2. 2. 2019 | Martina Kramerová, Věra Novotná

Benátečtí nestačili na Kališníky z Litoměřic a padli vysoko 2:6

53., sobota 2. 2. 2019
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Hokejisté Benátek nad Jizerou odjeli v rámci 53. kola k poslednímu měření sil s Litoměřicemi. Na ledě Kališníků nedokázali dlouho vstřelit branku a před rozhodující třetinou prohrávali 0:3, když celé utkání otevřel ex-benátecký útočník Jiří Průžek. Parta trenéra Kudrny ukázala svůj bojovný charakter a dokázala se střelecky prosadit, i Kališníci však ve třetí třetině skórovail a nakonec se radovali z vítězství v poměru 6:2.
Litoměřice: Tomáš Král – Pavlas, Marcel, Smetana, Strejček, Jebavý, Dluhoš, Klejna – Schegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, Svoboda, Jánský – J. Dvořák, Šik, Průžek – Kropáček, Sklenář, Jirásek.
Benátky n.J.: Schwarz (Žajdlík) – Kunst, Hampl, Maier, Kovář, Aubrecht, Ira – Bittner, Chrtek, Wiencek – D. Špaček, Šír, A. Dlouhý – Klapka, Burda, Žemba – Klimo.
Branky a nahrávky: 10. Průžek (Šik, J. Dvořák), 22. Voženílek (Šik), 28. Korkiakoski (M. Kadlec, Strejček), 47. Korkiakoski (Dluhoš, Jebavý), 49. Kropáček (Jebavý, Dluhoš), 56. M. Kadlec (Smetana, Korkiakoski) – 46. Burda (Bittner, Klapka), 57. Burda (Maier, A. Dlouhý). Rozhodčí: Čech, Skopal – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1124. Střely na branku: 46:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2.

Komentář

Začátek zápasu se nesl ve smutném duchu. Hráči obou týmu načali vzájemnou bitvu minutou ticha, kterou uctili památku zesnulého fanouška Adámka Pařízka. Na tvářích zasmušilých příznivců vykouzlil úsměv až Jiří Průžek, který v 10. minutě poslal domácí do vedení. Bývalý útočník Benátek i jejich doposud nejlepší střelec zužitkoval Šikovu nahrávku z levé strany a ranou z první uklidil kotouč k pravé tyči.

Na druhé straně se do dobré šance dostal Šír. Ten se proháčkoval středem hřiště a vypálil ze spodní hranice pravého kruhu. Král však byl připravený a benátecký pokus vyrazil betonem. Hlediště se opět mohlo radovat krátce po první přestávce. Daniel Voženílek si v čase 21:19 nabruslil do mezikruží, kam dostal krásně nabito zpoza branky od Šika. Naservírovanou příležitost využil a zacílil přesně za Schwarzova záda.

O šest minut později mohla litoměřická střídačka slavit potřetí. Kadlec projel podél pravého mantinelu a následně našel pěknou zadovkou v předbrankovém prostoru Markuse Korkiakoskiho, jenž nezaváhal.

Benátky se ani pod tíhou nepříznivého skóre nevzdaly a ve 46. minutě donutily domácí kapitulovat. Po pěkné souhře s Bittnerem zacílil z okraje brankoviště do odkryté klece Václav Burda a snížil na 1:3.

Vzápětí přišel rychlý kontr Stadionu. V čase 46:10 se kališníci ihned po buly skvěle zformovali v útočném pásmu, čehož využil Markus Korkiakoski a vychutnal si Schwarze podruhé. Nenasytní domácí chvíli poté ještě vyšperkovali průběžný stav, když se prosadil ještě Vojtěch Kropáček. Osmnáctiletý forvard si ze středního pásma najel mezi kruhy a jeho střela švihem skončila až za brankovou čárou.

Zakulacený výsledek Litoměřicím nestačil, a tak si vzal slovo ještě Martin Kadlec, který zakončil krásnou kombinaci po ose Korkiakoski-Smetana. Spoluhráči kališnické třináctce krásně uvolnili prostor a ta se tváři v tváři soupeřovu brankáři nezmýlila.

Benátečtí ještě v samotném závěru zaznamenali čestný úspěch. Svou druhou trefu v zápase přidal Václav Burda. V 57. minutě se po Dlouhého dělovce dostal k dorážce a rozvlnil síť za Královými zády. Benátky tak podlehly Stadionu 2:6.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že v první třetině kluci cítili až moc velkou zodpovědnost za zápas. Druhý gól nás ale uklidnil a od té doby jsme měli zápas pevně v rukou. Podařilo se nám vstřelit krásné góly. Klukům patří velký dík. Poděkovat musím samozřejmě i fanouškům, atmosféra byla úžasná a věřím tomu, že budeme takhle pokračovat.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Myslím si, že se nám vydařila první třetina. Škoda jen, že jsme nevyužili některé z příležitostí. Naopak první gól jsme dostali my. Je to škoda, kdybychom se ujali vedení jako první, tak by se utkání mohlo vyvíjet jinak. Domácí ale potom přidali a odskočili nám na tři góly. Do třetí třetiny jsme si řekli, že zkusíme zdramatizovat utkání, což se nám podařilo a za stavu 3:1 to pro nás vypadalo dobře. Bohužel pak nám góly do branky napadaly a domácí zaslouženě vyhráli. Z našeho pohledu rozhodla neefektivita. Kdybychom byli efektivnější v koncovce, tak bychom podle mě více utkání dokázali zdramatizovat. Musím ale ještě říct, že řada kluků nastoupila v Chance lize vůbec poprvé a s utkáním se popasovali velice dobře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.