18. 11. 2019 | Václav Trávníček, Tomáš Nejedlo

Po třech výhrách facka, z Lapače s debaklem

23., pondělí 18. 11. 2019
Vsetín - Benátky n.J. VSE - BEN
Po třech zápasech, kdy si benátečtí hokejisté vyšlápli na favority a zvítězili, tentokrát středočeská družina tvrdě narazila. Na vsetínském ledě po celé utkání dominovali domácí Valaši a s chutí sázeli do benátecké branky jeden gól za druhým. Kanonáda žluto-zeleného celku se zastavila na čísle osm, což znamenalo pro Benátky, které v tomto utkání vedlo při účasti hlavního trenéra Valdemara Jiruše na trenérských zkouškách zaskakující duo Vladimír Čermák a Antonín Nečas, debakl. Valaši si trefy rozdělili téměř rovnoměrně do všech tří třetin, oba benátecké gólmany Schwarze a Žajdlíka tak vůbec nešetřili - rozdíl ve střeleckých pokusech byl rovněž propastný (46:15). Nezbývá, než se z tohoto přídělu oklepat, zapomenout na něj a soustředit se na blížící se středeční domácí duel s Frýdkem-Místkem.
Vsetín: Gába – Slováček, Teper, Kudělka, Dudáš, J. Drtina, Jeřábek, Holomek – Jonák, Kucharczyk, D. Tůma – Procházka, Rehuš, Dostálek – Karafiát, Pechanec, Gorčík – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
Benátky n.J.: Schwarz (30. Žajdlík) – Kunst, Buchtela, Charvát, Bukač, Had, Niko, Ira – Průžek, Chrtek, R. Duda – Klapka, Najman, Rychlovský – D. Špaček, Šír, A. Dlouhý – Šeliga, Wiencek, Drábek.
Branky a nahrávky: 6. Karafiát, 11. Jonák (D. Tůma, Kucharczyk), 15. Procházka (Dostálek, J. Drtina), 21. Slováček (Jonák, Kucharczyk), 30. Dostálek (Jeřábek, Rehuš), 37. Dudáš (Kudělka, Jonák), 46. Pechanec (Gorčík, Teper), 50. Procházka (Kudělka, Rehuš). Rozhodčí: Cabák, Jechoutek - Roupec, Šimánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2440. Střely na branku: 46:15. Průběh utkání: 8:0.

Komentář

Domácí nastoupili do utkání zostra a hned od úvodních minut ostřelovali hostujícího gólmana Schwarze. Diváci se dočkali gólu už v 6. minutě, kdy obrana Benátek vyrobila hrubou chybu ve vlastní třetině, a puku se zmocnil osamocený Jiří Karafiát. Pro vsetínského útočníka už nebyl problém poslat puk z mezikruží za Schwarzova záda – 1:0. Zanedlouho našel Kucharczyk zpoza brány Víta Jonáka a ten z bezprostřední blízkosti prostřelil hostujícího gólmana podruhé. Valaši na ledě dominovali a do první sirény stihli ještě jednu trefu. Martin Procházka byl v pravý čas na pravém místě, v přesilovce pohotově dorazil Drtinův pokus a zvýšil vedení Valachů už na 3:0.

Hosté měli šanci s utkáním něco udělat na začátku druhého dějství, ale místo kontaktní branky sami inkasovali počtvrté. Jonák s Teperem se dostali do přečíslení dva na jednoho, a když se zakončení prvního jmenovaného neujalo, odražený puk ukořistil Ondřej Slováček. Nejproduktivnější hokejista v zelenožlutém dresu se tváří v tvář Schwarzovi nemýlil, zvýšil na 4:0 pro Vsetín a připsal si jubilejní dvacátý kanadský bod v sezoně.

V dalším průběhu zápasu už bylo na ledě pouze jedno mužstvo. A to Vsetín, který navyšoval už tak vysoké vedení. Ve 30. minutě Schwarz čekal na dělovku Jeřábka z pravého kruhu, ale nevšiml se, že u jeho levé ruky čeká na přihrávku Vlastimil Dostálek. Vsetínský šikula se překvapivou otočkou zbavil zkušeného gólmana a ukázkově zavěsil do prázdné brány. To už bylo na Marka Schwarze příliš a přenechal své místo mezi tyčemi Matěji Žajdlíkovi. I ten ale brzy kapituloval, když jej nechytatelnou bombou od modré prostřelil domácí bek Martin Dudáš.

Ve třetí dvacetiminutovce pak Žajdlíka nachytal v nedbalkách Antonín Pechanec, když zblízka trefil mezeru mezi gólmanovým ramenem a tyčkou a propasíroval kotouč za brankovou čáru. Valaši kontrolovali průběh zápasu, gólový účet uzavřel v přesilovce svou druhou trefou v zápase Martin Procházka, jenž si na levé straně počkal na Kudělkův pas a z první nekompromisně zavěsil. Vsetín zvítězil jednoznačně 8:0 a navýšil sérii vítězství na sedm utkání v řadě.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Utkání se mi hodnotí dobře. Samozřejmě vždycky je co zlepšovat, ale po dlouhé době jsme tentokrát spokojení jak s předvedenou hrou, tak s výsledkem. Doufám, že na oboje navážeme ve středu, kdy nás čeká utkání na ledě Slavie Praha.

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): Jednoznačně rozhodla první třetina, ve které dal soupeř tři góly. Získal obrovský klid na hokejky a zbytek utkání byl dominantní. My jsme se vůbec k ničemu nedostali. Mohli jsme se z toho vyhrabat na začátku druhé dvacetiminutovky, ale místo vstřeleného gólu jsme inkasovali počtvrté. Domácí nás pak ve všech aspektech hry převyšovali.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.