31. 10. 2018 | Tomáš Nejedlo

Havířov bral u Jizery zasloužené tři body

20., středa 31. 10. 2018
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV
Po vítězství nad vedoucím českobudějovickým Motorem chtěli benátečtí hokejisté obrat i Havířov. Jenže AZet byl na Středočechy velmi dobře připraven a trpělivou hrou, založenou na perfektním bruslení soupeře přehrál. Z toho vyplynulo také havířovské vedení o tři góly, které se sice podařilo domácím po gólech Zachara a Vlacha stáhnout na rozdíl jediné trefy, jenže nešťastný vlastní gól po odrazu definitivně pohřbil benátecké naděje na body a Havířov tím pádem slavil výhru 4:2.
Benátky n.J.: Schwarz (Žajdlík) – Maier, Kunst, Žůrek, Husa, Jan Bednář, Aubrecht – Šír, J. Vlach, M. Zachar – Psota, J. Mikyska, Bittner – Rychlovský, Chrtek, D. Špaček – Průžek, Braid, Žemba.
Havířov: Bláha (Štipčák) – Matai, Chroboček, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Rutar, Zdeněk – Rehuš, F. Seman, Kotala – L. Bednář, Haas, Maruna – R. Veselý, Pořízek, Gřeš – Bambula, Cihlář, Macuh.
Branky a nahrávky: 39. M. Zachar (J. Mikyska, J. Vlach), 47. J. Vlach (J. Mikyska) – 9. Rehuš (F. Seman), 25. Dudek (Rehuš), 32. Gřeš (Matai, Pořízek), 52. L. Bednář (Maruna). Rozhodčí: J. Doležal, Luczków - Horažďovský, Ševic. Vyloučení: 6:7 + navíc Šír (BEN) - Kotala (HAV) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 194. Střely na branku: 20:26.

Komentář

Jak benátečtí hokejisté dobře končili pondělní utkání s Českými Budějovicemi, tak nepříliš povedeně vstoupili do středečního duelu s Havířovem. Už první třetina byla s jejich strany poměrně sterilní a byli to právě hosté, kdo byl aktivnějším týmem. Severomoravané poprvé zahrozili v 7. minutě utkání, kdy si na milimetrovaný pas na modré čáře nabruslil rozjetý Jan Maruna, snadno se dostal za záda obránce Kunsta a pelášil sám na Marka Schwarze, který se ale roztáhl na brankové čáře a Marunův blafák na poslední chvíli dokázal zastavit.

Aktivita se hostům vyplatila o necelé dvě minuty později, kdy využili hned první přesilovou hru v utkání. Seman nahazoval před branku, kde puk možná trochu nešťastně přeskočil Maierovi hůl a číhající Branislav Rehuš usměrnil volný kotouč bekhendem nad Schwarzovo rameno – 0:1. Benátky své dvě přesilovky nevyužily, ba co víc, nebyly v nich téměř vůbec nebezpečné. Byl to naopak hostující útočník Cihlář, kdo po skončení prvního havířovského oslabení ze solidní pozice těsně minul benáteckou klec.

Vyrovnání měl na své hokejce krátce po startu druhé třetiny rychlonohý Zachar, jenže i když se dostal za záda obránce Chrobočka, byl už příliš blízko Bláhovi k tomu, aby zasunul puk do branky. A tak trestali hosté. Žůrkovo vyloučení ještě domácí ubránili, záhy však inkasovali. Po vyhraném vhazování střílel od mantinelu Jakub Dudek a Schwarz přes hradbu těl zaregistroval puk až v síti – 0:2. Za Benátky kontroval Žemba, jehož střela patrně lízla brankovou konstrukci, ale to bylo málo.

AZet hrál i nadále svůj důsledný hokej založený na perfektním bruslení a prakticky vůbec nedal šanci Benáteckým vymyslet kloudnou akci. Ve 32. minutě už hosté vedli o tři góly. Patnáct sekund trvalo, než Havířov využil přesilovou hru. Od modré střílel Matai a odražený kotouč od mantinelu hbitě usměrnil do sítě Tomáš Gřeš - 0:3. Až v závěru druhé části hry se poprvé prosadily Benátky. Vlach vyslal po pravém křídle na zteč Mikysku, jehož přihrávku zhodnotil v gól Marek Zachar - 1:3.

Po startu třetí třetiny Benáteckým zatrnulo, kdy si na vrcholu kruhu proklestil cestu k puku Lukáš Bednář a po jeho střele cinkla za Schwarzem tyčka. Poté dostali Benátečtí možnost přesilové hry, a přestože v ní nebyli příliš aktivní, po jejím skončení udeřili. Po závaru před Bláhou vypátral na chvíli volný puk Jaroslav Vlach a doslova ho protlačil za brankovou čáru – 2:3. Hra rázem nabrala na tempu a na druhé straně se do šance dral Haas, jehož výpad na poslední chvíli zastavil vyrážečkou Schwarz.

Pohroma pro Benátky však přišla o pár vteřin později. Domácím se nepodařilo osvobodit, čehož využil Lukáš Bednář, který nahodil zpoza branky a od obránce Aubrechta se puk odrazil do branky – 2:4. Tento šťastný gól Havířova definitivně pohřbil benátecké naděje, navíc Haas ještě skrytou střelou trefil tyčku. V závěru utkání stojí za zmínku snad jedině rozmíška Šíra s Kotalou, která zaujala diváky, a ani závěrečná hra Benátek s prázdnou brankou na výsledku nic nezměnila.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Doufali jsme, že do zápasu dobře vstoupíme, zvláště po minulém vítězství. V první třetině jsme ale byli hrozně zakřiknutí. Soupeř byl aktivnější a dostal se do vedení. Ani ta druhá třetina se pro nás nevyvíjela vůbec dobře. Havířov navýšil vedení až na 3:0, což už pro nás bylo kritické, avšak podařilo se nám snížit na 1:3. Řekli jsme si, že ve třetí třetině ještě něco s výsledkem uděláme. Ze závěru jsme ale zklamaní. Za stavu 2:3 jsme všichni věřili, že máme na to, abychom utkání poslali minimálně do prodloužení. Bohužel jsme ale inkasovali čtvrtou branku, která rozhodla o osudu zápasu. Dvě třetiny jsme byli horším týmem, až ve třetí třetině se nám podařilo dostat hosty do potíží. Soupeř si šel za vítězstvím více. Proto jsme pochopitelně zklamaní.

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Z obou stran to byl dobrý zápas. Víme, že Benátky mají mladý tým, který dobře bruslí a je důrazný. Samozřejmě jsme chtěli jejich přednost otupit. Šli jsme za nimi do hloubky a ony s tím měly problémy. Také jsme se poučili ze zápasu, kdy tu hrály České Budějovice. Ten jsme si rozebrali. Budějovice tu dvě třetiny hrály výborně, ale na rozdíl od nás nedaly góly. Domácí kluci je pak potrestali a 2:1 vyhráli a musím říci, že zaslouženě. Toho jsme se chtěli vyvarovat. Myslím si, že se nám to podařilo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.