15. 1. 2022 | Matěj Sousedík, Tomáš Nejedlo

V Edenu Benátky dotahovaly marně, prohrály už pošesté v řadě

37., sobota 15. 1. 2022
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN
Je to v poslední době stále stejná písnička. Na střely jsou benátečtí hokejisté lepší než soupeř, leč body z toho žádné. I v pražském Edenu soupeře Středočeši lehce přestříleli, dokonce byli i velmi disciplinovaní, byť Slavie svou jedinou přesilovku v utkání proměnila. To se hostům ze čtyř příležitostí nepodařilo ani jednou a stále museli dotahovat náskok soupeře. Ten postupně narostl až na tříbrankový a pro hosty už byl nedostižitelný. Kovář sice snížil, avšak Šteiner v 56. minutě definitivně rozhodl. Trefa Čederleho dala výsledku už jen konečnou podobu na 4:2 pro Pražany a tak hosté museli kousat už šestou porážku v řadě. V nelehké situaci v tabulce budou Benátečtí v pondělí hostit Třebíč.
Slavia: M. Michajlov (Pittr) – Daniel Krejčí, Veber, T. Duda, Mikuláš Hovorka, Zelingr, R. Havel, Hejda – R. Všetečka, Žejdl, Kružík – Šteiner, Kern, D. Petrov – J. Doležal, Poletín, Vlček – T. Pšenička.
Benátky n.J.: D. Král (Žajdlík) – Aubrecht, Žůrek, Hampl, Bukač, F. Kovář, Kunst – Daniel Špaček, Dušek, R. Duda – Jiruš, Čederle, A. Dlouhý – Wiencek, Pabiška, Průžek – Vomáčka, Kalaj, Křepelka.
Branky a nahrávky: 33. Vlček (R. Havel, Poletín), 40. Daniel Krejčí (Kern, J. Doležal), 44. T. Pšenička (R. Všetečka, Šteiner), 56. Šteiner (Kružík, Žejdl) – 44. F. Kovář (Wiencek, Jiruš), 57. Čederle (Kunst, Wiencek). Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda - Hnát, Štěpánek. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 744. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

Komentář

První velkou šanci zápasu měl v 5. minutě domácí Poletín, který z mezikruží trefil pouze tyč Královy branky. V 9. minutě pak střílel Hovorka, jenže jeho bekhendový blafák Král vychytal.

Úvodní šanci prostřední dvacetiminutovky měl ve 22. minutě hostující Radek Duda, který ale těsně před Michajlovem přestřelil. Ve 30. minutě pak domácí přečkali 18 sekund dlouhou přesilovku Benátek 5 na 3.

V čase 32:47 padl první gól zápasu. Kotouč si po vyražené střele nejrychleji našel Filip Vlček a doklepl ho za bezmocného Krále. Ve 38. minutě předvedl Michajlov skvělý zásah proti pokusu Bukače. V čase 39:20 vedli domácí o dva góly. Nejproduktivnější bek domácích Daniel Krejčí využil chumlu hráčů a střelou podél něj trefil pravý horní růžek Královy klece.

V čase 43:22 navýšili sešívaní své vedení. Všetečka ujel hostujícím bekům na pravém křídle a předložil puk na druhou stranu Tomáši Pšeničkovi, který ho poslal do odkryté brány.

Jenže za 29 sekund Benátky snížily. Puk se po ráně od modré v podání Filipa Kováře po teči před brankou odrazil za záda Michajlova, jenž už nestihl reagovat na změnu směru.

Ve 48. minutě přišel rychlý protiútok domácích, který po nahrávce Pšeničky zakončoval Šteiner, skončil posunutou bránou a přítomností útočícího hráče v brankovišti.

V 52. minutě se vydal Kern do brejku, ale v poslední chvíli mu ale puk vypíchnul hostující bek. Ten samý hráč se o pár minut později znovu dostal do úniku, ovšem jeho střelu vyrazil Král lapačkou. V čase 55:52 už ale slávisté skórovali, když v přesilovce po nahrávce Žejdla skórovla tvrdou střelou David Šteiner.

V čase 56:30 ale hosté znovu snížili. Michajlov nedokázal zareagovat na teč Sebastiana Čederleho, který usměrnil dalekonosnou ránu Kunsta. Poté to Benátky zkoušely bez brankáře, což se jim skoro vymstilo. Všetečka ale dalekonosnou střelou z obranného pásma trefil jen tyč.

Slávisté tak nakonec vedení udrželi a potřetí za sebou vyhráli v Edenu 4:2. Zároveň udrželi domácí neporazitelnost v novém roce.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha):

Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do utkání, i když ta první třetina skončila 0:0, ale bylo to vyrovnané na obě strany, tam se čekalo, kdo dá první gól. Jsem spokojený s tím, jak jsme vstoupili, ale bylo to pořád jako na hraně. Ve druhé třetině jsme měli snad čtyři oslabení, které jsme tedy nějakým způsobem přečkali, i díky tomu, že soupeř nebyl efektivní a v té druhé třetině jsme využili nějaké šance, vlastně dvě a odskočili jsme, což bylo pro nás dobré. Vstup do třetí třetiny, tam jsme měli od začátku namále asi od toho prvního střídání, tam jsme přestali hrát, báli jsme se o výsledek a tam to bylo doopravdy na vážkách, kdybychom dostali gól. Naštěstí jsme tam ujeli, využili jsme jednu chybu, dali jsme na 3:0, pak to bylo na 3:1, do konce zápasu jsme se vlastně o ten výsledek strachovali, ale zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou):

Gratuluji soupeři. Slavia dnes hrála účelový hokej, dobře do obrany ve středním pásmu a v obranném pásmu byli organizovaní. Nám se hlavně to střední pásmo nedařilo přecházet plynule a domácí byli daleko více efektivnější v koncovce oproti nám a dva góly jsme dostali v podstatě po standardních situacích z buly a jeden gól z protiútoku a jeden z individuální akce, trefený výborně hráčem. Takže ta naše efektivita v koncovce je slabá celou sezónu a potýkáme se s tím. Ve druhé třetině jsme tam měli spoustu přesilovek, které jsme neproměnili a jak říkám, Slavia dnes hrála výborně ve středním pásmu a dobře organizovaně v obraně systémově, takže bylo těžké se prosadit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!