25. 10. 2021 | Ondřej Nejedlo

Ve vyrovnaném zápase rozhodla třetí třetina

15., pondělí 25. 10. 2021
Benátky n.J. - Vsetín BEN - VSE
Až třetí třetina musela rozseknout duel mezi Benátkami nad Jizerou a Vsetínem. Benátečtí hráči byli favorizovanějšímu sokovi více než vyrovnaným soupeřem. V úvodní periodě se dostali zásluhou samostatného úniku do vedení, hostům se však v prostřední periodě podařilo otočit stav na svoji stranu. V poslední minutě využil přesilovou hru Čederle a do závěrečné dvacetiminutovky tak měly oba týmy stejnou výchozí pozici. Utkání rozhodl někdejší benátecký útočník Půček, který přesně tečoval střelu Jakuba Jenáčka. Tečku za zápas poté udělal v power play další exbenátecký útočník Jonák, který neomylně trefil branku ze středního pásma.
Benátky n.J.: Král - Bukač, Patzelt, Kunst, Žůrek, Hampl, Aubrecht, Kovář - Rychlovský, Dušek, Špaček - Pabiška, Čederle, Jiruš - Čermák, Jansa, Wiencek - Křepelka, Kalaj, Vomáčka.
Vsetín: Málek - Štach, Jerofejevs, J. Jenáček, Říha, Buchta, Ondračka, Š. Jenáček - Rob, Jonák, Gago - Zeman, Vlach, Indrák - Klímek, Kucharczyk, Půček - Vítek, Berger, Hořanský.
Branky a nahrávky: 5. Jiruš, 40. Čederle (Jiruš, Rychlovský) - 26. Klímek (Kucharczyk, Š. Jenáček), 28. Gago (ts), 47. Půček (J. Jenáček, Klímek), 60. Jonák (Kucharczyk). Rozhodčí: Hucl, Petružálek - Hnát, Sedláček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 201. Střely na branku: 27:24.

Komentář

Lepší vstup do utkání měli benátečtí hokejisté. Vojtěch Jiruš využil nedorozumění vsetínské obrany a v úniku téměř přes celé hřiště pokořil Málka střelou mezi betony. Inkasovaná branka nabudila hosty k větší aktivitě a také oni několikrát zatopili mladému benáteckému brankáři Královi. Do kabin odcházeli nakonec spokojenější benátečtí hokejisté, kteří měli v zádech jednobrankový náskok.

V úvodu druhé třetiny měl vyrovnání na hokejce hostující Zeman, který ale netrefil puk za záda přesunujícího se Krále. Hosty to ale příliš mrzet nemuselo. Po zrádném odrazu od mantinelu se kotouč snesl k hlídkujícímu Danielu Klímkovi, který vyrovnal. Chvíli poté byl za podrážení vyloučen Rob. V přesilové hře ale nepřesně rozehrál Bukač, jeho zaváhání musel hasit Pabiška faulem a hlavní rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se postavil sám postižený Michal Gago, jenž si roztáhl benáteckého brankáře a zasunul mu puk mezi betony.

O navýšení náskoku poté usiloval Vítek, který ale z levého křídla minul benáteckou branku. Ve 34. minutě se mohl na druhé straně radovat zkušený Dušek, jehož ale vychytal vleže famózním zákrokem Málek. V závěru druhé třetiny měli domácí k dispozici dvě přesilové hry a v té druhé se radovali. Jiruš přesnou přihrávkou našel Sebastiana Čederleho, který nastavil hůl a mohl se radovat. Smírným stavem také skončila druhá třetina.

Také třetí třetina nabídla vyrovnaný hokej ve stylu kdo s koho. Šance se střídaly na obou stranách. Šťastnější ale byli hosté. Střelu Jakuba Jenáčka totiž mimo Králův dosah tečoval Roman Půček. Zašumělo to také na druhé straně. Jirušovu střelu vytáhl Málek, Čederle se již k dorážce nedostal.

Domácí se neradovali ani po Pabiškově teči Hamplovy střely. V závěru zápasu byl vyloučen domácí Bukač a vypadalo to, že hosté již závěr v poklidu dohrají. Brzy po něm ale putoval na trestnou lavici také vsetínský Zeman a domácí trenéři se rozhodli odvolat gólmana.

Power play trvalo opravdu krátce. Po vyhraném buly hostů se totiž ve středním pásmu dostal k puku Vít Jonák, který udělal poslední tečku za tímto zápasem.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Máme za sebou utkání, které bolí. Vsetín je tým, který má ambice na postup do extraligy a hraje moderní, bruslivý a fyzicky náročný hokej. Hráli jsme skvěle a byli jsme hostům rovnocenným soupeřem. V utkání, ve kterém dá takto kvalitní tým ještě dvě šťastné branky, nemáte protizbraň.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Do utkání jsme špatně vstoupili. Měli jsme špatný pohyb. Vypadalo to, že někteří kluci vůbec neměli nastavené hlavy do tohoto zápasu. Podle toho také vypadala první třetina. Poté se naše hra zlepšila, šli jsme do vedení. Bohužel v tomto zápase jsme udělali spoustu individuálních chyb a hloupých faulů. Tohle by nás v příštím utkání mohlo stát body. Jediné pozitivum z dnešního zápasu je, že jsme vyhráli a získali tři body. Předvedená hra ale nebyla vůbec dle našich představ.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.