13. 1. 2020 | Tomáš Nejedlo

Benátky zvrátily nepříznivý stav a udolaly Sokolov v prodloužení

41., pondělí 13. 1. 2020
Benátky n.J. - Sokolov BEN - SOK
Vstup do utkání s posledním Sokolovem se Benáteckým nepovedl a po dvou trefách Švece prohrávali po devíti minutách 0:2. Na snížení Špačka reagoval hostující Stříbrný a Baník opět vedl o dva góly. To však bylo z hostující strany vše a domácí bojovností dotáhli duel do prodloužení. Nejprve svým druhým gólem ve druhé třetině snížil Špaček a v 57. minutě po chybě hostí srovnal z úniku Radek Duda. Prodloužení pak rozhodla dvojice Pabiška a Buchtela, když druhý jmenovaný dorážkou přisoudil druhý bod Benáteckým, kteří tak zvrátili duel a dva body jsou pro ně velmi cenné.
Benátky n.J.: Čajan (Hrstka) – Kolmann, Hampl, Buchtela, Kovář, Bukač, Kunst, Žůrek – Pabiška, Šafařovský, D. Špaček – R. Duda, Chrtek, Rychlovský – Wiencek, A. Dlouhý, Jiruš – Křepelka, Strnad, Drábek.
Sokolov: Haas (Fečo) – Houdek, Přindiš, Vodička, P. Michálek, Šafář, Kadeřávek, A. Rulík – Houška, M. Zadražil, Švec – Osmík, Kverka, Křemen – Stříbrný, Vrána, Urban – Jiskra, Pařízek, Křehlík.
Branky a nahrávky: 21. D. Špaček (Jiruš, Pabiška), 34. D. Špaček, 57. R. Duda, 62. Buchtela (Pabiška) – 1. Švec (M. Zadražil, Přindiš), 9. Švec, 31. Stříbrný (Šafář, Houdek). Rozhodčí: J. Doležal, Jechoutek - Horažďovský, Polák. Vyloučení: 3:6 + navíc Zadražil (SOK) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 212. Střely na branku: 22:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 4:3 pp.

Komentář

První třetina pondělního duelu byla pro benátecké hokejisty jak z velmi špatného snu. Domácím se totiž v podstatě nedařilo vůbec nic. Nejen, že dvakrát inkasovali, ale nedokázali si kloudně přihrát, puky jim odskakovaly a ani v přesilové hře se neprosadili. Ale pojďme hezky od začátku. Hned z první akce zápasu se měnilo skóre. Dlouhá Přindišova přihrávka našla přes Zadražila nabrusleného Marka Švece, jehož střela k levé tyči příliš přívětivě letos debutujícího mladíčka Čajana v benátecké brance nepřivítala – 0:1. A benátecké hledání v první části pokračovalo. Chrtek sám před Haasem trefil hostujícího gólmana jen do masky a následovala přesilovka.

Místo, aby domácí tlačili k vyrovnání, tři vteřiny před návratem Urbana se hosté prosadili podruhé. Marek Švec zacílil z levého křídla prakticky do stejného místa jako při první trefě a Čajan kapituloval podruhé – 0:2. Baník se štěstím ustál tak další příležitost Chrtka, kdy puk zůstal volný těsně před brankovou čárou a ani dojíždějící Duda ho do branky nedostal. A když po chybě Benátek zakončil Kverka přečíslení tří proti jednomu jen do připraveného Čajana, šly oba celky do kabin za dvoubrankového vedení Sokolova.

Do druhé třetiny nastoupily Benátky v pokračující přesilovce a po dvaceti sekundách ji využily, čímž se vrátily do zápasu. Po Jirušově střele prokázal důraz na brankovišti Daniel Špaček, a ačkoliv se Haas ještě snažil lapačkou zabránit gólu, už to nestihl a puk těsně brankovou čáru přešel – 1:2. Následné minuty se nesly v duchu souboje hostujících hráčů s Pavlem Čajanem, kdy mladý gólman domácí několika povedenými zákroky podržel. V polovině utkání se však hostům v přesilovce podařila kombinační akce, na jejímž konci Josef Stříbrný zakončoval mimo Čajanův dosah – 1:3.

Domácím ke snížení pomohl v přesilové hře odraz od mantinelu, kdy puk se dostal k Danielu Špačkovi, jehož střela bez přípravy málem protrhla síť – 2:3. Benátečtí rázem ožili a záhy mohlo být i vyrovnáno. Duda přiťukl do jízdy Buchtelovi, jehož střela olízla tyčku za Haasem. V pokračujícím tlaku Benátky mačkaly Baník jako citron, avšak Bukačovu střelu z tlaku Haas s vypětím vyrazil do ochranné sítě, a tak se hosté se štěstím do druhé pauzy ubránili.

První polovina třetí části se nesla v duchu benáteckého tlaku, leč platonického. Kolmannova střela v přesilovce z dobré pozice mířila doprostřed branky, z podobného místa měl po pobídce od Dudy příležitost srovnat skóre mladík Strnad, avšak bohužel pro domácí barvy klec netrefil. Holt, to potřebné štěstíčko se v pondělí od Benáteckých prostě odvracelo. Nezadařilo se ani v přesilovce, a tak vzal odpovědnost na svou hůl nejzkušenější borec na ledě Radek Duda. Tomu nabídl samostatný únik chybující Šafář a matador benátecké sestavy střelou mezi betony vyrovnal – 3:3. A mohlo být u domácích ještě veseleji, Jiruš však ani nadvakrát Haase nepřelstil, a tak se prodlužovalo.

Prodloužení trvalo něco málo přes minutu. Poté Pabiška unikl po levém křídle, následně vznikla před brankou Sokolova mela, z níž profitoval Ondřej Buchtela a zvedl puk nad ležícího Haase – 4:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme měli špatný vstup do utkání. Po první třetině jsme změnili několik věcí a obraz hry se z naší strany zlepšil. Dostali jsme se do utkání, které jsme dotáhli do prodloužení a bereme z něho dva body.

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): V dnešním utkání jsme pětapadesát minut odehráli velice dobře. S aktuálními zdravotními komplikacemi, které máme, jsme tento zápas sehráli na hraně našich možností. Více bodů z tohoto zápasu nás stála zbytečná vyloučení, včetně zbytečného osobního trestu, a pak také samozřejmě určitá herní nevyspělost. Na mysli mám závěr zápasu. Ať je to hráč starší, mladší nebo junior, tak musí respektovat čas a tabuli, tohle byly momenty, který rozhodly tento zápas. Samozřejmě také štěstí domácích při brance na 2:3, kdy se puk odrazil od sloupku. Tohle patří k takovému našemu koloritu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.