12. 2. 2020 | Tomáš Nejedlo

Jediný gól s Duklou Jihlava na body nestačil

49., středa 12. 2. 2020
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH
Po třech zápasech, kdy Benátečtí bodovali, přijela k Jizeře Dukla Jihlava a vedoucí tým skupiny "O účast v předkole play off" nakonec i s trochou štěstí těsný náskok udržel a dokráčel tak k tříbodové výhře 2:1. Jihlavští dokázali jít díky Harkabusovi a Zemanovi za dvě třetiny do dvoubrankového vedení. Ve třetí části v dvojnásobné přesilovce snížil Šír, avšak na vyrovnání už Benátky nedosáhly, a tak tři body slavil tým z Vysočiny.
Benátky n.J.: Schwarz (Hrstka) – Havlín, Šedivý, Buchtela, Charvát, Aubrecht, Žůrek – R. Duda, Šír, Měchura – Gajda, Chrtek, D. Špaček – A. Dlouhý, Šafařovský, Wiencek – Šeliga, Drábek.
Dukla: Jan Brož (Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Vála, D. Kolář, Půža, J. Holý – Illéš, Skořepa, Čachotský – Pekr, Poletín, Anděl – Chlubna, Fronk, Jiránek – A. Zeman, Lichanec, T. Harkabus.
Branky a nahrávky: 47. Šír (R. Duda) – 16. T. Harkabus, 36. A. Zeman (T. Harkabus, D. Kolář). Rozhodčí: Pavlovič, Pilný - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 3:5 + navíc Čachotský (JIH) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 19:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Komentář

První větší příležitosti středečního utkání přišly v úvodní přesilovce zápasu, kterou hrála Jihlava. Jiránek se v ní po pěkné kombinační akci dostal až před Schwarze, ale tísněn nedokázal zasunout puk do branky. Další solidní příležitost hostí měl po přihrávce exbenáteckého Skořepy najíždějící Fronk, avšak Schwarz výborným zákrokem domácí celek podržel. Hosté zahrozili také ve vlastním oslabení, avšak unikající Poletín si na Schwarze nepřišel. Největší šanci Benátek měl v početní převaze po práci Dudy Šír, avšak z bezprostřední blízkosti z úhlu puk za záda Brože nedostal. Přesto v první třetině jedna branka padla, a to z hole Tomáše Harkabuse, který z mezikruží svojí střelu otřel o pravou tyčku a otevřel tak gólový účet tohoto zápasu – 0:1.

Vlažný úvod druhé třetiny probudila po třech minutách zajímavá akce Petra Wienceka, jenž na hranici vlastního obranného pásma vzal puk, proháčkoval se až ke střele a jen těsně po ledě minul levou jihlavskou tyč. Na druhé straně držel Benátecké Marek Schwarz, protože si během pár minut připsal řadu důležitých zásahů, a to včetně vychytaného brejku Josefa Skořepy. V polovině duelu byly k vidění dvě velké šance na obou stranách. Nejprve se zaskvěl Schwarz při ráně Pohla.

Na druhé straně z mezikruží v ideálně parketě sám před Brožem střílel Šafařovský, ale střela mu nesedla a Brož našel puk ve své lapačce. Následně v oslabení mířil do brejku Wiencek, avšak vracející se Pekr ho rozhodil tak, že benátecký útočník nedokázal kloudně zakončit. Tak ve druhé části hry vstřelila Dukla gól. Tentokrát to bylo po přímočaré a účelné akci. Přečíslení řešil střelou Adam Zeman a vyražený puk sám usměrnil do odkryté klece – 0:2. Odpovědět mohl mladíček Šedivý pro průniku do útočného pásma, jenže Brož se překvapit nenechal.

Benátecké zpět do zápasu dostala v první polovině třetí třetiny dvojnásobná přesilovka. Ještě před tím Brož vychytal Dudu, ale poté už Dukla poprvé kapitulovala. Radek Duda oslovil na střelbu Jana Šíra a ten z první nedal Brožovi šanci – 1:2. Po benáteckém snížení hra nabrala na větším tempu, jiskřilo se však zejména před benáteckou brankou, kdy převahu Duklu ještě umocnila přesilovka. Domácí se v závěru snažili o vyrovnání, leč ani power play, krátce umocněná ještě vyloučením Čachotského, k vyrovnání nedospěla, a tak se ze zisku tří bodů radovala Jihlava.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Do první třetiny jsme vstoupili s obrovským respektem k jihlavskému týmu. Poté jsme se trošičku dostávali do zápasu. Dnes jsme měli opravdu minimum šancí, ale zasloužili jsme si vstřelit o nějakou branku více. Dobře jsme zužitkovali přesilovou hru a v závěru měli nějaké šance. Vyrovnat se nám ale nepodařilo ani v závěrečné power play. Náš mladý tým ale zaslouží za dnešní utkání pochvalu, protože jsme byli konkurenceschopným soupeřem Jihlavě, která přijela se svým kompletním týmem.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Z naší strany panuje větší spokojenost než po dohrávce s Frýdkem-Místkem. Dnes jsme lépe bruslili a hned ten náš výkon vypadal jinak. Myslím si, že za předvedenou hru a za to, že jsme většinu času trávili v soupeřově pásmu, jsme si zasloužili i vyšší vítězství. Je to ale také o tom, jak dokážeme být produktivní. Tím, že jsme si nevytvořili větší náskok, tak jsme se až do konce utkání strachovali o výsledek. Myslím si ale, že závěr jsme zvládli dobře a vítězství bylo naprosto zasloužené.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!