9. 1. 2021 | Tomáš Kalas, Tomáš Nejedlo

Týmový výkon a skvělý Král = velecenné dva body z Jihlavy

19., sobota 9. 1. 2021
Dukla - Benátky n.J. JIH - BEN
Že benátečtí hokejisté urvou dva body do prvoligové tabulky na ledě vedoucího týmy soutěže Dukly Jihlava, to čekal opravdu málokdo. A přeci se stalo! Přestože Dukla měla v utkání tlak a ve všech částech hry soupeře přestřílela (v první třetině dokonce drtivě 18:2), narážela na poctivou obranu v čele se skvělým brankářem Králem, který má lví podíl na nečekaném bodovém úspěchu. Vždyť si v utkání připsal hned 52 úspěšných zásahů a jako třešničku na dortu vychytal i bod navíc v nájezdech! Ty rozhodl v sedmé sérii mladíček Cibulka a Benátky slavily! Nyní čeká Jirušovu partu další výzva, v pondělí se totiž postaví Jágrovu věhlasnému Kladnu - pro benátecké mladíčky to bude jistě opět neocenitelná zkušenost.
Dukla: Fučík – Krenželok, Eliáš, Černý, Strejček, Bilčík, Dvořák, Hlaváč – Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Zadražil, Fronk – Harkabus, Poletín, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna.
Benátky n.J.: Král – Šedivý, Aubrecht, Böhm, Kovář, Cibulka, Had – Jiruš, Čederle, Pabiška – Wiencek, Hrabík, Hujer – Gajda, Měchura, Drábek – Šafařovský, Jansa, Putz.
Branky a nahrávky: 19. Čermák (Chlubna, Juda), 27. Fronk (Zadražil), 54. Skořepa (Havránek) – 22. Hrabík (Kovář, Hujer), 53. Böhm, 60. Jiruš (Šedivý, Aubrecht), rozh. náj. Cibulka. Rozhodčí: Bejček, Micka – Kreuzer, Polák. Vyloučení: 5:4, navíc Šedivý (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 55:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.

Komentář

Jihlava od prvních minut šla ostře do zápasu a tvořila tempo hry. K tomu jí pomohly i dvě přesilovky hned na úvodu, ze kterých mohl vytěžit nejvíce Tomáš Chlubna, jehož tvrdá střela z mezikruží ale skončila na velmi dobře chytajícím Královi. Domácí tlačili i nadále, vždyť na branku za první třetinu vyslali celkem osmnáct střel, zatímco Středočeši jenom dvě! Jenomže první branky se dočkali Jihlavští až v čase 18:32. Patrik Čermák vybojoval puk, od mantinelu si s ním vyjel na vrcholek pravého kruhu a z velmi ostrého úhlu propálil přes bližší tyč překvapeného Krále.

Druhá třetina začala pro Duklu nešťastně. Po osmi sekundách totiž z vlastního obranného pásma poslal Filip Eliáš puk přímo do ochranné sítě nad benáteckou kasou, tudíž šel na dvě minuty pryč a Benátky přesilovku využily. Filip Kovář se na levém kruhu dostal ke střele a jeho pokus by Fučík pravděpodobně měl, jenže teč Kryštofa Hrabíka poslala kotouč mimo dosah jihlavského gólmana. Tempo hry se opticky srovnalo, tlak Dukly byl rázem pryč a Benátky cítily možnost odehrát skvělý zápas. Jenomže o necelých pět minut později ujel do brejku Jiří Fronk a blafákem nakonec překonal Krále, ač to v první chvíli nevypadalo na úspěch.

Poslední perioda nabídla nejotevřenější hokej, za 20 minut střílely oba celky celkem osmadvacetkrát. Jihlava měla opět střelecky aktivnější část hry, jenže na skvěle chytajícího Krále si nedokázala přijít, o čemž se přesvědčili Illéš s Jiránkem ve 46. minutě. Benátky naopak byly v útoku efektivní, na začátku 53. minuty se dostal po závaru před Fučíkovou brankou ke kotouči Martin Böhm a vymetl přesně levý vingl. Domácí však za 50 sekund brali vedení zpátky, když Havránek vybídl ke střele najíždějícíhoJosefa Skořepu, který prostřelil gólmana Krále.

Drama vrcholilo a v úplném závěru si Benátky vyžádaly oddechový čas na poradu. Po vyhraném buly pak již bez brankáře využily nemožnosti Dukly vyhodit a 27 sekund před koncem třetí třetiny srovnaly. Střelu Šedivého od modré tečoval přesně mezi tři tyče Vojtěch Jiruš, což způsobilo erupci radosti na benátecké střídačce. Šlo se tak do prodloužení, kde měla Dukla přesilovku 4 na 3. Nejvýraznější šancí byla střela Matěje Pekra ze 64. minuty, kotouč se od břevna sice odrazil do brankoviště, takové štěstí jako v Prostějově, kde puk skočil nakonec za Bláhova záda, ale ostrostřelec Jihlavy neměl.

A tak se zápas musel rozhodnout až v nájezdech. Základní série pěti nájezdů rozuzlení nepřinesla, zatímco Dukla skórovala vždy v lichých sériích (vyjma té páté), Benátky v sudých. Nakonec se muselo na určení vítěze počkat do sedmé série, kde Tomáš Cibulka skvěle vykoupal Fučíka, zatímco Čermák neuspěl. Středočeši tak na jihlavském ledě berou cenné dva body po výhře 4:3 v nájezdech.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Jeden bod z domácího zápasu proti Benátkám je málo. Do zápasu jsme vstoupili dobře a kontrolovali jsme hru. Měli jsme spoustu šancí, ale stejně jako první zápas v Benátkách pro nás byl nepřekonatelnou překážkou gólman. Po první třetině jsme měli mít polštářek dvou tří gólů a hrálo by se nám lépe. Musím kvitovat, že soupeř byl bojovný a spoustu mladých kluků mělo dobrý pohyb. Měli jsme ale zápas zvládnout lépe, zejména v závěru. Dostali jsme zbytečné góly z předbrankového prostoru a pokud chceme v této sezoně pomýšlet na úspěch, tak si to musíme rozebrat a zlepšit to.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Tak samozřejmě u nás panuje spokojenost. Kluci zápas nazvali loupeží v Jihlavě, která vznikla výborným gólmanem. Druhou věcí je, že se nám začíná vracet tvrdý denodenní dril a práce s kluky, s jejich programem a vytížeností.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!