27. 11. 2021 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

Drtivá střelecká převaha k bodům nevedla

24., sobota 27. 11. 2021
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
I když měli benátečtí hokejisté po většinu utkání drtivou střeleckou převahu, jejich nadějné šance často končily u výtečného ústeckého brankáře Lukáše Cikánka. Ten kapituloval pouze v poslední minutě druhé třetiny, kdy jej z mezikruží pokořil Špaček. To už ale hosté vedli o dvě branky, které se jim podařilo vstřelit v úvodní periodě. Díky nim také nakonec uloupili v Benátkách nad Jizerou všechny body a odskočili svému dnešnímu soupeři na šestibodový rozdíl.
Benátky n.J.: J. Pavelka – Žůrek, Aubrecht, Kunst, Patzelt, Bukač, Hampl, F. Kovář – Faško-Rudáš, Dušek, Daniel Špaček – Pabiška, Čederle, A. Dlouhý – R. Duda, Jansa, Wiencek – Křepelka, E. Čermák, Kalaj.
Ústí n.L.: L. Cikánek – Š. Havránek, J. Drtina, Vacík, Trefný, E. Mareš, Vladimír Brož, Záruba – Štěpán Bláha, Vrdlovec, Trávníček – J. Žolobov, Milfait, Bernat – Hajný, Ondřej Bláha, M. Tůma – Grim, D. Soukup, Závora.
Branky a nahrávky: 40. Špaček (Dušek, Aubrecht) - 4. Vrdlovec (Trefný, Trávníček), 19. Š. Bláha (Havránek, Trávníček). Rozhodčí: Jaroš, Zubzanda - Dědek, Juránek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 208. Střely na branku: 47:16.

Komentář

Do boje o veledůležité tři body vstoupil lépe ústecký Slovan a už po třech minutách hry otevřel skóre. Štěpán Bláha nejprve zatáhl kotouč po pravém křídle, jeho příhra však nenalezla adresáta. Hosté ale zůstali u kotouče, a to se ukázalo jako klíčové. Od modré čáry napřáhl Trefný, jehož střelu tečoval přesně mimo Pavelkův dosah Daniel Vrdlovec a rozjásal poměrně početnou skupinku hostujících fanoušků – 0:1. Hosté následně dostali k dispozici první přesilovou hru a Pavelka se měl co otáčet, aby odolal šancím namlsaných Ústečáků.

V 7. minutě na sebe poprvé výrazněji upozornil i navrátilec do benátecké sestavy, ostřílený Radek Duda. Jeho střela sice měla potřebnou razanci, mířila ale nad Cikánkovu branku. Ani benátecká přesilovka k vyrovnání nevedla, a tak druhým gólem trestali Severočeši. V 19. minutě Ústí využilo přesilovou hru a ujalo se dvoubrankového vedení. Domácí hráči nedokázali odstavit z předbrankového prostoru Štěpána Bláhu, který využil nedůslednosti domácích hráčů a pokořil Pavelku – 0:2.

Druhá dvacetiminutovka začala benáteckou šancí na snížení stavu. Duda dosáhl na puk takovou rybičkou a poslal vstříc Cikánkovi Jansu, který byl ale příliš blízko hostujícího brankáře, který mu příležitost zneškodnil a nedal ani prostor Dudovi k dorážce. Poté minuty plynuly stejně jako voda v nedaleké řece Jizeře, příliš vzruchu na ledě vidět nebylo. Za zmínku stojí snad jen šance hostí v 32. minutě, kdy Vacík měl dostatek času i prostoru, ale branku minul. Poté vznikl před Pavelkou závar, který vyřešil domácí brankář přikrytím puku.

Štěstí stálo při Benátkám i zkraje 35. minuty, to se do zakončení z pozice beka dostal zkušený Trefný, jeho výpad na poslední chvíli Pavelka zastavil snad špičkou betonu. Benáteckým nebylo souzeno ani v početní výhodě, kdy Milfait zlomil hokejku a na několik desítek vteřin museli hosté bránit ve třech – několik střel Radka Dudy létalo těsně vedle Cikánkovy branky, ke snížení stavu to nevedlo. Ujala se nakonec až střela Daniela Špačka téměř od modré čáry, která cinkla o tyčku a skončila za zády Cikánka – 1:2.

Obrovskou šanci na srovnání stavu měla zkraje třetí třetiny zkušená dvojice Dušek a Špaček. Prvně jmenovaný zatáhl kotouč až před Cikánka, ten druhý pak dorážkou trefil na brankové čáře jen jeho beton! Postupem času si Benátečtí vytvořili díky pohybu v útočném pásmu místy až velký tlak, jenže Cikánek spolu se svými spoluhráči odolávali, což s notnou dávkou štěstí vydrželo až do závěrečného zvuku sirény, a tak velmi důležité body bral Slovan.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Poměr střel byl 47:16 pro nás, přesto jsme prohráli 1:2. Kde máme problém, snad nemusím zdůrazňovat. Soupeřovy dvě branky v první třetině rozhodly. Další dvě třetiny se k nám soupeř nedostal. Každý nám říká, jak hrajeme skvěle, to se sice hezky poslouchá, ale body nám to nepřinese.

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Pro nás to bylo těžké utkání, obzvláště tady v Benátkách nad Jizerou, kde mají mladé, rychlé a drzé kluky, kteří dnes hráli výborně. Rozhodla první třetina, ve které jsme vstřelili dvě branky a soupeři tak utekli. Ve druhé třetině jsme sice jednou inkasovali, ale to ničemu nevadilo. I když Benátky byly asi trochu lepší, hokej se hraje na góly, my dali dva a vezeme odsud tři zlaté body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!