5. 2. 2022 | Tomáš Nejedlo

V devítigólové přestřelce u Jizery úspěšnější Kolín

45., sobota 5. 2. 2022
Benátky n.J. - Kolín BEN - KOL
Další pokračování Chance ligy mezi sebe u Jizery svedlo dva středočeské celky. Benátky vyzvaly Kolín a přítomní diváci se v tomto utkání určitě nenudili. Padlo totiž hned devět branek, a ačkoliv Benátečtí prožili skvělou druhou třetinu a vedli, body nakonec putovaly do Kolína, když Kozlové dvěma trefami ve třetí části dokázali skóre otočit a získali tak v boji o záchranu druhé nejvyšší soutěže velmi cenné tři body. To Benáteckým se bohužel záchrana oddálila do vln teorie, byť po dobrém výkonu a čtyřech vstřelených brankách padli těsně 4:5. Další utkání mají Benátky naplánováno opět doma, přesně za týden v dohrávce k Jizeře zavítá Třebíč.
Benátky n.J.: D. Král (Žajdlík) – Bukač, Dvořák, Kunst, Hampl, Žůrek, F. Kovář, Patzelt – A. Dlouhý, Čederle, Jiruš – Průžek, Dušek, Daniel Špaček – Pabiška, Jansa, Wiencek – Kalaj, E. Čermák, Vomáčka.
Kolín: Kiviaho (36. G. Kuzněcov) – Kukla, Piegl, Niko, Šalda, V. Čížek, Zorko, Pinkas – Z. Král, David Šafránek, J. Sklenář – Jan Veselý, Miškář, L. Krejčík – Pajer, Štohanzl, Jankovský – Ouřada, Morong, Síla.
Branky a nahrávky: 22. Wiencek (Jansa, Pabiška), 27. Daniel Špaček (Dušek, Průžek), 31. Jansa (E. Čermák), 36. F. Kovář (Žůrek, Pabiška) – 10. David Šafránek (Z. Král, Niko), 27. J. Sklenář (Z. Král), 35. Jankovský (Štohanzl, Pinkas), 41. David Šafránek (Niko, Jan Veselý), 46. Miškář (J. Sklenář, Jan Veselý). Rozhodčí: Bejček, Květoň - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 248. Střely na branku: 27:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5.

Komentář

První třetina středočeského derby nabídla divákům na benáteckém zimním stadionu jediný gól, který padl v 10. minutě z dílny kolínského kanonýra Davida Šafránka, jenž si našel své místo na levém kruhu a ostrým švihem prostřelil Krále - 0:1. To ve druhé části hry se začaly dít věci, padlo v ní dokonce šest branek! Načali to benátečtí hokejisté přesně po dvou minutách hry ve druhé části, když Jansa zpoza branky bekhendem oslovil najíždějícího Petra Wienceka a jeho pohotová střela z mezikruží našla cíl - 1:1. Jenže Kozlové přispěchali s odpovědí, v předbrankovém prostoru se nejlépe orientoval zkušený Jakub Sklenář a z bezprostřední blízkosti uklidil puk za Králova záda - 1:2.

Ještě v téže minutě se opět měnilo skóre, tentokrát vyšel brejk domácím hráčům. Přes Průžka a Duška se dostal puk k napřaženému Danielu Špačkovi a jeho projektil zapadl přesně pod břevno Kiviahovy branky a bylo vyrovnáno - 2:2. Poprvé v utkání Benátky vedly v 31. minutě, když dokonce ve vlastním oslabení kolínská obrana za svými zády trestuhodně nechala Filipa Jansu, kterého přesně našel Čermákův oblouček z vlastního pásma a mladý benátecký útočník jel zcela sám na branku. Své sólo zakončil svižnou střelou k pravé tyči - 3:2.

Bláznivá prostřední část hry pokračovala dál, ve 35. minutě svítil na tabuli opět nerozhodný stav. Postaral se o to pohotový Václav Jankovský, který využil odrazu od zadního mantinelu a zmatků před Králem k tomu, aby procedil puk skrz jeho výstroj až za brankovou čáru. Minutu po vyrovnání už se ale opět radovaly Benátky. Kombinaci Pabišky s Žůrkem zhodnotil tahem od modré čáry Filip Kovář a čtvrtý gól vyhnal finského brankáře Kiviaha na střídačku - 4:3. Místo v kolínském brankovišti zaujal jeho cizinecký kolega, ruský gólman Kuzněcov a ten už do konce utkání neinkasoval.

S jednobrankovým náskokem a v pokračujícím oslabení vstupovali domácí do třetí periody a záhy inkasovali. Brzký vyrovnávací gól Kolín uklidnil a Kozlové poté strhli zápas na svou stranu. Po třiceti sekundách hry se prakticky opakovala situace z prvního gólu hostí. Na pravém kruhu volný urostlý ostrostřelec David Šafránek tentokrát pálil bez přípravy a trefil se téměř do stejného místa jako v úvodní trefě - 4:4. Rozhodující moment pak nabídla 46. minuta, když rozhozená benátecká obrana nechala před brankou volného Patrika Miškáře a jeho bekhend zády k brance si našel cestu až do sítě - 4:5. Kolín pak už Benátecké do žádného většího tlaku nepustil, a tak si k radosti tábora svých příznivců odvezl od Jizery všechny body.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnešní utkání bylo dalším, ve kterém jsme doplatili na nezkušenost našich mladých hráčů. Příkladem je hostující rozdílový gól na 5:4. Je to pro nás další těžká prohra, kdy jsme nebyli hroším týmem, ale body nebereme.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Bylo to nesmírně vyrovnané a těžké utkání. Věděli jsme, že chceme bodovat za plný počet. Domácí ještě živí nějakou šanci, aby se vyhnuli přímému sestupu, takže to pro ně bylo existenční utkání. Bylo nám jasné, že to bude hrozně těžký zápas. Odehráli jsme výbornou první třetinu, ta druhá byla z naší strany strašidelná. V ní nás domácí jasně přehráli a po zásluze nám nasázeli čtyři branky, což byla pro nás tragédie. Řekli jsme si, že v poslední třetině musíme zápas zlomit. Stáhli jsme hru, zredukovali sestavu a myslím, že jsme ve třetí třetině dominovali. V závěru, při hře bez gólmana, si domácí vytvořili tlak. Myslím si, že v kontextu třetin, je naše vítězství, byť o jednu branku, spravedlivé. Musím pochválit domácí, kteří odehráli výborný zápas. Oni hrají pořád výborně, mají mladé kluky, proti kterým se hraje strašně těžko, bohužel pro ně s nepříznivým výsledkem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!