8. 10. 2020 | Ondřej Nejedlo

Benátky otočily zápas s Kolínem a získaly tři body

6., čtvrtek 8. 10. 2020
Benátky n.J. - Kolín BEN - KOL
Utkání jako na houpačce. V první třetině se domácí ujali dvoubrankového vedení, které ale hosté ještě do první sirény dokázali smazat. Byli to právě kolínští hráči, kdo šel ve druhé periodě do vedení. Po Aubrechtově trefě byl stav znovu vyrovnán, avšak v poslední minutě využil přesilovou hru hostující Stehlík a před domácími hráči stál těžký úkol. Dvěma brankami ve třetí třetině ale Benátky brankový stav překlopily a z utkání proti nováčkovi druhé nejvyšší hokejové soutěže braly všechny tři body.
Benátky n.J.: Pařík - Hanousek, Šedivý, Štibingr, Kovář, Krejčí, Aubrecht - Dlouhý, Čederle, Špaček - Zachar, Najman, Vlach - Pabiška, Hrabík, Pekař - Maršoun, Šafařovský, Wiencek.
Kolín: Sejpal - Kukla, Husa, Muška, Blaha, Pýcha, Váchal, Barták - Z. Král, Šafránek, Jankovský - Stehlík, Zumr, Krejčík - Petržilka, Štohanzl, Síla - Němec, Semirád, Kozák.
Branky a nahrávky: 9. Hrabík, 10. Vlach (Hanousek, Zachar), 37. Aubrecht (Hrabík, Pekař), 42. Hanousek (Vlach, Dlouhý), 57. Najman (Zachar, Vlach) - 12. Husa (Jankovský, Kukla), 15. Z. Král (Šafránek), 36. Šafránek (Husa, Jankovský), 40. Stehlík (Šafránek, Husa). Rozhodčí: Souček, Wagner - Maštalíř, Štofa. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 33:24.

Komentář

Hned v úvodní minutě domácí špatně střídali a na hosty tak čekala přesilová hra. V ní se ale dostali pouze k jedné střele, se kterou si Pařík dokázal poradit. Mnohem více práce měl domácí brankář v 6. minutě. Hosté vyrazili do rychlého protiútoku. Král nabil Jankovskému, jehož střelu zastavil Pařík špičkou betonu. V 9. minutě zachytil nepřesnou přihrávku hostů Kryštof Hrabík, který přesně mířenou střelou pokořil Sejpala. O chvíli později se před Sejpalem zjevil Pabiška, na kolínského brankáře si ale nepřišel. Bylo to však s faulem a přesilovou hru měli k dispozici také domácí hráči.

K jejímu využití jim stačilo pětapadesát vteřin. Hanousek narýsoval přihrávku na napřaženého Jaroslava Vlacha, který tvrdou střelou z kruhu zasadil úder týmu, kde s hokejem začínal. Radost domácích z dvoubrankového vedení trvala necelé dvě minuty. Pak se na útočný výlet vydal exbenátecký Jakub Husa, jenž dokázal usměrnit kotouč za roztaženého benáteckého brankáře. V 15. minutě poslal Šafránek přesnou přihrávku rozjetému Zdeňku Královi a také další exbenátecký hráč mohl zvednout ruce nad hlavu. Své sólo totiž zakončil naprosto přesnou střelou, kterou navíc otřel o tyčku. V závěru úvodní třetiny byl ještě vyloučen domácí Krejčí a Pařík musel prokázat svůj um po střele Šafránka z levého křídla.

Druhou třetinu načala Najmanova teč, která ale skončila v lapačce připraveného Sejpala. Vyrovnaný zápas pokračoval i nadále. K další brance pomohla kozlům přesilová hra. Na trestné lavici seděl Hrabík, přísně vyloučený za porušení postupu při vhazování. Husa viděl na kruhu připraveného Davida Šafránka, jenž opět ukázal, jaký klenot v něm kolínský tým má. O necelou minutu a půl později však již vedení kolínských hokejistů neplatilo. Po rychlém protiútoku totiž dorazil kotouč za Sejpala David Aubrecht. Celý zápas nepřesní rozhodčí v závěru druhé třetiny nejprve nepotrestali jednoznačný faul na domácího útočníka Pabišku, aby v zápětí poslali benátecký tým do čtyř po faulu Hrabíka a právě další přesilovka pomohla kozlům znovu k vedení. Husa se nenechal v obranném pásmu obrat o puk Zacharem, našel rozjetého Šafránka, jenž se tentokrát proměnil v nahrávače a vymyslel přesnou přihrávku na skórujícího Jana Stehlíka.

Na domácí hráče čekal před závěrečnou periodou těžký úkol. K vyrovnání jim také pomohla přesilová hra. Fauloval kolínský Král, který pobyl na trestné lavici osmatřicet vteřin. Vlach našel za kruhem stojícího Tomáše Hanouska, na jehož střelu Sejpal příliš neviděl a puk registroval až v síti. Strhnout vedení na benáteckou stranu mohl rychlík Zachar, jeho zakončení ale mířilo vedle levé tyče. Na druhé straně Pařík vychytal Krále. Ve 46. minutě bylo nařízeno po faulu hostujícího Štohanzla trestné střílení. K němu se postavil Zachar, který se snažil rychlou kličkou zmást Sejpala, jenž mu ale na lep nesedl a puk do sítě nepustil.

Branku nevstřelil ani hostující Stehlík, který nepřehodil beton benáteckého brankáře Paříka. Divoký zápas pokračoval a na Sejpala uháněl Hrabík, ani on ale nebyl úspěšný. Pět minut před koncem domácí chybovali a trestat mohl Král, jehož střelu Pařík vyrazil, dorážku namířil kolínský útočník do brankového oblouku. Tři minuty před koncem obral Vlach o puk Krejčíka, přes Zachara se kotouč dostal k Adamu Najmanovi, jenž přesnou střelou tak trochu zaskočil Sejpala a dokonal obrat. Kolín se dlouho nemohl dostat k odvolání svého brankáře. Půl minuty před koncem byl již Sejpal na půli cesty, když se puku chopil Pekař, přesně ale nemířil. V kratičké power play domácí nepřipustili žádné drama a obrat o tři body se již nenechali.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Chviličku nám trvalo, než jsme se dostali do zápasu. Hlavně ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí, které jsme ale neproměnili a soupeř nás potrestal v přesilových hrách. Ve druhé třetině jsme udělali hloupé fauly, čtyřikrát jsme byli na trestné lavici. Kolínu jsme nabídli šanci, kterou uchopil. Ve třetí třetině jsme hráil velice slušně, soupeře jsme skoro k ničemu nepustili. Odměnou nám byla vítězná branka. Za tři body jsme rádi.

Petr Martínek (SC Kolín): V první řadě musím domácímu týmu pogratulovat k vítězství. Mrzí nás, že jsme o nějaký bodový zisk v závěru přišli. Na druhou stranu ale musím své kluky pochválit, protože tu předvedli parádní výkon. Benátky byly hodně posíleny o kluky z Liberce a chvílemi nás přehrávaly, ale i my si vypracovali šance. Jsme smutní, že nemáme alespoň bodík, ale to je sport. Dnes se štěstí přiklonilo k domácím a já jen doufám, že se brzy přikloní zase k nám.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.