23. 2. 2019 | Ondřej Nejedlo

V souboji rezerv schytaly Benátky debakl

SF1, sobota 23. 2. 2019
Benátky n.J. - B - Kolín "B" BEB - KLB
První semifinálové utkání se benáteckému béčku vůbec nevydařilo. Domácí žehrali zejména na slabou koncovku, která naopak nebyla problémem pro zkušenější kolínský tým. O zápase rozhodla druhá třetina, kterou hosté vyhráli v poměru 5:1 a nakonec zvítězili 8:2. Pokud chtějí Benátečtí pomýšlet na postup do baráže o krajský přebor, zítra musí v Kolíně bezpodmínečně zvítězit v řádné hrací době.
Benátky n.J. - B: Král (7. Mokrý) - Tišev, Zejda, Haspeklo, Švach, Šípek, Macura - Horáček, Dlabola, Odcházel, Šembera, Votoupal, Karli, Kotrbatý, Novotný, Rudolph, Hošek, Bouřil.
Kolín "B": Hermann - Sladký, Zugar, Marvánek, Horák, Hurt, Pokorný - Minarčík, Kadlec st., Zheliznyak, Kadlec ml., Spitzer, Pešek, Pilný, Miška.
Branky a nahrávky: 25. Hošek (Votoupal, Novotný), 59. Šembera (Tišev) - 3. Sladký (Zheliznyak, Zugar), 7. Pešek (Kadlec ml., Spitzer), 24. Zheliznyak (Minarčík), 25. Kadlec st. (Pokorný), 28. Pokorný (Spitzer), 30. Zheliznyak (Minarčík), 37. Spitzer (Kadlec ml., Marvánek), 47. Kadlec st. (Minarčík, Zheliznyak). Rozhodčí: Jak. Doležal, Lukavský - Matějček, Větrovský. Vyloučení: 6:8, navíc Karli (BEB) 10 min., Rudolph (BEB) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 160.

Komentář

Benátečtí vstoupili do utkání aktivně. Své nadějné příležitosti ale nevyužili, a tak hosté trestali prakticky z první šance. Při vyloučení Karliho se trefil již po sedmnácti vteřinách početní výhody od modré čáry Bohumil Sladký. Domácí byli i nadále častěji usazeni před Hermannovou brankou, leč bez gólového efektu. Naopak na druhé straně zůstal před brankářem Králem volný Lukáš Pešek a nadvakrát se prosadil. Ihned po této brance přepustil brankář Král své místo kolegovi Mokrému.

Slušnou příležitost měli domácí v polovině první třetiny. Čekala totiž na ně hned dvouminutová dvojnásobná přesilovka. Tu však Benátečtí nesehráli příliš dobře, a tak se stav nezměnil. S časomírou následně nezahýbala ani kolínská přesilová hra po vyloučení Rudolpha.

Kýžené snížení nepřišlo ani na začátku druhé třetiny, kdy hosté pykali za pozdní nástup na led. Jak využívat přesilové hry ukázali Kolínští po dalším vyloučení Karliho. Před branku si najel Vasyl Zheliznyak a mířil přesně. Šanci pro domácí tým vykřesal o půl minuty déle Martin Hošek, který využil Votoupalovu přihrávku a s přispěním hostujícího obránce dostal puk do sítě.

Relativně nadějný stav ale nevydržel pro benátecké příliš dlouho. Za vlastní svatyní se chopil puku sedmačtyřicetiletý Jiří Kadlec starší, projel celým kluzištěm a ve finále mířil přesně mezi Mokrého betony. Opaření domácí sice poté ubránili přesilovku, vzápětí ale inkasovali po střele Dominika Pokorného, kterou nešťastně tečoval mimo Mokrého dosah obránce Zejda.

O dalším minutu později bodl benátecký Rudolph koncem hole kolínského obránce Marvánka, který oplácel. Domácí hráč vyfasoval za tento zákrok pětminutový trest a s tím spojený i trest do konce zápasu. V pohodě hrající kolínští kozlové využili i další přesilovku. Po vyhraném vhazování se chopil puku Vasyl Zheliznyak a přidal již šestou branku. Další zásah měl na svědomí Josef Spitzer, který z levého křídla zavěsil neomylně pod břevno.

Po dvou třetinách bylo o vítězi utkání rozhodnuto. Závěrečná část se spíše jen tak z povinnosti dohrávala. Přesto v ní dokázali ještě Kolínští jedenkrát skórovat a jejich branka stála za to! Po vyšachování celé benátecké pětici mířil do odkryté části branky Jiří Kadlec starší. Poslední slovo patřilo domácímu týmu, kdy Jiří Šembera namířil svůj pokus do Hermannových zad, od nichž se puk odrazil za brankovou čáru.

Ohlasy trenérů

Bohumír Kinkor (HC Benátky nad Jizerou B): Na tréninku jsme si říkali, abychom nedělali zbytečné fauly, protože víme o přesilových hrách soupeře. Myslím si, že se dobře trénovalo v kompletním složení. Poté ale rozhodnou dvě věci. Velký rozdíl mezi oběma týmy byl v proměňování šancí a ve výkonu brankáře. Udělali jsme nějaké neomluvitelné fauly, jiné byly, řekl bych, na hraně. Toto všechno rozhodlo o samotném zápase. Poté jsme chtěli utkání nějakým způsobem dohrát, protože zítra nás čeká další souboj. Bude se jednat o úplně nový zápas a my uděláme vše pro to, abychom v Kolíně uhráli dobrý výsledek.
TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!