápřahu se jako první dostal benátecký gólman, jenž dokázal vytěznit Kubíkovu bekhendovou kličku za svou branku a udržel tak svůj celek na dostřel. Na druhé straně vystartoval na kladenskou branku Rychlovský, avšak Brízgala vyjel z branky a zmařil benáteckému hráči samostatnou akci. I přes závěrečný tlak Benátek, který vyústil v aktivitu Průžka u pravé tyčty, zůstal výsledek po čtyřiteci minutách stejný, tedy 2:1 pro domácí Rytíře.

Do závěrečné části vlétli Benátečtí na plné obrátky, avšak ani clona Dlouhého a ani následná střela Aubrechta nevedla ke kýženému vyrovnaní ze strany hostujícího celku. Kladenští svou druhou šanci v prvních minutách poslední třetiny dokázali využít. Růžek Žajdlíkovy branky vymetl Matyáš Zelingr. Benátečtí zkoušeli pálit ze všech pozic. Bittner se hned třikrát dostal k zakončení, ani jednou ale Brízgalu nepřekonal. To na druhé straně kluziště se znovu slavilo. Ve schrumáži se nejlépe zorientoval Tomáš Vildumetz. Své vedení navýšili Rytíři záhy v přesilové hře, kdy na konečných 5:1 zvyšoval Adam Kubík.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): Dnes jsme vstoupili dobře do utkání a vedli 2:0. Bohužel jsme udělali zbytečné fauly, Benátky snížily na 1:2 a dostaly se do hry. Druhá třetina nebyla z naší strany dobrá. Ve třetí třetině jsme se ale zlepšili, vstřelili jsme branky a zaslouženě vyhráli.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Pro nás to bylo hodně těžké utkání, přijeli jsme s velmi mladým týmem. Hlavně v obraně jsme měli hodně mladých kluků. Chtěli jsme odehrát dobrý zápas a myslím, že dvě třetiny jsme se drželi, i když domácí mají silný tým. V prvních dvou třetinách jsme ještě měli nějaké možnosti ke skórování. Mrzí nás konec tohoto zápasu, kdy jsme dostali tři góly. Někteří naši hráči ale dokonce i debutovali, takže nakoukli do dospělého hokeje a zjistili, co to obnáší. Odvedli jsme tady poctivý výkon a myslím, že se nemáme za co stydět. Domácí vyhráli zaslouženě, byli lepší a závěr jim patřil. My musíme jít dál.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.