11. 2. 2019 | Tomáš Nejedlo

O výhře Rysů u Jizery rozhodla třetí třetina

54., pondělí 11. 2. 2019
Benátky n.J. - Frýdek-Místek BEN - JFM
První z trojice po sobě jdoucích domácích zápasů sehráli benátečtí hokejisté proti Frýdku-Místku. V rámci 54. kola se u Jizery dlouhou dobu hrálo vyrovnané utkání, o výhře hostí pak rozhodla až závěrečná desetiminutovka, kdy Rysové potrestali chyby mladého benáteckého týmu a hned čtyřmi góly zajistili svou výhru. Přesto však Benátky zaslouží pochvalu za bojovnost, konečný výsledek je snad až příliš krutý. Další duel čeká Kudrnovu družinu už ve středu, kdy do Benátek přijede ostravská Poruba.
Benátky n.J.: Žajdlík (Pařík) – Žůrek, Havlín, Poizl, Kunst, Ira (A), Maier, Klodner – Wiencek, Chrtek, Bittner (C) – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Šafařovský, Burda, Klapka – Klimo, Šeliga.
Frýdek-Místek: L. Daneček (Malík) – Matyáš, Husák, Bartko, Zahradníček, Hrachovský, D. Stránský – Martynek (A), Hladonik, Mikulík (C) – Kofroň, Motloch, Christov – Rudovský, Klimša (A), J. Kalus – Flok, Peterek, Kaukič – Przybyla.
Branky a nahrávky: 28. Bittner (D. Špaček, Chrtek) – 13. Flok (J. Kalus, Husák), 44. Przybyla (Kaukič, Peterek), 51. Flok (Kaukič, D. Stránský), 55. Kofroň (Husák, Przybyla), 58. Matyáš (Kaukič, D. Stránský). Rozhodčí: Doležal, Veselý - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:8 + navíc Mikulík (JFM) 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 249. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Komentář

Úvodní desetiminutovka utkání 54. kola příliš vzruchu před oběma brankami nenabídla, a tak se skóre poprvé měnilo až zkraje 13. minuty. Nahození Kaluse od modré čáry si stáhl na svou hokejku Adam Flok, úhybným manévrem zmátl brankáře Žajdlíka a zasunul kotouč poprvé do benátecké branky - 0:1. Velkou příležitost na zvýšení skóre dostali hosté v závěru první třetiny, kdy hráli více než minutovou dvojnásobnou přesilovku. Pohříchu však benáteckou branku téměř neohrozili.

Druhá třetina pak byla v benátecké režii, k čemu pomohli Rysové svou vlastní nedisciplinovaností. Zatímco v první části hry hry nebyli vyloučeni ani jednou, ve druhé třetině putovali na lavici hanby celkem čtyřikrát. Nejprve však šancí na vyrovnání pohrdl debutující mladík Šeliga, když sám před Danečkem zklamal. Poté už Benátky hrály přesilovku pěti proti třem. Vytáhlý Klapka zblízka na Danečka ještě nevyzrál, Ladislav Bittner však o chvíli později z úhlu po vyšachování hostující trojice trefil přesně odkrytou část branky a bylo srovnáno - 1:1. Z prostřední dvacetiminutovky ještě stojí za zmínku šance hostujícího Floka, jehož však vychytal Žajdlík.

Třetí třetina byla v plné režii borců v červeném. Ve 44. minutě Kaukič zpoza branky našel přesně hůl najíždějícího Dana Przybyly, jenž trefil přesně - 1:2. O osudu utkání pak definitivně rozhodla závěrečná desetiminutovka. Byl to opět Kaukič, kdo krásně našel hůl spoluhráče Adama Floka, který si věděl rady - 1:3. Další trefy přišly v přesilovce - Žajdlík střelu Husáka vyrazil přímo k Davidu Kofroňovi a rázem to bylo o tři góly - 1:4. Konečnou podobu výsledku hosté dali v dvojnásobné přesilovce, když Jakub Matyáš svou bombou málem protrhl síť - 1:5. Bojující benátečtí mladíci mnohem zkušenější soupeřův mančaft dvě třetiny trápili, o výhře Rysů však plně rozhodla třetí část.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Navzdory tomu, že se dnes jednalo o souboj dvou farem extraligových celků, tak se ve frýdeckém mužstvu objevilo jen minimum juniorů a naopak disponovali zkušeným kádrem. My měli v dnešním utkání velmi mnoho mladých hráčů, podobně jako v jiných utkáních. Do padesáté minuty utkání naši hráči velmi dřeli a chtěli uhrát dobrý výsledek, bohužel jsme v tom závěru udělali několik chyb a o výsledku především rozhodly naše individuální chyby v obraně a hlavně vyloučení, která soupeř trestal. Mrzí nás ten závěr utkání. V utkání jsme jednoznačně mohli hrát přesilovky jednodušeji, například jako soupeř, který ve třetí třetině své výhody využil. I přesto si myslím, že jsme byli do padesáté minuty utkání vyrovnaným soupeřem.

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Přestože Benátky nastoupily asi s jedenácti juniory, tak to rozhodně nebyl lehký zápas. Spíš utkání představovalo dvě třetiny trápení. Samozřejmě mladí kluci, co nemají co ztratit, tak bruslí a hrají výborně. Nám se to naštěstí podařilo zlomit ve třetí třetině. Našim klukům musím poblahopřát ke třem důležitým bodům a chci, abysme pokračovali dál. Při výborné individuální akci našich útočníků jsme se dostali do vedení 2:1 a pak jsme si pohlídali přesilovky a z nich dali jeden nebo dva góly. V našich přesilovkách začaly hrát Benátky trochu chaoticky a tam se zápas zlomil. Dnes bylo v utkání hodně přesilovek, probrali jsme to o druhé pauze. Zbytečných faulů jsme se nedopouštěli, spíše jsme se dostali do oslabení ze situace, kdy jsme museli soupeře faulovat nebo šlo o shodu náhod jako u brankáře Danečka.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.