10. 2. 2020 | Tomáš Nejedlo

V Sokolově tentokrát přestřelka s prodloužením pro Benátky

34., pondělí 10. 2. 2020
Sokolov - Benátky n.J. SOK - BEN
Také v pátém letošním vzájemném utkání se Sokolovem dokázali benátečtí hokejisté bodovat. Zatímco duel z první únorové soboty byl na góly skoupý, dohrávka na ledě Baník v pondělí 10. února nabídla fanouškům brankové hody. Padlo nakonec celkem jedenáct tref, duel plný zvratů se za stavu 5:5 prodlužoval. Benátečtí v podstatě celé tři minuty nastavení hráli v přesilovce čtyř proti třem a obléhání Kašparovy branky ukončil vítěznou trefou Ondřej Chrtek, který svůj povedený večer tak parádně podtrhl - ke třem asistencím přidal i gól a výrazně se tak podepsal pod dvoubodovou výhru 6:5. Už ve středu čeká Benátecké další utkání, to k Jizeře přijede favorizovaná Dukla Jihlava.
Sokolov: Kašpar (Fečo) – Přindiš, Pařízek, Kadeřávek, P. Michálek, A. Rulík, Šafář, Vodička – Švec, M. Zadražil, Osmík – Grim, T. Rohan, Houška – Čejka, Berčík, Uhlík.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hrstka) – Havlín, Aubrecht, Charvát, Kunst, Had, Buchtela – Křepelka, Šír, R. Duda – D. Špaček, Chrtek, Gajda – Wiencek, A. Dlouhý, Žemba – Šeliga, Šafařovský, Vomáčka.
Branky a nahrávky: 10. Houška (Pařízek, M. Zadražil), 18. Uhlík, 29. Berčík (Uhlík, Šafář), 48. M. Zadražil (Švec, Osmík), 52. Osmík (Švec, M. Zadražil) – 12. R. Duda (Chrtek), 27. D. Špaček (Kunst, Chrtek), 27. Gajda (Chrtek), 45. Wiencek, 48. Havlín, 64. Chrtek (A. Dlouhý). Rozhodčí: Jechoutek, Petružálek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 494. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5, 5:5, 5:6 po prodl.

Komentář

Předchozí utkání těchto dvou soupeřů na sokolovském ledě nabídlo jen tři branky, tentokrát jich padlo hned jedenáct! Diváci si tak rozhodně přišli na své. Ale pojďme pěkně popořádku. Skóre otevřeli v 10. minutě utkání domácí, když zpočátku duelu byli aktivnější a do vedení jim pomohla i přesilovka. Vladislav Houška tečoval Švecovu střelu skrz Žajdlíkovu výstroj - 1:0. Na vyrovnání se čekalo ani ne dvě minuty. To Chrtek rozjel svůj parádní zápas, když přihrávkou vybídl zkušeného Radka Dudu ke střele a Kašpar byl bez šance - 1:1. Přesto šli do kabin po první pauze spokojenější Sokolovští. Jiří Uhlík využil velké hrubky v zadních řadách hostí a překonal Žajdlíka - 2:1.

Vstup do druhé třetiny se podařil Benáteckým, kteří během několika vteřin otočili průběh zápasu. Špaček v samém úvodu ještě neuspěl, pak ale Benátky dvakrát hrály přesilovku a v té druhé už Daniel Špaček svižnou střelou srovnal - 2:2. Patnáct vteřin stačilo hostům, aby už vedli. Chrtek se dostal do přečíslení s teprve šestnáctiletým Petrem Gajdou, jenž svůj první gól v seniorské kategorii procedil pod Kašparovým betonem do klece - 2:3. Jenže Baník přispěchal s odpovědí. Zmatky v benátecké obraně využil Martin Berčík a zcela volný před brankovištěm nezaváhal - 3:3. Do konce druhé třetiny ještě zazvonila tyčka za Kašparem po střele Charváta, ale to bylo jinak vše.

Třetí třetina byla pořádně divoká, padly v ní dokonce hned čtyři góly. Ten první vstřelily Benátky dokonce ve vlastním oslabení, když se do úniku dostal Petr Wiencek, a ač faulován v pádu dokázal procedit puk mezi Kašparovy betony do branky - 3:4. Ve 48. minutě přiblížil Benátecké zisku tří bodů Tomáš Havlín, když využil chybného vyhození domácích a střelou k tyči upravil stav - 3:5. Jenže brzy bylo vše jinak.

Za dvanáct vteřin totiž Baníkovci přispěchali s odpovědí. Švec si vyměnil puk se zakončujícím Matějem Zadražilem a Sokolovští byli zpět v zápase - 4:5. V 52. minutě už bylo vyrovnáno. S chutí hrající Švec si připsal další asistenci, když našel přesně hůl spoluhráče Martina Osmíka a také Žajdlík kapituloval popáté - 5:5. Následující minuty patřily Sokolovu, leč skóre už se do konce řádné hrací doby neměnilo a na řadu tak přišlo prodloužení.

Do něho vstoupily Benátky v pokračující přesilovce z třetí třetiny, avšak dlouhé obléhání branky domácích úspěch nepřineslo. Za deset vteřin po návratu Vodičky z trestné lavice však za krosček za katr putoval další sokolovský hráč Michálek a tuto přesilovku čtyř proti třem už Benátky využily. Ondřej Chrtek podtrhl čtyřbodový večer vítěznou trefou, když si v bezprostřední blízkosti před Kašparem stáhl puk a pověsil ho přesně pod břevno - 5:6 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): Do dnešního utkání jsme vstoupili velmi dobře. Byť se soupeř snažil, tak si myslím, že jsme v první třetině byli lepším týmem. Bohužel soupeři se podařilo zápas velmi rychle otočit. My jsme ale zareagovali, což si myslím, že slouží ke cti našeho týmu a z 3:5 srovnali na 5:5. Troufám si říct, že zbytečnými vyloučeními jsme dostali soupeře do dvou přesilovek 4 na 3 a tu druhou Benátky proměnily. Je to velká škoda, protože dnes mužstvo podalo velmi dobrý výkon. Jsem rád, že naši fandové svým skandováním svoje mužstvo odměnili. A myslím si, že i mužstvo se jim odměnilo velmi bojovným a kvalitním výkonem na hraně svých aktuálních možností.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Bylo to utkání plné chyb, kdy my i soupeř jsme řešili některé situace v obranném pásmu velmi špatně. Pro diváky to jistě bylo zajímavé utkání, ale jak jsem říkal, bylo tam hodně chyb. Jsme rádi za dva body a jdeme dál.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!