30. 10. 2021 | Petr Komárek, Tomáš Nejedlo

Veledůležité vítězství s Přerovem a sladká Králova nula

17., sobota 30. 10. 2021
Benátky n.J. - Přerov BEN - PRE
K dalšímu velmi důležitému zápasu Chance ligy přijel do Benátek celek Přerova. Ten se na venkovních kluzištích nepyšní zrovna dobrou bilancí a naštěstí pro benátecké barvy ji nezlepšil ani u Jizery. Zraněními poznamenaní Zubři totiž nedokázali vstřelit ani gól, a to v řadě případů díky výborným zákrokům brankáře Krále, který si po závěrečném zvuku sirény mohl vychutnat krásnou nulu! Benátečtí zadělali na výhru ve druhé třetině díky trefám mladíků Měchury a Čermáka a pojistku pak přidal Jiruš v závěru utkání. Výhra 3:0 tak dodává sebevědomí benáteckým barvám do dalšího utkání, když ve středu přijede Vrchlabí.
Benátky n.J.: D. Král (Žajdlík) – Žůrek, Aubrecht, Kunst, J. Šedivý, Bukač, Patzelt, Hampl – Měchura, Dušek, Daniel Špaček – Rychlovský, Čederle, Jiruš – Faško-Rudáš, Jansa, Wiencek – Křepelka, E. Čermák, Vomáčka.
Přerov: Petrásek (Postava) – D. Krenželok, R. Černý, Hrabal, Ševčík, Krisl, Hamrlík, Gréč – Navrátil, Pšurný, Matěj Novák – Jakub Svoboda, Herman, Matěj Svoboda – D. Indrák, F. Dvořák, Dobša.
Branky a nahrávky: 33. Měchura (Faško-Rudáš, Bukač), 34. E. Čermák (Kunst), 56. Jiruš (Čederle). Rozhodčí: Jaroš, Jechoutek - Juránek, Kreuzer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 227. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

Zubři po pěti minutách zahrozili z rychlé a přímočaré akce. Na jejím konci našel Jakub Svoboda Ševčíka, jehož pokus Král zlikvidoval vyrážečkou. Z protiútoku pálil Krenželok, přihrávku Nováka ale příklepem poslal nad břevno benátecké branky. Na druhé straně si do velké šance najel Dušek, z první však minul. Střelu Krenželoka pak tečoval Pšurný a Královi pomohla pravá tyč. Při vyloučení Dvořáka Petrásek koncem betonu vykopl pokus Rychlovského, který ještě tečoval Jiruš.

Změnit bezgólový stav mohl Navrátil, který ve středním pásmu obral o puk Jiruše. Král ovšem jeho zakončení zastavil betonem. Ještě větší šanci měl v polovině utkání Jakub Svoboda, samostatný únik však neproměnil. Ve 33. minutě udeřili domácí, v přesilovce prostřelil Petráska Adam Měchura. Zanedlouho přidal druhou trefu Benátek Erik Čermák, který se dostal za přerovské obránce a zamířil mimo dosah Petráskovy lapačky. Blízko snížení byl Novák, po nabídce Pšurného v početní výhodě si ale na Krále nepřišel.

Třetí třetinu odstartoval průnik Navrátila, jenž z levé strany trefil připraveného Krále. Petráska zase tvrdou ranou prověřil Jansa. Po narážečce s Jakubem Svobodou to zkoušel Herman, kotouč ale nad ležícího brankáře Benátek nezvedl. Následně se neujaly bekhendový pokus Čederleho, stejně jako prudké střely Navrátila a Matěje Svobody. Čtyři minuty před koncem Benátečtí skórovali potřetí, Vojtěch Jiruš rozvlnil síťku v pravém horním rohu Petráskovy brány.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Poslední utkání jsme sehráli velice dobře, ale až dnes jsme bodovali. Náš tým odvedl poctivý, týmový výkon, který byl podpořen velmi dobrým gólmanem. Do kabiny tak patří hráčům velké díky.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Měli jsme dobrý vstup do dnešní utkání. Závěr první třetiny už ale nebyl ono. Ve druhé třetině jsme jeli sami na branku, bohužel jsme neproměnili. Poté jsme se nechali zbytečně vyloučit a tam naše hra zkolabovala. Ve třetí třetině jsme se ještě snažili s výsledkem něco udělat, avšak neměli jsme souvislý tlak, tedy až na nastřelenou tyčku. Díky tomu domácí získali tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!