25. 9. 2019 | Soňa Molatová, Tomáš Nejedlo

Poruba se zaskočit nenechala, rozhodla druhá třetina

7., středa 25. 9. 2019
Poruba - Benátky n.J. SAR - BEN
K duelu 7. kola Chance ligy vyrazili benátečtí hokejisté na dalekou cestu do Ostravy, kde se střetli s dosud neporaženým týmem soutěže, tamější Porubou. A lídr tabulky nezaváhal ani ve středečním duelu, když v úvodu druhé třetiny sice ještě Buchtela stačit vyrovnávací brankou reagovat na první gól Husáka, jenže pak přišly dva slepené góly Dluhoše a Sikory ve 34. minutě a favorit byl rázem na koni. Konečný výsledek 5:1 pak ještě domácí dokreslili trefami Gřeše a Káni. Benáteckým tak nezbývá, než se připravit na sobotní duel, kdy k Jizeře přijede Vsetín.
Poruba: Foltán (Kůdela) – Husák, Slavík, Urbanec (A), Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Sikora (C), M. Hlinka, Svačina – Obdržálek, T. Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – J. Káňa (A), Ďurač, Špaček.
Benátky n.J.: Hrstka (Čajan) – Kunst (A), Buchtela, Žůrek, Aubrecht, Hampl, Niko, Kovář – D. Špaček (C), Najman, Rychlovský (A) – R. Duda, Chrtek, Klapka – Wiencek, A. Dlouhý, Jiruš – Šeliga, Šafařovský, Půček.
Branky a nahrávky: 16. Husák (M. Hlinka, Svačina), 34. Dluhoš (J. Káňa, Rudl), 34. Sikora (Svačina, Husák), 40. Gřeš (Husák, Sikora), 57. J. Káňa (Hudeček, Toman) – 23. Buchtela (D. Špaček). Rozhodčí: Fiala, Veselý - Gančarčík, Kráľ. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Komentář

První dramatičtější situace přišla v šesté minutě, kdy se Porubští pokoušeli po nahození od modré dorazit kotouč do brány hostů. Slibnou akci ukončili domácímu celku hostující obránci a tak oba týmy pokračovaly ve hře s čistým kontem. Už to skoro začínalo vypadat, že úvodní perioda branku nepřinese, když se do útočného pásma přiřítil Vladimír Svačina, který spoluhráčům naservíroval kotouč před bránu. Nachystaný Hlinka pak zadovkou poslal kotouč na Patrika Husáka, který zakončil přesně za Hrstkova záda.

Závěr první třetiny dohrály Benátky v přesilovce, jejíž část se odečetla do druhé periody. Početní výhodu hosté sice nevyužili, ale pár chvil po jejím konci bylo přesto vyrovnáno. Šikovnou střelou od modré překonal Foltána Ondřej Buchtela. Později mohl Klapka poslat Benátky do vedení, když ujel domácí obraně, jenže z těsné blízkosti na strážce porubské svatyně nevyzrál.

Po necelé minutě urval pro Porubu vedení Jan Dluhoš, který šikovným manévrem dostal puk za Hrstkova záda. Domácí fanoušci ještě ani neutichli a Benátky už lovily ze své branky puk podruhé. Tentokrát jej tam zametl Marek Sikora, jenž kotouč navedl do mezery mezi gólmanovými betony. Následovalo několik vyloučení na straně Benátek i Poruby, která svému soupeři nabídla dokonce přesilovku pět na tři. Hosté ji však nedokázali využít. Sami se pak navíc před koncem druhé třetiny dostali do oslabení, kterého využil Tomáš Gřeš.

Závěrečná třetina přinesla bleskové tempo hry. Už to vypadalo, že se domácí střídačka bude moci radovat z dalšího gólu. Radimu Tomanovi se totiž povedlo kotouč dopravit do kasy hostí, ale jak později zjistili rozhodčí po bližším prozkoumání, branky bylo dosaženo kopnutím. Vzápětí se ve skvělé příležitosti ocitl při přesilovce Jakub Rychlovský, kterého při dorážce vyrušil jeden z domácích obránců.

Benátky daly pět minut před závěrečnou sirénou Porubě k dispozici početní výhodu, jež nakonec pomohla domácím k čtyřbrankovému rozdílu. Power play dokázal využít Jan Káňa. Poruba tak i po středečním utkání zůstává bez ztráty bodu v čele tabulky.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Pozice v tabulce nás předurčuje k tomu, že jsme skoro každý zápas favoriti, takže to bereme s pokorou. Dneska jsme od začátku odehráli další těžké utkání. Benátky mají docela mladé mužstvo, které bylo velice aktivní. Druhá třetina prakticky rozhodla o výsledku, ale začátek z naší strany nebyl dobrý, kdy jsme inkasovali vyrovnávací gól. Trošku jsme se trápili hlavně v koncovce. Nakonec jsme zápas zlomili na svou stranu. Dali jsme tři góly a ten výsledek po druhé periodě rozhodl utkání. Docela se mi nelíbila třetí třetina, kde jsme hráli katastrofálně. V momentech, kdy se duel lámal, tak nás výborně podržel Frederik Foltán, za což mu patří veliké díky. Samozřejmě jsme spokojeni se třemi body. Jedeme dál a házíme to za hlavu a díváme se dopředu na další zápas.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Do půlky utkání jsme s Porubou odehráli vyrovnanou partii. Potom jsme si vybrali slabou dvouminutovku, kdy jsme inkasovali a tam se ten zápas zlomil. Nenašli jsme už další sílu a soupeř si zápas zkušeně pohlídal až do konce.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.