12. 1. 2022 | Martina Kramerová, Ondřej Nejedlo

Herně vyrovnaný zápas s vedoucím mužstvem body opět nepřinesl

36., středa 12. 1. 2022
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Stává se tak trochu tradicí, že benátecký tým své soupeře, zejména v domácím prostředí, přestřílí, avšak žehrá na chabou střeleckou potenci. Nejinak tomu bylo i v utkání proti vedoucím Litoměřicím. Domácí byli střelecky aktivnější, nastřelili dvě tyčky, hostujícího brankáře Sklíbu ale překonali jen dvakrát. Přesto až do posledních minut sahali po dělbě bodů, definitivní tečku na hostující výhru 4:2 vystavil až při závěrečné power play Martin Procházka.
Benátky n.J.: Král - Žůrek, Aubrecht, Bukač, Šedivý, Kunst, Hampl, Kovář - Duda, Dušek, Špaček - Dlouhý, Čederle, Jiruš - Průžek, Kalaj, Pabiška - Wiencek, Čermák, Vomáčka.
Litoměřice: Sklíba - Černohorský, Marcel, Holý, Výtisk, Jebavý, Klikorka, Kuboš - Kadlec, R. Přikryl, Válek - M. Procházka, Kracík, O. Procházka - Sihvonen, Jícha, F. Přikryl - Berka, Koláček, Hauser.
Branky a nahrávky: 39. Duda (Král), 51. Dlouhý (Žůrek, Aubrecht) - 10. Sihvonen (R. Přikryl, Kadlec), 25. O. Procházka (Kracík, Klikorka), 50. Koláček (Berka, Černohorský), 60. M. Procházka (Kracík, O. Procházka). Rozhodčí: Vrba, Zavřel - Otáhal, Sedláček. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 190. Střely na branku: 33:25.

Komentář

Stadion vyrazil do Benátek i bez nemocného brankáře Krále jako favorit a papírové předpoklady začal plnit už zkraje 10. minuty, kdy se mužstvo trenérů Bruka a Tvrzníka ujalo vedení. Při dvojnásobné přesilovce předvedli kališníci rychlou kombinaci, na jejímž konci stál Riku Sihvonen. Ten po Kadlecově přihrávce prudce vypálil z levého kruhu a otevřel skóre.

Na druhé straně se do slibné šance dostal Čederle, který dostal nabito od modré. V rozhodujícím momentu však minul. Na startu druhé třetiny na zimním stadionu v Benátkách zacinkala tyčka, kterou trefil z pravého kruhu Pabiška.

Brankovou konstrukci následně orazítkoval i dělovkou z obdobné pozice Martin Procházka. V čase 24:29 se průběžný výsledek měnil podruhé. Stadion získal díky Čermákově faulu výhodu přesilové hry a tu neváhal využít. Po Kracíkově pobídce se před benáteckou klecí ocitl Ondřej Procházka a z hranice brankoviště se štěstím překonal Daniela Krále.

Chvíli po polovině základní hrací doby vystrčili drápky domácí. Šedivý pokusem z levé strany nastřelil bližší tyčku, Duda už se však k dorážce nedostal. Stejný hráč pak tečoval Kunstovo nahození, Sklíba ale zasáhl betonem a puk za svá záda nepustil.

Krátce odchodem do šaten se mohli benátečtí fanoušci přesto radovat z kontaktní trefy. Radek Duda se probil středem hřiště a projektilem z mezikruží zacílil přesně mezi Sklíbovy betony.

Těsný náskok Stadionu mohl zvýraznit v čase 43:42 Martin Procházka, který se proháčkoval do jasné brankové příležitosti. Král ale vytáhl parádní zákrok a litoměřického útočníka vychytal. V 50. minutě kališníci přece jen znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Benátecký Král chtěl vypíchnout kotouč Koláčkovi, a tak si vyjel do kruhu. Jeho manévr se mu však nepovedl. Josef Koláček se k puku znovu dostal a přízemní ranou z ostrého úhlu rozvlnil síť opuštěné klece.

Benátky kontrovaly o necelou minutu později. Žůrkův pokus od modré tečoval Adam Dlouhý a puk zapadl za brankovou čáru. Přestože se domácí snažili ještě dorovnat stav a v závěru to zkusili bez brankáře, Litoměřičtí je ale potrestali. Do prázdné klece se trefil Martin Procházka.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme prohráli, ale klukům jsme za hru v pěti proti pěti poděkovali, protože jsme byli lepším týmem. Kdo dnešní utkání viděl, tak mě pochopí. Kritiku si zasloužíme za špatné řešení vyložených šancí. Toto je naše slabina, a proto se pohybujeme na sestupových příčkách. Jsou to pro nás těžké porážky. Když si vezmu, že hrajeme s týmem, který je placen Českým svazem ledního hokeje a my máme více juniorů a hrajeme s mladšími hráči, je mi smutno. Místo toho, aby byly farmy chráněny, tak svaz udělá sestupovou Chance ligu. Kde budou hrát mladí hráči, kteří se potřebují vyhrát, když není vojna a v Chance lize s mladými hrají jen tři týmy?

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání. Vzhledem k jeho průběhu jsme rádi, že jsme ho vyhráli. V části zápasu jsme měli velké problémy při hře pět na pět. Máme silný tým v přesilových hrách, ve kterých jsme si pomohli. Přesně tohle nám dalo tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!