14. 2. 2022 | Ondřej Nejedlo

Střelecká smůla protržena, odnesl to Sokolov

39., pondělí 14. 2. 2022
Sokolov - Benátky n.J. SOK - BEN
Benáteckým hokejistům se v letošní sezóně střelecky vůbec nedaří, což je známá pravda. Na sokolovském ledě však na své střelecké trápení zapomněli a do sítě domácího brankáře Cichoně nasypali hned pět branek. Vzešlo z toho výrazné vítězství 5:1 a tři body do prvoligové tabulky.
Sokolov: Cichoň - Novák, Klejna, Kadeřávek, Pohl, Rulík, Seemann, Vodička - Tomi, Rohan, Jurčík - Konečný, Kverka, Vracovský - Novotný, Hašek, Kulhánek - Sloboda, Vrhel, Jandus.
Benátky n.J.: Žajdlík - Štibingr, Aubrecht, Bukač, Kovář, Kunst, Patzelt - Klapka, Dušek, Špaček - Dlouhý, Čederle, Wiencek - Pabiška, Čermák, Vomáčka - Křepelka, Kalaj.
Branky a nahrávky: 34. Vracovský (Tomi, Pohl) - 16. Pabiška (Aubrecht, Čederle), 17. Wiencek (Klapka, Štibingr), 30. Dlouhý (Štibingr), 47. Klapka (Špaček, Dušek), 55. Klapka (TS). Rozhodčí: Kostourek, Petružálek - Baxa, Belko. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 374. Střely na branku: 31:33.

Komentář

Na první vážnější akci se na sokolovském zimním stadionu čekalo do 5. minuty. To střela domácího obránce Kadeřávka orazítkovala tyčku Žajdlíkovy branky. Postupem času se také hosté začali osmělovat a Cichoňovi příbývaly zákroky. Ve 14. minutě byl nejprve vyloučen domácí Rulík, kterého o minutu později následoval i spoluhráč Jurčík. Dvojnásobnou přesilovou hru ale hosté nevyužili. Mrzet je to příliš nemuselo. V klasické početní výhodě sražená Aubrechtova střela doputovala k Lukáši Pabišovi a zkušený benátecký matador mířil přesně. O necelou minutu později vyrazil Klapkovu střelu Cichoň jen k Petru Wiencekovi a hosté se radovali znovu.

V témže čase se však před střídačkami obou týmů utvořila na ledě díra, která nejenže předčasně ukončila první třetinu, ale zápas přerušila na čtyřicet minut. Po následné zdlouhavé opravě ledové plochy hosté nevypadli z tempa a zle zatápěli domácímu týmu. Přesto v závěru dohrávané první periody měl šanci Rohan, toho ale vychytal Žajdlík.

Ve 26. minutě byl při početní výhodě blízko gólu hostující Klapka, který trefil tyčku, od níž se puk odrazil pod Cichoňovo tělo. Brankovou konstrukci trefil od modré čáry dělovkou také domácí Pohl. V půlce zápasu střílel z pravého křídla Adam Dlouhý , který s pomocí brusle jednoho z domácích pokořil Cichoně potřetí. Brzy poté ale byli vyloučeni hostující Štibingr s Klapkou a také na domácí hráče čekala dvojnásobná přesilovka.

Ta byla hned po pěti vteřinách využita. Tomiho střelu ještě Žajdlík dokázal vyrazit, dorážející Tomáš Vracovský už měl ale poměrně snadnou úlohu. V tuto chvíli byli domácí lepším týmem a brankář Žajdlík několikrát podržel středočeský tým. Benátecký brankář se musel činit i při střele Vracovského ze závěru druhé části, kterou ale dokázal zkrotit.

Hned v úvodní minutě závěrečné periody kvapil kupředu Klapka, z tohoto minisouboje ale vyšel vítězně Cichoň. Jak se později ukázalo, nakonec se ale smál vytáhlý benátecký útočník. Nevedlo se ani při dalším sólu, které měl na svědomí Špaček. Ve 47. minutě se po střele Adama Klapky dostával puk do brankoviště, kam se natáhl autor střely a doklepl ho za brankovou čáru. Necelých šest minut před koncem byl v úniku faulován právě Klapka a na hosty čekalo trestné střílení. To si vzal na starost právě Adam Klapka, který si vytáhl Cichoně z branky a přesnou střelou pod břevno napsal definitivní tečku za tímto zápasem.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Baník Sokolov): Do zápasu jsme šli s tím, že chceme být aktivní, hrát u sebe, spolu a dobře forčekovat. Nic z toho se nám ale nedařilo. Prohrávali jsme souboje. Využili jsme jen jednu přesilovou hru, čímž jsme si příliš nepomohli. Tento zápas bych hodil za hlavu a díval se směrem ke středě. Zítra potrénujeme a budeme se připravovat na další dvě utkání na Moravě. Jedeme do Přerova a Frýdku-Místku. Budeme chtít dnešní zápas odčinit a přivézt co nejvíce bodů.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnes se nám povedlo k naší dobré hře přidat i produktivitu. Plnili jsme plán a šli si pro tři body. V těžkých chvílích nás podržel náš brankář Matěj Žajdlík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.