1. 2. 2020 | Tomáš Nejedlo

Prodloužení tentokrát nevyšlo, ze Sokolova s bodem

48., sobota 1. 2. 2020
Sokolov - Benátky n.J. SOK - BEN
V minulém kole benátečtí hokejisté s Ústí v prodloužení uspěli a po výhře 2:1 brali bod navíc. Jen o pár dní později se stejný výsledek opakoval, jen tentokrát bonusový bod připadl Sokolovu. I sobotní duel nebyl na góly bohatý, čekalo se na ně až do třetí třetiny. Na vedoucí gól domácího Houdka z 51. minuty záhy reagoval vyrovnáním Buchtela a za vyrovnaného stavu hned zkraje prodloužení rozhodl sokolovský Pařízek. Oba celky se utkají brzy znovu, v pondělí 10. ledna je odveta naplánována opět na ledě Baníku.
Sokolov: Bednář (Kašpar) – Pařízek, Přindiš (A), P. Michálek, Kadeřávek, Vodička, A. Rulík, Houdek – Urban, M. Zadražil (A), Švec – Houška, T. Rohan (C), Grim – Berčík, Uhlík, Čejka.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hrstka) – Had, Havlín, Aubrecht, Žůrek (A), Buchtela, Charvát – R. Duda, Šír (C), Šeliga – Šafařovský, Chrtek, A. Dlouhý (A) – Křepelka, Wiencek, Vomáčka.
Branky a nahrávky: 51. Houdek (M. Zadražil, Švec), 61. Pařízek (Švec, M. Zadražil) – 52. Buchtela (Charvát, R. Duda). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda - Ševic, Votrubec. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 625. Střely na branku: 38:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1 po prodl.

Komentář

Benátečtí vyrazili na první ze dvou po sobě jdoucích duelů v Sokolově se třemi formacemi a v první třetině sobotního duelu Baník soupeře přestřílel přesně jednou tolika pokusy. Matěj Žajdlík si připsal v první dvacetiminutovce hned čtrnáct zásahů, zatímco jeho protějšek Bednář zasahoval sedmkrát. Oba maskovaní muži se postupně pasovali do role opor svých týmů, vždyť nepřekonáni zůstali celých padesát minut utkání. Žajdlík se v první části zaskvěl při šanci Berčíka z úvodu a nadvakrát si poradil i při Houdkově pokusu od modré čáry. Jeho protějšek Bednář podržel Baník při Chrtkově střele a dvakrát fantasticky vychytal tutovky Petra Šafařovského.

Začátek druhé třetiny se kvůli problémům s ledovou plochou opozdil o rovných dvacet minut, poté už se opět hrálo a obraz hry se příliš neměnil. Více ve střehu musel být Matěj Žajdlík, jenž však Benátecké držel. Přesto mohly skóre jako první otevřít Benátky. Havlínova rána však skončila jen na břevně! Následně šanci Pařízka z mezikruží lapil Žajdlík, a když se neprosadil ve své šanci ani velezkušený Radek Duda, mířily oba celky do kabin po čtyřiceti odehraných minutách za bezbrankového stavu.

Padesát minut se v sobotu v Sokolově čekalo na vstřelený gól. Domácím do vedení pomohla přesilová hra, kterých měli Sokolovští k dispozici v utkání o čtyři více než soupeř. Matěj Zadražil načasoval přihrávku na brankoviště, kam si chytře sjel Michal Houdek a otevřel skóre - 1:0. Z vedení se domácí radovali jen něco málo přes minutu. Potom totiž Ondřej Buchtela po přechodu modré čáry vypálil a Bednář byl bez šance - 1:1. V následujících minutách mohly Benátky dokonce rozhodnout o své výhře, leč štěstíčko tentokrát chybělo.

Duel se tak prodlužoval, a to jen o sedmadvacet vteřin. Střela Tomáše Pařízka prošla Žajdlíkovy mezi betony a vracející se Šír puk vyškrábl kdesi z brankové čáry. Sudí tuto spornou situaci vyhodnotili jako gól, a tak se z bodu navíc radoval Sokolov - 2:1 po prodl.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): "Do dnešního utkání jsme dobře nastoupili. Bylo to utkání, které nemělo příliš šancí. A to na obou stranách. Bylo to hodně o tom, kdo dá první branku a tu jsme dali my někdy deset minut před koncem. Bohužel soupeř velmi brzy vyrovnal. Jsem rád, že jsme si vítězný bod v prodloužení vzali. Myslím si, že díky obrazu utkání jsme si ten bod navíc zasloužili.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnes to bylo vyrovnané a ve velkém tempu hrané utkání. Kluci plnili po celý zápas systém a odehráli dobré utkání. Pro nás je to však souboj s hořkým koncem po brance, která nebyla.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!