27. 10. 2021 | David Kubatík, Tomáš Nejedlo

Brzké vedení v Porubě body nakonec nepřineslo

16., středa 27. 10. 2021
Poruba - Benátky n.J. SAR - BEN
Už ve 4. minutě poslal benátecké hokejisty na porubském ledě Daniel Špaček, leč pohříchu byla tato trefa nakonec jediná, kterou se hosté v Ostravě prezentovali. Finský útočník Korkiakoski totiž ještě do první pauzy dvěma góly otočil stav utkání a ten dlouho svítil na tabuli. I přestože byli hosté střelecky aktivnější, nakonec žádný bod nevyválčili a v poslední minutě Hrníčko určil konečný stav na 3:1 a hosté se tak vraceli na dalekou cestu domů bez bodu.
Poruba: Muštukovs – Žovinec, Husa, Szathmáry, Voráček, Houdek, Slavík – Réway, Toman, Korkiakoski – Stloukal, Bitten, Hrníčko – Jenyš, Vachovec, Gřeš – Kanko, Hotěk, Guman.
Benátky n.J.: Žajdlík – Aubrecht, Žůrek, Patzelt, Kunst, Hampl, Bukač, Kovář – Špaček, Dušek, Rychlovský – Jiruš, Čederle, Dlouhý – Wiencek, Jansa, Čermák – Vomáčka, Kalaj, Křepelka.
Branky a nahrávky: 12. Korkiakoski (Toman, Szathmáry), 20. Korkiakoski (Réway, Žovinec), 60. Hrníčko (Stloukal, Voráček) – 4. Špaček (Rychlovský, Dušek). Rozhodčí: Koziol, Obadal – Hranoš, Konvička. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 459. Střely na branku: 23:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Komentář

Skóre v RT TORAX ARENĚ vydrželo ve své základní podobě pouhé tři a půl minuty. Potom totiž chyboval při rozehrávce za brankou domácí gólman Muštukovs, čehož bezezbytku využil Daniel Špaček a otevřel skóre. Znovu se pak měnilo na konci minuty dvanácté, kdy našel Toman ukázkovou zadovkou Markuse Korkiakoskiho, který ranou z první nekompromisně vyrovnal. A když už to vypadalo, že první dvacetiminutovka skončí nerozhodně, dostali domácí jedenáct vteřin před jejím koncem výhodu přesilové hry, kterou ještě pouhé tři vteřiny před sirénou využili. Po učebnicové nahrávce Réwaye pálil znovu Markus Korkiakoski a Žajdlík už mohl jen smutně lovit puk ze sítě.

I druhá třetina nabídla divákům poměrně zajímavou hokejovou podívanou. Co ale oproti své předchůdkyni nenabídla? Góly. A to i navzdory tomu, že si oba celky zahrály celkem třikrát v přesilové hře. Ta čtvrtá pak přišla, jako v předchozí části, jedenáct vteřin před sirénou. Scénář se ale neopakoval, a tak se hráči obou týmů rozešli na přestávku za jednobrankového vedení Poruby. Dálo by se říci, že v této třetině byly obrany lepší útoků.

Třetí část měla podobný charakter, jako ta předchozí. Oba týmy se snažily o vstřelení branky, která by tento mač buď rozhodla, anebo ještě zdramatizovala. Druhá z možností málem nastala po necelých pěti minutách, kdy Dlouhého střelu na poslední chvíli vykryl svým zákrokem domácí gólman Muštukovs. Pět minut před koncem pak Jiruš nastřelil porubské břevno a za minutu ve své velké šanci selhal Petr Stloukal. To ale nemuselo Porubské příliš mrzet. Třiatřicet vteřin před koncem totiž Dominik Hrníčko proměnil svůj únik a přidal třetí gól. Poruba si tak díky tomuto vítězství připsala do tabulky další tři body, které jí v této situaci zajišťují desáté místo, poslední postupové do předkola playoff. Svěřenci Karla Suchánka a Davida Moravce ale nepochybně pomýšlejí na ještě mnohem vyšší umístění.

To jim může přinést již příští střetnutí. To odehrají již tuto sobotu na horké půdě kolínského zimního stadionu.

Ohlasy trenérů

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme velmi rádi za další tři body. Utkání nebylo moc v naší režii, protože jsme hráli proti houževnatému a rychlému soupeři. Dokázali rychle otočit hru a hrát dobře takticky. Jinak jsme rádi, že jsme dokázali ke konci první části zápas otočit. Hodně nám to pomohlo a trochu to událo i ráz. Nakonec jsme to ale i se šťastnými momenty zvládli. Navíc jsme neměli tři obránce ze základní sestavy a bylo to trochu znát. Nicméně hráči, kteří dnes do obrany nastoupili, odvedli velmi dobrou práci.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Pro nás to byla těžká porážka. V první částí jsme do patnácté minuty hráli velmi dobře. Kdybychom v ten moment vyhrávali 3:0, tak by se nikdo nemohl divit. Potom jsme si to ale trochu zkomplikovali a dostali jsme dva laciné góly. Jinak celkově jsme nebyli horším týmem. Hokej se ale hraje na branky, Poruba dala tři a my jednom jednu. Domácí berou tři body, my nic. Jak ale říkám, hráli docela slušně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!