16. 11. 2019 | Martina Kramerová

Benátky zničily Porubu! Šestigólovou demolici zrežíroval Průžek

This text will be replaced
22., sobota 16. 11. 2019
Benátky n.J. - Poruba BEN - SAR
Benátečtí si ve 22. kole Chance ligy vyšlápli na Porubu a potěšili domácí fanoušky vítězstvím 6:2. Cestu za triumfem načal už ve 4. minutě Chrtek, na kterého navázal dvěma góly Průžek. Třibrankový náskok však partě okolo matadora Radka Dudy nestačil, a tak přidala ještě další tři trefy. Do střelecké listiny se postupně zapsali právě Duda, a poté Jiruš a Kunst. Torax sice zareagoval dvěma přesnými zásahy, víc toho však proti rozjetým Středočechům nestihl a odjel bez bodu.
Benátky n.J.: Žajdlík – Kovář, Kunst, Buchtela, Had, Niko, Charvát, Ira – R. Duda, Chrtek, Průžek – Rychlovský, Najman, Klapka – Jiruš, A. Dlouhý, D. Špaček – Drábek, Šafařovský, Wiencek.
Poruba: Foltán (21. Kůdela) – Urbanec, Dluhoš, Husák, Slavík, Dundáček, Pastor, Rudl – Gřeš, Hudeček, Sikora – Obdržálek, M. Hlinka, Szturc – J. Káňa, Zdeněk, Kanko – Špaček, T. Jáchym, Nejezchleb.
Branky a nahrávky: 4. Chrtek (Buchtela), 15. Průžek (R. Duda), 17. Průžek (R. Duda), 21. R. Duda, 59. Jiruš (Niko), 60. Kunst (Rychlovský) – 29. Husák (M. Hlinka), 41. J. Káňa (Szturc, Gřeš) Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 0:0 . Diváci: 204. Střely na branku: 19:32 . Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2.

Komentář

Na benáteckém stadionu se nestačila ještě ani pořádně rozběhnout časomíra a domácí už zvedali ruce nad hlavu v oslavném gestu. Ondřej Chrtek dostal v čase 03:40 pěknou nahrávku před porubsku klec a z bezprostřední blízkosti bez zaváhání zavěsil.

Těsný náskok však domácímu celku nestačil a nadále pokračoval v útočných výpadech, které vyšperkoval v 15. minutě Jiří Průžek. Ten získal puk ve středním pásmu, proháčkoval se po pravé straně kluziště a vlastní sóloakci zakončil forhendovou ranou ke vzdálenější tyči.

O necelé dvě minuty později zaúřadovala benátecká ofenziva podruhé. A byl u toho opět Jiří Průžek. Útočník se čtrnáctkou na zádech vybojoval puk po buly ve vlastním obranném pásmu a vyrazil dopředu. Nejprve přihrál od levého mantinelu na protilehlý kruh, kde číhal volný Duda. Zkušený matador však místo střely posunul zpět na Průžka, jenž si nabruslil na hranici brankoviště a nekompromisně poslal kotouč za Foltánova záda.

Prostřední periodu načaly Benátky opět gólem. A to hodně kuriózním. Radek Duda chtěl prověřit pozornost porubského brankáře a vystřelil od vlastní modré. Foltán nezareagoval a puk se k velkému překvapení obou střídaček zastavil až za brankovou čárou. Hostující trenér okamžitě vyměnil maskované muže a poslal mezi tři tyče Kůdelu.

Poruba vykřesala naději ve 29. minutě, když se díky povedené teči po Hlinkově projektilu od modré zapsal mezi střelce Patrik Husák. Zkraje třetí třetiny navíc Torax přidal trefu číslo dvě. Gřeš prosvištěl po levé straně a nabil na levý kruh Szturcovi. Ten však ještě viděl najíždějícího Jana Káňu, který ranou z mezikruží propálil Žajdlíka.

Benátečtí ale drželi náskok, a když to Poruba v samotném závěru zkoušela bez brankáře, dokázali ještě dvakrát udeřit. Nejprve zamířil z poloviny hřiště zcela přesně do prázdné klece Vojtěch Jiruš, poté dal výsledku definitivní podobou dělovkou od modré Vratislav Kunst. Benátky si tak na domácím ledě zajistily vítězství 6:2.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Hráli jsme proti těžkému soupeři. Dnes jsme odmakali poctivě celých šedesát minut. Máme tři body, kterých si vážíme. Klukům patří velké díky.

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Začátek jsme měli dobrý. Myslím si, že v první minutě jsme dali regulérní branku, která nebyla uznána. Nevím proč... Nikdo mi to nevysvětlil. Pro nás je to dost krutý výsledek, avšak těžký direkt. Jeli jsme sem pro vítězství, avšak z každé střely v první třetině, kterou domácí vyslali na branku, padl gól. Náš gólman si dnes vybral hodně slabou chvilku, po čtvrtém gólu, skoro přes celé hřiště, jsme ho vystřídali. Za stavu 0:4 je těžké otočit výsledek skoro s každým soupeřem. Nicméně jsme se o to pokoušeli. První třetina nám ale nevyšla. Sestavu jsme stáhli na tři pětky, efekt se ale dostavil jen částečně. Měli jsme spoustu a spoustu šancí. V zakončení jsme byli ale plonkoví, nedostatečně důrazní v předbrankovém prostoru, taktéž před naší brankou, ale hlavně v útočném pásmu. Co z toho, že jsme měli padesát minut hru pod kontrolou v útočném pásmu, ale totálně jsme zklamali v koncovce i v přesilových hrách. Proto si dnes body neodvážíme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!