11. 12. 2021 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

Ve středočeském derby se radoval Kolín

28., sobota 11. 12. 2021
Kolín - Benátky n.J. KOL - BEN
Středočeské derby, souboj dvou farem. Přesně toto nabídlo osmadvacáté kolo druhé nejvyšší hokejové soutěže. A jako by toto klání kopírovalo rozpoložení obou partnerských týmů domácího Kolína i Benátek, tedy Hradce Králové a Liberce. Domácí vyrukovali do boje s reprezentačním brankářem Lukešem či loňským druhým nejproduktivnějším prvoligovým hráčem Miškářem. To Benátky si na výraznější posílení musely nechat zajít chuť. Přesto v úvodní periodě se držely na dostřel zkušenějším kolínským kozlům. Do kolen je však srazila Šafránkova přesilovková trefa ze závěrečné minuty úvodní periody. I když ve druhé třetině diktovali hosté tempo hry, kolínští hráči z ojedinělé akce zvýšili a vítězství si již ve třetí třetině pohlídali.
Kolín: Lukeš - Čáp, Piegl, Niko, Šalda, Čížek, Zorko, Váchal - Z. Král, Šafránek, Jankovský - Veselý, Miškář, Sklenář - Svoboda, Matějček, Krejčík - Ouřada, Morong, Síla.
Benátky n.J.: D. Král - Žůrek, Hampl, Kunst, Patzelt, Bukač, Kovář - Duda, Čederle, Dlouhý - Pabiška, Dušek, Špaček - Rychlovský, Čermák, Jiruš - Kalaj, Jansa, Wiencek.
Branky a nahrávky: 3. Šafránek (Piegl, Z. Král), 8. Niko (Zorko, Miškář), 9. Šafránek (Z. Král, Zorko), 20. Šafránek (Miškář, Čáp), 33. Síla (Morong, Niko), 48. Veselý (Čáp, Miškář), 49. Morong (Niko, Ouřada), 56. Jankovský (Čáp) - 4. Kovář (Dušek, Špaček), 16. Duda (Bukač, Dlouhý), 57. Duda (Čederle, Špaček), 59. Kalaj (Čermák, Kovář) Rozhodčí: Čáp, Petružálek - Juránek, Polák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 753. Střely na branku: 27:30.

Komentář

Hokejisté Benátek do souboje dvou středočeských týmů vstoupili velmi nešťastně inkasovanou brankou. Pieglovu střelu od modré čáry nejprve tečoval Král a po něm i David Šafránek a puk bůhvíjak přešel za brankovou čáru - 1:0. Neuplynula však ani minuta a už bylo vyrovnáno. Neuplynula však ani minuta a bylo vyrovnáno. Dušek přiťukl na modrou čáru Filipu Kovářovi, který přesnou střelou do horní poloviny branky oslavil svůj premiérový mistrovský gól v mužské kategorii - 2:1.

Kozlové si své vedení vzali zpět zkraje 8. minuty, to měl exbenátecký obránce Ján Niko dostatek času i prostoru, aby si nabruslil do pozice a dělovkou prostřelil Krále - 2:1. Za další minutu už bylo s hosty ještě hůře. Zdeněk Král s Davidem Šafránkem v přečíslení vyšachovali obránce Kunsta a druhý jmenovaný překonal přesunujícího se Krále - 3:1. Divoká třetina však pokračovala dál. V 16. minutě uplatnil svůj čich na gól navrátilec Radek Duda, našel si prostor na dorážku a zasunul puk za Lukeše - 3:2.

Jenže dvoubrankový náskok Kolín opět získal, a to krátce před první sirénou. Pouhá jedna třetina stačila kolínskému kanonýru Davidu Šafránkovi, aby zkompletoval svůj hattrick. Tentokrát v přesilovce procedil puk skrz Královu výstroj do branky - 4:2. Druhá třetina nabídla jen jedinou branku. Jansovu chybu v rozehrávce potrestal Vojtěch Síla, jehož střela po ledě prošla Královi až do branky - 5:2. Pátý gól zřejmě definitivně zhatil šance hostí na nějaký bodový úspěch.

Ve třetí části postupně s chutí hrající Kozlové přidali další tři branky a až dvě trefy hostí v samém závěru zmírnily debakl. Ve 48. minutě nejprve Čáp našel Jana Veselého, který se trefil na zadní tyč, kde bylo hodně prostoru - 6:2. Sedmý gól na sebe nenechal dlouho čekat, postaral se o něj v přečíslení Matěj Morong perfektně provedeným bekhendovým blafákem, na nějž byl Král krátký - 7:2. Osmý hřebíček do benátecké rakve zatloukl Václav Jankovský, když v mezikruží natáhl na střelu a do horní části trefil přesně - 8:2.

Až v posledních čtyřech minutách utkání se ozvali i Benátečtí a dvěma gól alespoň korigovali výsledek. Druhou trefu v zápase zaznamenal Radek Duda, jenž si najel na přihrávku Čederleho a rychlou střelou po ledě překonal Lukeše - 8:3. Konečnou podobu výsledku dal v samém závěru Adam Kalaj svou pohotovou střelou do vrchní části branky - 8:4. Kolín tak přidal pátou výhru v řadě, Benátečtí musí bojovat dál.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (SC Kolín): "Byli jsme si vědomi důležitosti tohoto utkání a vstoupili jsme do něj velice dobře. Šli jsme do vedení, soupeř sice vyrovnal, ale myslím si, že v té první třetině jsme i přes inkasované góly z předbrankového prostoru, kde jsme dnes nebyli vůbec důrazní, zaslouženě vedli. Ve druhé části měl soupeř několik přesilovek a dostal se do výrazného tlaku. My jsme šťastně vyhazovali kotouče z pásma, neudrželi jsme se na puku a soupeře byl plný led. Paradoxně v době jejich největšího tlaku jsme dali pátý gól, což celé utkání rozhodlo. Ve třetí třetině jsme nabádali kluky, že musíme pokračovat jako v první třetině. Podařilo se nám dát rychle góly a utkání jsme už nějakým způsobem dohráli. Mrzí nás snad jen ty dva inkasované góly v závěru i kvůli gólmanovi Lukešovi, který potřeboval v tomhle trochu pomoci a my jsme tam nechali protihráče samotné. Za výsledek jsme celkově šťastní, ani nevím, kdy se nám naposledy podařilo dát osm gólů. Hlavně ale bereme tři body, a ty jsou pro tabulku nesmírně důležité."

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): "Vysoká porážka je pro nás až příliš krutá. Myslím si, že zápas tomu úplně neodpovídal, například ve druhé třetině jsme měli převažující poměr střel. Vlna toho zápasu se tím pádem pak úplně mění. Veškeré inkasované góly ale padly po individuálních chybách našich hráčů, z čehož Kolín dosáhl takového výsledku. Vstřelit čtyři branky v Kolíně je sice dost, ale bohužel."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!