20. 2. 2021 | Filip Ardon, Tomáš Nejedlo

Favorit z Kladna si odvezl od Jizery všechny body

29., sobota 20. 2. 2021
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA
V první třetině i s nestárnoucí legendou Jaromírem Jágrem v sestavě zadělali kladenští hokejisté v Benátkách na výhru. Dokázali se totiž dostat do tříbrankového vedení, které jim nenarušilo ani snížení Vojtěcha Jiruše a favorit dalšími třemi brankami umocnil svou nadvládu nad benáteckým ledem, kdy Kladno nakonec ve středočeském souboji vezlo výhru 6:3.
Benátky n.J.: Král (41. Žajdlík) – Štibingr, Šedivý, Kunst, Böhm, Kovář, Aubrecht, Cibulka – Pabiška, Čederle, Jiruš – Daniel Svoboda I, Jansa, A. Dlouhý – Šafařovský, Měchura, Wiencek – Putz, Strnad, Gajda.
Kladno: Brízgala (Košarišťan) – Mikliš, Frye, Suchánek, Ticháček, Snuggerud, Zajíc, Štochl – Jágr, Plekanec, Machala – Račuk, Marosz, Guman – Melka, Kubík, Hlava – Bílek, Filip, Hajný.
Branky a nahrávky: 23. Jiruš (Štibingr, Jansa), 43. Daniel Svoboda I (Jansa), 54. Štibingr (A. Dlouhý) – 3. Jágr (Machala), 11. Frye (Mikliš, Jágr), 13. Bílek (Filip, Hajný), 27. Račuk (Marosz), 37. Marosz (Mikliš, Štochl), 40. Mikliš (Machala, Plekanec). Rozhodčí: Bejček, Petružálek - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 20:25. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 3:6.

Komentář

Rytíři stejně jako v posledním utkání začali hodně aktivně a už při druhém střídání prvního útoku šli do vedení! Jaromír Jágr si z levé strany vybruslil až před brankoviště a bekhendem překonal Daniela Krále – 0:1. Na druhé straně mohl srovnat Sebastian Čederle, který se prosmýkl za kladenskou obranu, Adam Brízgala si ale poradil velmi dobře. Kladeňáci posléze nevyužili přesilovku, dlouho je to ovšem mrzet nemuselo. Už při vyrovnaném počtu hráčů vypálil od modré z první Zach Frye a prostřelil domácího brankáře – 0:2. Zakrátko předvedli Rytíři dobrý přechod do útoku a přidali třetí trefu! Matyáš Filip předal kotouč zleva na pravý kruh, odkud přesně vypálil Vítězslav Bílek – 0:3.

Rytíři nastoupili do druhé části bez Jaromíra Jágra a brzy inkasovali. Při vyloučení Josefa Zajíce se dostal k dorážce z levého kruhu Vojtěch Jiruš, který zamířil přesně mezi Brízgalovy betony – 1:3. Hosté si ale vzali třígólový náskok zpátky rovněž v přesilové hře! Brankář Král zůstal po jednom ze zákroků vsedě v brankovišti a Marek Račuk už zakončoval do odkryté klece – 1:4. Necelých pět minut před koncem mohli domácí snížit z trestného střílení, opět se ovšem zaskvěl kladenský gólman! Brízgala se nenechal nalákat na žádnou z Putzových kliček a v klidu zasáhl. A Rytíři naopak přidali další zásah! Ondřej Mikliš předvedl výborný přehled o hře, naznačil střelu a přihrál Rostislavu Maroszovi před prázdnou bránu – 1:5. V poslední minutě druhé části se pak od modré trefil ještě sám Mikliš – 1:6.

Kladno v úvodu třetího dějství přestálo oslabení, krátce po jeho skončení ale inkasovalo. Filip Jansa našel hezkou přihrávkou Daniela Svobodu, který z bezprostřední blízkosti nezaváhal – 2:6. Rytíři měli dál pohodlný náskok, a tak je daleko víc mohlo mrzet zranění Jakuba Suchánka, který se v bolestech svalil na ledovou plochu. Jednalo se již o třetího Rytíře po Jágrovi a Fryovi, který utkání nedohrál. Po hlušší pasáži hry se pak opět radovali domácí. Jan Štibingr dostal nabito na pravý kruh a pumelicí z první rozvlnil síť – 3:6. I přes snahu obou celků už se ve zbytku zápasu skóre neměnilo.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Kladno nám dnes dalo lekci z produktivity. Utkání se rozhodlo již v první třetině, a tak zkušený tým si výsledek pohlídal. Pro nás to dnes byla obrovská škola a věřím, že našim mladíkům takové zápasy otevřou oči a mysl.

Jan Krégl (Rytíři Kladno): První třetina se nám povedla. Měli jsme poměrně dobrý pohyb a odskočili jsme o tři branky. Ve druhé třetině přišla nějaká zbytečná vyloučení, přesto jsme vstřelili další góly, takže za mě dobré. Poté jsme vlivem náskoku polevili, ale celkově jsme vstřelili šest branek, získali tři body, takže jsme spokojení.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!