10. 10. 2021 | Robert Schedling, Ondřej Nejedlo

Druhá po sobě jdoucí venkovní výhra, Benátky loupily ve Frýdku-Místku

9., neděle 10. 10. 2021
Frýdek-Místek - Benátky n.J. JFM - BEN
S veledůležitými třemi body se vrací benátečtí hokejisté z dalekého Frýdku-Místku. V souboji dvou farem se ujali hosté vedení v 15. minutě po chirurgicky přesné střele obránce Kunsta do levého horního růžku. Ve druhé třetině podržel benátecký tým několika famózními zákroky vynikající brankář Král. Pojistku přidal pět minut před koncem Šír. Domácímu týmu se podařilo už jen snížit, když čisté konto překazil Královi sedmnáct vteřin před závěrečnou sirénou kapitán Christov. Benátecké ale inkasovaná branka nemusela mrzet, podruhé v řadě si totiž z cizího kluziště odváží plný počet bodů.
Frýdek-Místek: Foltán - Michálek, Zbořil, Teper, Ciura, Matyáš, Krenželok - Szturc, Bartoš, Lyszczarczyk - Martynek, Peterek, Christov - Matiaško, Komorski, Klimša - Čmiel, Blaško.
Benátky n.J.: Král - Kolmann, Šedivý, Kunst, Aubrecht, Štibingr, Žůrek, Bukač - Rychlovský, Dušek, Špaček - Pabiška, Čederle, Jiruš - Klapka, Šír, Dlouhý - Čermák, Jansa, Wiencek.
Branky a nahrávky: 60. Christov (Matyáš, Klimša) - 15. Kunst (Dušek), 55. Šír. Rozhodčí: Květoň, Veselý - Komínek, Král´. Vyloučení: 1:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 720. Střely na branku: 37:19.

Komentář

S jasným plánem, kdy na konci měla být oslava premiérového domácího vítězství, nastoupili do zápasu hokejisté Frýdku-Místku. Rysi oproti minulým zápasům svého soupeře zamáčkli a dokázali jej jasně přestřílet. Bohužel pro domácí to patřičné štěstíčko, či nějaká třeba i ušmudlaná branka, ne a ne padnout. A tak udeřilo na druhé straně. V 15. minutě vyhrál Dušek buly, sklepl puk dozadu Vratislavu Kunstovi a ten dělovkou pálil přesně ke vzdálenější tyči Foltánovy branky - 0:1.

Druhá část střetnutí sice branku nepřinesla, každopádně nám nabídla tři přesilové hry. Hlavně 78 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, ve které střílel domácí Zbořil jen do tyče.

Domácí přesto věřili, že s nepříznivým výsledkem dokáží ještě v poslední dvacetiminutovce něco udělat. Šance tam byly, ale byla tam rovněž i tyčka soupeře. Pět minut před vypršením základní hrací doby se k puku na pravé straně kluziště dostal Jan Šír a s trochou štěstí dokázal propasírovat puk za záda domácího gólmana - 0:2. Rysi se nakonec kýžené branky přeci jen dočkali, přišla však příliš pozdě. V čase 59:43 nahodil Matyáš puk směrem na branku Benátek a kapitán Vít Christov povedenou tečí korigoval na konečných 1:2.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): Každá porážka se hodnotí těžce, takže i tato není výjimkou. Je to pro nás čtvrtá domácí prohra, o to víc nás to všechny štve. Oproti těm třem předešlým zápasům to tentokráte bylo herně lepší, ale ani to dnes bohužel na lepší výsledek nestačilo. Na oslabení soupeře v přesilovkách jsme měli určitý plán, ale nemyslím si, že bychom jej až tak dodrželi. Právě v těch přesilových hrách jsme měli rozhodnout, měli jsme jich totiž dost. Soupeř přijel s taktikou s přehuštěným obranným prostorem před svou brankou a tam těžko něco procházelo. I když těch šancí jsme si vytvořili dostatek. Místy to vypadalo, že kdybychom hráli další dvě hodiny, tak ten gól nedáme. Nakonec padl, ale už to bylo v situaci, kdy nám zbývalo strašně málo času. Úsilí, snaha a touha vyhrát tam byla, ale tenhle sport je o gólech. Můžete hrát lépe, ale vždy se počítá pouze a jen výsledek.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnes rozhodlo to, že jsme ve druhé třetině ubránili přesilovky soupeře, to bylo klíčové. Kluci si šli trpělivě za výhrou, čehož dosáhli i díky výbornému defenzivnímu výkonu. Ten byl navíc podpořen výkonem brankáře Krále, takže vezeme domů tři body, které nutně potřebujeme a jsme za to samozřejmě rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.