23. 9. 2020 | Tomáš Nejedlo

Další výborný výkon! Frýdek-Místek si odvezl porážku 2:5

4., středa 23. 9. 2020
Benátky n.J. - Frýdek-Místek BEN - JFM
Sobotní zápasová pauza nezanechala na benáteckých hokejistech výraznějších stop, neboť navázali na výborný výkon z minulého domácího utkání s Jihlavou a rozdílem tří branek vyprovodili také soupeře z Frýdku-Místku. Pro Slezany to bylo po karanténních opatřeních první mistrovské utkání této sezóny, které bylo rozhodnuto ve své podstatě po dvou třetinách. To totiž Benátky vedly 4:0 a podpořeny jistým Pavelkou v zádech kráčely za vítězstvím. Ve třetí části sice hosté korigovali stav, leč na body už dosáhnout nestačili. Vítězstvím 5:2 domácí potěšili věrné příznivce, předvedená hra navíc byla oku lahodící!
Benátky n.J.: J. Pavelka (Žajdlík) – Kolmann, Kovář, Had, Kunst, P. Krejčí, Aubrecht – Průžek, A. Dlouhý, D. Špaček – Wiencek, Hrabík, Pekař – Pabiška, Čederle, Jiruš – Šafařovský, Maršoun.
Frýdek-Místek: Malík (41. Raszka) – Haman, Husák, J. Michálek, Zahradníček, Hrachovský, J. Adámek – Kofroň, R. Veselý, Kurovský – Šedivý, Peterek, Mikulík – Martynek, Klimša, Tomi – Kaukič, Stuchlík, Matiaško.
Branky a nahrávky: 6. Aubrecht (Jiruš), 9. A. Dlouhý (Had), 35. Wiencek (Hrabík, Pekař), 38. Jiruš (Pabiška, P. Krejčí), 52. Pekař (Kolmann, Hrabík) – 50. Kurovský (Husák, Kofroň), 58. Mikulík (R. Veselý, Šedivý). Rozhodčí: Bejček, Bernat - Maštalíř, Štofa. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 2:1. Diváci: 205. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

Komentář

Úvodní desetiminutovka vyšla benáteckým hokejistům na výbornou. Jako první udeřili dokonce ve vlastním oslabení. Zaváhání na útočné modré čáře soupeře využili unikající Vojtěch Jiruš a z obrany podporující útok David Aubrecht, který přihrávku prvně jmenovaného v přečíslení doslova propasíroval skrz Malíkovu výstroj za brankovou čáru - 1:0. A zanedlouho bylo v benáteckém táboře ještě veseleji. Nejprve domácí ubránili přesilovku soupeře a následně sami udeřili. Petr Had nahazoval puk od modré čáry na branku a Adam Dlouhý šikovnou tečí usměrnil kotouč mimo Malíkův dosah - 2:0. Zahrozili také i hosté. Kofroň nastřelil břevno a při Šedivého šanci se zaskvěl brankář Pavelka.

Druhá třetina začala šancí Benátek. Průžkův neúspěšný únik ještě dorážel novic v benátecké sestavě Pekař, jenže i on si vylámal zuby na Nicku Malíkovi. Také další příležitosti Středočechů zůstaly nevyužity. Dvakrát se pokoušel prosadit Hrabík, v polovině utkání pak nepochodil Pekař. Přesto se Benátečtí prosadili v 35. minutě. Práci Hrabíka v rohu kluziště zhodnotil Petr Wiencek a jeho nepříliš prudká střela propadla Malíkovi skrz betony až do sítě - 3:0. A Benátky stále neměly dost! Závar před Malíkem po Pabiškově střele využil Vojtěch Jiruš a vyražený puk zasunul za Malíka, což znamenalo jediné - čtyřbrankový náskok domácích - 4:0.

Do třetí části hry došlo ke změně v brankovišti hostí. Nicka Malíka po čtyřech inkasovaných gólech nahradil Ondřej Raszka, mimochodem bratr frýdecko-místeckého asistenta trenéra Jiřího Raszky. Ze svého brankoviště pak sledoval, kterak jeho spoluhráči ve vlastním oslabení podnikli brejk, když střelu Husáka ještě Pavelka stihl vyrazit, avšak na dorážku v podobě obloučku od Daniela Kurovského už byl i on krátký - 4:1. Jako by však gólů v oslabení v tomto utkání nebylo málo. V pořadí již třetí trefa v tomto nestandardním počtu hráčů na ledě padla v 52. minutě.

Petr Kolmann chytrým pasem našel na útočné modré najíždějícího Matěje Pekaře, který si v samostatném úniku na Raszku věděl rady a bekhendovým zasunutím puku za soupeřova gólmana po ledě přidal pátou trefu benáteckého celku - 5:1. Benátečtí poté kontrolovali své vedení, přesto se Rysi ještě jednou prosadili. Jejich snížení z hole Milana Mikulíka už ale přišlo příliš pozdě na to, aby ještě hosté s výsledkem dokázali něco udělat - 5:2. Zbytek zápasu totiž Benátky měly pevně ve svých rukou a připsaly si druhé vítězství o tři branky v domácím prostředí ze dvou pokusů, a to opět po velmi dobrém výkonu!

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Těší nás, že jsme předvedli výborný výkon, který byl navíc vyšperkován krásnými brankami. Vážíme si toho, že se nám zvedla produktivita. Myslím si, že jsme slušně sehráli také přesilové hry, i když tomu trošku chyběl efekt, který jsme v nich chtěli mít. Celý náš tým ale podal výborný výkon, který byl navíc podpořen velmi dobrým brankářem. Za tři body jsme rádi.

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Do zápasu jsme nastoupili po covidové pauze, v podstatě jsme tři týdny nehráli, což bylo samozřejmě znát. V první třetině jsme si vypracovali nějaké příležitosti, které jsme ale na rozdíl od domácího týmu nevyužili. Ve druhé třetině přišel z naší strany velký útlum a soupeř po ní vedl 4:0. Nakonec jsme to trošku zkorigovali na 2:5. Hráčům v kabině jsem říkal, že je trestuhodné dostat dvě branky při vlastní přesilovce, tohle se prostě nemůže stávat. Takto nemůžeme vyhrát nikde. Benátky opět prokázaly, že tu mají kvalitní mladé hráče. Musíme si z tohoto zápasu vzít ponaučení, čeká nás spousta utkání. Budeme dohrávat zápasy, které jsme neodehráli. Nechci říci, že toto utkání hodíme za hlavu, ale prostě musíme jít dál.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!