26. 2. 2019 | Petr Komárek, Tomáš Nejedlo

Přerov dominoval sedmi góly, Čajanovi premiéra zhořkla

60., úterý 26. 2. 2019
Přerov - Benátky n.J. PRE - BEN
Základní část Chance ligy v ročníku 2018/19 je definitivně minulostí. Na řadě stadionů se ještě rozhodovalo o pozicích před play off. I Přerov, který hostil benátecké mladíky, hájil pátou pozici, a to nakonec velmi úspěšně. Tři proměněné přesilovky byly stavebním kamenem k vysoké výhře. Premiéru v benátecké brance a mezi dospělými vůbec si odbyl teprve šestnáctiletý Pavel Čajan, avšak v polovině utkání po páté inkasované brance střídal. Čestný úspěch v poslední části hry zaznamenal v přesilovce Adam Dlouhý, a tak Benátky uzavřely letošní sezónu porážkou 1:7. I tak je třeba před Středočechy smeknout, v řadě duelů nasadili do hry spoustu nadějných mladíků a přesně tak má vypadat výchova hokejistů v přechodu do kategorie mužů!
Přerov: Klimeš – Novotný, Černý, Pala, Pohl, Malina, Weinhold, Kleiner – Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, Sýkora, Tomi – Goiš, Moučka, Š. Kratochvil – Gago, Dvořák, Davídek
Benátky n.J.: Čajan (33. Žajdlík) – Kovář, Niko, Had, Maier, Poizl, Charvát, Klodner – Cikhart, Bittner, Wiencek – Dlouhý, Burda, Šeliga – Klapka, Šafařovský, Žemba
Branky a nahrávky: 3. Pšurný (Doležal, Navrátil), 12. Dvořák (Gago), 23. Pšurný (Novotný, Černý), 32. Pala (Sýkora, Malina), 33. Moučka (Š. Kratochvil, Goiš), 35. Malina (Weinhold, Tomi), 40. Davídek (Dvořák, Gago) – 51. Dlouhý (Bittner, Niko). Rozhodčí: J. Doležal, Pilný - Pechánek, Zedník. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

Komentář

Zubři brzy otevřeli skóre. Ve druhé minutě byl na brankovišti důrazný Roman Pšurný a kotouč po střele Doležala dotlačil do branky, ještě než se dostala ze svého obvyklého postavení. Druhá branka přišla po spolupráci Gaga s Filipem Dvořákem. Druhý jmenovaný tečoval nahození prvního mezi Čajanovy betony. Rána Hada od modré čáry v ponechané výhodě proletěla těsně vedle a další hostující pokus z předbrankového prostoru zamířil nad břevno.

Hotový gólostroj předvedl domácí tým ve druhé dvacetiminutovce. Černý nejprve ve dvojnásobné přesilovce trefil spojnici břevna a levé tyče, zanedlouho nicméně z kruhu skóroval podruhé během večera Roman Pšurný. Svou tvrdou ránou se připomněl Radomír Pala, Čajan byl bezmocný a Přerovští přidali další využitou početní výhodu pěti proti třem. V gól přetavili i klasickou přesilovou hru, po dobrém tlaku do brány zakončoval příklepem do volného horního růžku Jaroslav Moučka.

Benátky po páté obdržené brance sáhly ke střídání gólmanů, nebohého Čajana nahradil Žajdlík. Ani on ale čisté konto neudržel, střelou od modré čáry ho překonal Ľubomír Malina. Z přerovského pohledu povedenou třetinu zakončil přesným pokusem z mezikruží po přistrčení Dvořáka Milan Davídek. V posledním dějství přišel Klimeš o možnost vychytat nulu, přesilovku čtyř proti třem totiž zužitkoval Adam Dlouhý. Další góly už k vidění nebyly, Zubři si na závěr základní části připsali jednoznačný triumf.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Jsme rádi za vítězství. Benátky přijely s mladou sestavou, ale hlavně v poslední třetině hrály výborně. My jsme byli spokojení s druhou třetinou, ve které jsme nasázeli góly. Ve třetí části už se zápas jen dohrával.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Myslím si, že jsme v Přerově odehráli velice solidní první třetinu. Ačkoliv jsme ji prohráli 0:2, měli jsme v ní deset, jedenáct dobrých střel. Co se nám určitě nepovedlo, byla druhá třetina. Domácí přidali a zmáčkli nás. Donutili naše hráče k faulům a v přesilovkách pak trestali. Do třetí části jsme chtěli dát všechno, abychom dobře odehráli závěr. Jsme rádi, že jsme se dokázali trochu vrátit do hry, povedlo se nám i vstřelit gól. Přerov vyhrál zaslouženě, pro naše mladé hráče je to velká zkušenost.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.