6. 10. 2021 | Tomáš Nejedlo

Výhra z Ústí nepotvrzena, Havířov u Jizery uspěl

8., středa 6. 10. 2021
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV
Přestože benátečtí hokejisté brzy vedli po trefě Daniela Špačka, nakonec nezískali z veledůležitého souboje ze spodku tabulky ani bod... Vstup do druhé části hry totiž vyšel Havířovu, Pechanec srovnal a Bednář ještě do konce druhé třetiny obrátil skóre. Třetí trefa Dostálka pak definitivně zhatila šance domácích na body, a ty se tak stěhovaly do Havířova. Další kolo čeká Benátecké na ledě Frýdku-Místku.
Benátky n.J.: Žajdlík (D, Král) – Kolmann, J. Šedivý, Bukač, Aubrecht, Štibingr, Kunst, Žůrek – A. Dlouhý, J. Šír, Rychlovský – Klapka, Čederle, Dan. Špaček – Pabiška, Dušek, Jiruš – Vomáčka, Jansa, Wiencek.
Havířov: Štipčák (Fučík) – F. Kočí, Lytvynov, M. Hlaváč, Chroboček, Mrowiec, Valenta, Korím – L. Bednář, Pechanec, Maruna – Dostálek, Hudeček, J. Doktor – M. Hrubec, Paś, Š. Kratochvil – Krupa, Stuchlík, Mrva.
Branky a nahrávky: 5. Dan. Špaček (Čederle) – 21. Pechanec (Š. Kratochvil), 34. L. Bednář (Pechanec, Maruna), 46. Dostálek (Hudeček, J. Doktor). Rozhodčí: Bejček, Čáp - Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Komentář

Vstup do utkání vyšel domácím hokejistům na výbornou. Časomíra odkrojila jen něco málo přes čtyři minuty a už se poprvé měnilo skóre. Daniel Špaček napřáhl po přihrávce Čederleho a překonal Štipčáka - 1:0. Domácí v první třetině, dá se říci, kontrolovali hru a byli aktivnějším týmem, jenže náznaky šancí nedokázali dotáhnout do zdárného konce, i když v některých momentech jim chybělo i to potřebné štěstí. Každopádně hosté v závěru první části zahrozili Dostálkem, avšak do kabin se šlo za stavu 1:0.

Do druhé části hry si hosté odnášeli přesilovku, krátce po jejím skončení se pak radovali z vyrovnání. Volný puk si vypátral Antonín Pechanec a střelou mezi výstroj Žajdlíka srovnal gólový účet - 1:1. Odpověď měl na své holi zkušený Pabiška, jenže těsně minul a začalo benátecké trápení. Ve 27. minutě střílel z hranice kruhu mimo Adam Klapka a stejný hráč o pět minut později minul zcela prázdnou havířovskou branku! Tento moment byl patrně klíčový pro celý vývoj utkání, neboť za minutu se AZet radoval z gólu - vyražený puk vrátil Lukáš Bednář do sítě - 1:2.

Ve třetí části hry Benátečtí samozřejmě chtěli s utkáním něco udělat, jenže ve 46. minutě inkasovali potřetí, když Vlastimil Dostálek procedil puk mezi Žajdlíkovými betony a už to bylo o dvě branky - 1:3. Po další průběh utkání už si domácí žádný tlak nevypracovali, a tak Havířovští slavili úspěch a velmi důležitý zápas Benátky promarnily...

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnešní utkání jsme si prohráli sami. Na jeden gól se vyhrává málokdy. Vytvořené šance, kterých nebylo málo, neproměníme. K tomu musíme připočíst nevyužité přesilové hry, tak jak chceme pomýšlet na body? Zbytečně si sami komplikujeme sezónu.

Pavel Zdráhal (AZ Heimstaden Havířov): Jsou to pro nás veledůležité body. Věřili jsme, že to konečně urveme a ukončíme tu sérii porážek. Na druhou stranu jsme si byli vědomi, té hrozby, kdyby to nevyšlo. V první třetině měli domácí lepší pohyb a šli do vedení. Velmi důležité pro nás bylo, že jsme hned v první minutě druhé třetiny vyrovnali. Zvedli jsme se, zvýšili aktivitu a výsledkem byl náš druhý gól. Ve třetí třetině jsme hráli zodpovědně s minimem chyb a dovedli zápas k výhře. Ta je pro nás velmi důležitá a chceme na ni navázat i v dalších utkáních.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.