29. 12. 2021 | Anna Pavlína Sedláčková, Tomáš Nejedlo

Naděje Benátek na body ve Vsetíně zhatila až třetí třetina

32., středa 29. 12. 2021
Vsetín - Benátky n.J. VSE - BEN
Více než sedmačtyřicet minut čekali diváci na vsetínském Lapači na první gól utkání tamních Valachů s Benátkami. Paradoxně při přesilovce soupeře se prosadil domácí Březina a na jeho trefu navázal zanedlouho spoluhráč Rob, když překonal do té doby skvělého Žajdlíka. Na Čederleho snížení v závěru reagoval exbenátecký Jonák a dal tak definitivní podobu výsledku na 3:1. Benátky tak kalendářní rok 2021 uzavřely po dvou výhrách bohužel porážkou a hned zkraje roku nového je čeká domácí souboj s tabulkovým sousedem z Poruby.
Vsetín: Beran – Jerofejevs, Štach, Ondračka, Smetana, Říha, Hryciow, Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Gago, Kucharczyk, Březina – Berger, Vlach, Zeman – Apolenář, Pitule, Klímek.
Benátky n.J.: Žajdlík – Aubrecht, Žůrek, Kovář, Kunst, Patzelt, Bukač – Daniel Špaček, Čederle, Duda – A. Dlouhý, Dušek, Pabiška – Wiencek, Jansa, Měchura – Vomáčka, Čermák, Kalaj.
Branky a nahrávky: 48. D. Březina (Ondračka), 51. Rob (J. Říha), 58. Jonák (Rob) – 53. Čederle (R. Duda). Rozhodčí: Jaroš, Marek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Komentář

První třetina se nesla v poklidné tempu. Po úvodním buly se do útočného pásma nejprve dostal domácí Vsetín, ten se tam však dlouho neudržel a hra se přesunula k Beranovi. Ačkoli se hostům z Benátek dařilo udržet kotouč na svých hokejkách, přes vsetínskou obranu se jim nedostávali. Až v 7. minutě se Vsetín dostal do větší šance, kdy se Rob s Jonákem ocitli u brány Benátek. Vsetínští útočníci na brankáře Žajdlíka vyslali několik střel, konečná rána ale skončila za brankou. Vsetínu se poté podařilo vytvořit si nátlak u soupeřovy brány, který skončil Žajdlíkovým zákrokem lapačkou. Avšak i nadále se v útoku drželi spíše Vsetínští, kteří se dostávali do situací, kterých nevyužili. Na posledních pět minut první třetiny se centrum dění přesunulo před Beranovu bránu, kde se o prosazení snažili Benátští, ale neúspěšně.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, kteří se nastěhovali do útočného pásma, kde Vsetínské drželi po několik minut. Benátští se u Berana dostali do několika šancí a ke spoustě střelám, ale ani jedna neskončila za gólmanovými zády. Od 27. minuty se hra začala postupně přesouvat na druhou stranu kluziště k Žajdlíkov. Ve 29. minutě přišlo první vyloučení v utkání, kdy se do oslabení dostaly Benátky. Vsetín se následně držel v útočném pásmu, kde si vytvořil nátlak a došlo také k několika střelám, ani jedna však neskončila za brankovou čárou. Vlivem napětí mezi celky se strhlo pár potyček, které končily vyloučením. Ke konci periody tak došlo k několika vyloučením na obou stranách. V přesilovce se častěji nacházeli Vsetínští, kterým se za Žajdlíkova záda nedařilo prosadit.

Až ve třetí třetině začaly padat góly. A to přesněji od 48. minuty, kdy se ve vlastním oslabení za Žajdlíkova záda prosadil David Březina. O pár minut později se do benátské brány prosadil také Luboš Rob. Netrvalo dlouho a přišel gól také na konto Benátek střelou Sebastiana Čederleho. Vsetínští se snažili získat své dvougólové vedení zpět a tlačili se do útočného pásma. Ani hosté se nevzdávali a na vyslali několik střel na domácího Berana. V útoku ale i tak byli vidět spíše Vsetínští. Vítu Jonákovi se následně podařilo dostat za obranu Benátek a přesnou střelou navýšit skóre pro svůj tým. Napětí, které rostlo po celou dobu utkání vyvrcholilo při podávání rukou, kdy si své názory vyměnilo několik hráčů.

Ohlasy trenérů

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): Chtěl bych celému našemu týmu pogratulovat za tento těžký zápas, který jsme urvali bojovností, obětavostí a výborným výkonem od vlastní branky přes obránce i útočníky. Jen škoda, že jsme v přesilovce dali dvě tyčky, tam jsme mohli trochu odskočit. První třetina sice nebyla úplně podle mých představ, v útočném pásmu jsme prohrávali osobní souboje nebo jsme pokazili finální přihrávku. Druhou třetinu už jsme se trochu zlepšili, byly tam ty přesilovky a již zmiňované dvě tyčky. Soupeř byl ale stále velmi nebezpečný, dobře bruslil a bránil. Dvakrát nám dokonce zatopil při vlastním oslabení a myslím si, že to byl úplně jiný mančaft, než když jsme hráli u něj doma. Třetí třetina byla o trpělivosti a myslím si, že z naší strany rozhodlo to nasazení, obětavost, výborný výkon brankáře a pak individuality v zakončení. David Březina to krásně trefil, to je přesně jeho parketa a řekl bych, že první gól nás nasměroval k výhře.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Do utkání jsme šli s vědomím, že soupeř je velice ofenzivním a brejkovým týmem. Do třetí třetiny se nám dařilo držet systém, bohužel v naší přesilové hře jsme špatnou rozehrávkou chybovali a inkasovali první gól. Tím pádem jsme polevili z naší kvalitní systémové práce, co se defenzivy týče. Poté jsme otevřeli hru a padl nám tam druhý a třetí gól v podstatě ze samostatných brejků. Prostě jsme zkusili tzv. total hokej, pokoušeli jsme se to soupeři ještě znepříjemnit, ale nevyšlo nám to.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.