10. 12. 2018 | Stanislav Jiskra, Tomáš Nejedlo

Střelecká převaha Benáteckým nestačila, v Kadani padli

33., pondělí 10. 12. 2018
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Ačkoliv benátečtí hokejisté svého soupeře z Kadaně přestříleli více než dvojnásobně, na jeho ledě padli těsně 3:4. Domácí v první třetině prakticky ze dvou svých akcí dvakrát skórovali, kdežto hosté se ve hře strašně nadřeli. Naději vykřesal druhý přesný zásah Ordoše v duelu a vyrovnání na 2:2, jenže šťastnější Kadaň odskočila na rozdíl dvou gólů a ani drtivá střelecká převaha ve třetí třetině, až na Špačkovo snížení, nebyla nic platná. Středočeši u Trhačů padli a museli nedobrovolně přepustit soupeři třináctou příčku v tabulce. Další duel Benátky čeká už ve středu, když se u Jizery představí Kladno. Dorazí i Tomáš Plekanec?
Kadaň: Pavlát (Štěpánek) – Novák, Trefný (C), Seemann, Buchtela, Foltýn, R. Procházka – Chlouba (A), Kůs (A), Ma. Svoboda – J. Svoboda, Šťovíček, Šulek – Maršoun, Rindoš, Rezek – Tupý, Homer.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hosnedl) – Kunst, Kolmann (C), Havlín, Maier, Husa, Niko, Žůrek – M. Zachar, J. Vlach, Ordoš – D. Špaček (A), Najman, Rychlovský – Průžek, Chrtek, Psota – Žemba, Čech, Wiencek.
Branky a nahrávky: 7. Ma. Svoboda (Chlouba, Kůs), 14. Chlouba (Novák, Šťovíček), 23. Trefný (Chlouba, Novák), 29. Šťovíček (Kůs) – 6. Ordoš (J. Vlach, Havlín), 21. Ordoš (J. Vlach, Kolmann), 55. D. Špaček (Maier). Rozhodčí: Luczków, Šindel – Kokrment, Rubáš. Vyloučení: 7:4 + navíc Buchtela (KAD), Špaček (BEN) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 250. Střely na branku: 21:46. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe hosté z Benátek nad Jizerou, kteří se prezentovali lepším pohybem. Benátky také jako první prověřili Dominika Pavláta, který střely Jana Ordoše a Matěje Psoty bez problémů zlikvidoval. Poté se do velké šance dostal Marek Zachar, který kličkoval tak dlouho, až sám sebe obehrál. O chvíli později se již Benátky radovaly. Jaroslav Vlach od mantinelu našel před brankou dobře postaveného Jana Ordoše, který zakončil přesně k tyči Pavlátovo branky - 0:1. Trhači ale o osmadevadesát vteřin později vyrovnali, když Roman Chlouba předložil puk na hůl Matyáše Svobody, který se střelou do odkryté branky nemýlil - 1:1. O pár chvil později byla Benátkám nabídnuta výhoda přesilové hry. V té ale Daniel Novák našel za hostující obranou schovaného Romana Chloubu, který si s brankářem Žajdlíkem pohrál a zasouval puk do prázdné brány - 2:1. Tato branka Trhače výrazně oživila.

Benátky si do druhého dějství přenesli přesilovou hru z konce první třetiny. Právě tuto výhodu přetavil ve vyrovnávající branku Jan Ordoš - 2:2. Následovalo vyloučení hostů, které potrestal Jakub Trefný, který od modré čáry propálil puk až za záda Matěje Žajdlíka - 3:2. Trhači o pár chvil později dostali další výhodu hráče v poli. Tu tentokrát využil Martin Šťovíček, který dostal nabito od Jaroslava Kůse a dělovkou poslal puk do hostující sítě - 4:2. Tento gól neunesl Daniel Špaček, kterého rozhodčí odměnili osobním trestem. Následovalo několik šancí na obou stranách, ale ani jedna nezměnila vývoj utkání a do kabin se po čtyřiceti minutách odcházelo za dvoubrankového vedení pro domácí Trhače.

Ihned ze začátku třetí části byla hostům nabídnuta další přesilová hra, tu ale Trhači ubránili bez větších potíží. O pár minut později následovalo další vyloučení, tentokrát usedl za katr Ondřej Buchtela, který byl za vražení na hrazení automaticky potrestán i desetiminutovým trestem, společnost mu o pár vteřin později přišel udělat Jaroslav Kůs, ale ani s touto výhodou si hostující hokejisté nedokázali poradit. Následovalo několik skvělých zákroků Dominika Pavláta, který zneškodnil několik gólových příležitostí hráčů Benátek nad Jizerou. V čase 54:38 Patrik Maier poslal střelu od mantinelu na Dominika Pavláta, který puk srazil jen na hůl Daniela Špačka, který měl před sebou již lehkou úlohu - 4:3. Hosté ke konci zkusili hru bez gólmana, jejich výhodu zdvojnásobilo vyloučení domácích, ale ani s touto příležitostí nenaložili dle svých představ.

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Vyhrál ten, kdo dal víc gólů. První periodu jsme paradoxně odehráli hůře než soupeř. Dali jsme ale dvě branky, což nám pomohlo. Řekl bych, že druhá třetina byla z naší strany nejlepší. Měli jsme spoustu šancí, díky kterým jsme mohli dle mého názoru zápas rozhodnout a utéct alespoň o tři, o čtyři góly. Co se týče třetí části, tak ta byla brankáře. Myslím, že jsme to v rámci defenzivy odehráli kvalitně. Přesto si soupeř svou kvalitou vytvořil příležitosti, ale Dominik Pavlát nás podržel. Jeho výkon bych dnes určitě vyzdvihl. Jsou to pro nás těžce vybojované tři body, jelikož soupeř přijel posílen asi o osm hráčů z Liberce. Jsme rádi, že jsme je přeskočili v tabulce.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Z klání v Kadani panuje určitě velké zklamání, jelikož jsme tady chtěli uspět. Začátek zápasu se nám docela povedl. Měli jsme šanci, ale bohužel jsme ji neproměnili. Následně jsme sklouzli do laxnosti, za což nás domácí potrestali. V momentě, kdy se dostali Trhači do vedení, tak pro nás to začalo být hrozně těžké. Neustále jsme se do domácích hráčů tlačili a i přes velké šance naše zakončení není bohužel v této sezóně vůbec dobré. Před bránou nám navíc chyběl hráč a samozřejmě také důraz. Jak utkání postupovalo, tak Kadaň se soustředila na obranu. V závěru jsme ještě zvedli hlavy, tlačili jsme na ně a měli jsme tam spoustu šancí. Bohužel jsme nebyli schopní přidat další branky a stav otočit. Se zápasem proti Trhačům nejsme spokojení.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!