26. 2. 2022 | Tomáš Nejedlo

Okleštěná sestava Benátek schytala od Vsetína osm gólů

49., sobota 26. 2. 2022
Benátky n.J. - Vsetín BEN - VSE
Jen se čtrnácti hráči do pole a dvěma brankáři vyrazili do boje s druhým Vsetínem hráči Benátek. Ačkoliv se brzy ujali vedení trefou Špačka, nakonec od ambiciózních Valachů schytali osmibrankový příděl. Hattrickem se blýskl bývalý útočník Benátek Roman Půček, navíc svým prvním v seniorské kategorii. Benátecké čekají ještě dva prvoligové duely, po Porubě uzavřou kapitolu druhé nejvyšší soutěže doma s Přerovem.
Benátky n.J.: Žajdlík (Vopravil) – Kolmann, Hladík, Kunst, Patzelt, Kollert – Pabiška, Dušek, Daniel Špaček – Cikhart, A. Dlouhý, Wiencek – Křepelka, Kalaj, Vomáčka.
Vsetín: Gába (D. Sachr) – Ondračka, Hryciow, Buchta, Smetana, J. Říha, Š. Jenáček – Rob, R. Vlach, Jonák – Hořanský, Berger, D. Březina – Vítek, Pitule, Gago – Klímek, Kucharczyk, R. Půček – Venkrbec.
Branky a nahrávky: 3. Daniel Špaček (Dušek, Pabiška), 47. Vomáčka (Dušek, Wiencek) – 7. Gago (Š. Jenáček, J. Říha), 12. R. Půček (Kucharczyk, Hryciow), 16. Gago (R. Půček, Ondračka), 23. Ondračka (Pitule), 31. R. Půček (Klímek), 40. R. Půček (D. Březina, Berger), 49. Pitule (Smetana), 51. D. Březina (Gago). Rozhodčí: Micka, Skopal – Komínek, Roischel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 353. Střely na branku: 21:45. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 2:6, 2:8.

Komentář

Podobně jako v předchozím domácím utkání s Prostějovem, i v dalším souboji s moravským soupeřem se Benátky brzy ujaly vedení. Dušek na levém kruhu našel napraženého Daniela Špačka, jehož střela z první mířila přesně do protipohybu brankáře Gáby – 1:0. Srovnáno mohlo být za minutu, ale Ondračka vystřelil od modré čáry, jeho pokus orazítkoval pravou tyčku. Z protiútoku se neujala akce obránce Kunsta, a tak trestali hosté. V 7. minutě si puk pro sebe na levém křídle vzal Michal Gago, ve velké rychlosti objel benáteckou branku a dokázal docpat puk u levé tyčky za brankovou čáru – 1:1. Ve 12. minutě už Valaši vedli. Po vyhraném buly se hosté udrželi v útočném pásmu, puk se dostal na kruh k Romanu Půčkovi, který mířil přesně k tyči – 1:2.

Šanci na srovnání dostali Benátečtí v 15. minutě, když byl vyloučen hostující Vítek. Jenže inkasovali i při vlastní přesilovce. Po zblokovaném pokusu od modré čáry mířil na Žajdlíka zcela osamocený Michal Gago, který si benáteckého brankáře rozhýbal a zasunul mu puk mezi betony – 1:3. Třetí gól hosty uklidnil a po zbytek první třetiny už soupeři nedovolil téměř nic. Obraz hry se neměnil ani ve druhé části hry, Vsetínští plně kontrolovali průběh utkání a pro okleštěnou benáteckou sestavu byli až příliš velkým soustem. Domácí dokonce snad třikrát v průběhu zápasu ještě zachránila tyčka za Žajdlíkem, přesto Vsetínští přidali další góly.

Ve 23. minutě po vyhraném vhazování střílel od modré čáry Tomáš Ondračka a patrně i s tečí jednoho z benáteckých hráčů využil zakrytého výhledu brankáře Žajdlíka a puk počtvrté v tomto utkání skončil za jeho zády – 1:4. Pátá trefa přišla krátce po polovině dueu, to totiž Klímek v přečíslení předložil kotouč najíždějícímu Romanu Půčkovi, který měl v podstatě jednoduchou úlohu, aby dostal puk do odkryté části branky – 1:5. Ještě do konce druhé části hry Vsetín završil půltucet gólů. Po střele z levé strany ještě stačil Žajdlík vyrazit puk, po kterém se natáhl Roman Půček a využitou přesilovkou docílil svůj hattrick – 1:6.

Také Benátky využily přesilovou hru. Po zrádném odrazu se puk dostal k Duškovi, který byl zcela sám před Gábou, toho si položil, ale nad ležícím betonem nedokázal dostat puk za brankovou čáru, v brankovišti tomu zabránilo několik hráčů hostů, hlídkující Benjamin Vomáčka byl ale úspěšný a zaznamenal druhou trefu Benátek v utkání – 2:6. Krátce poté se Valaši prosadili posedmé. Po dalším z rychlých protiútoků skóroval Tomáš Pitule. Jeho dělovka cinkla o břevno a zapadla do branky – 2:7. Podruhé v utkání se pak hosté prosadili při vlastním oslabení, tentokrát to byl z dorážky David Březina a Žajdlík tahal puk ze své branky poosmé – 2:8. A tímto výsledkem zápas také skončil.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Do dnešního utkání jsme nastoupili v hodně úzké sestavě a Vsetín byl nad naše síly. Kandidát na postup do extraligy nás dnes přehrál.

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): Sice jsme 0:1 prohrávali, ale myslím si, že jsme velice rychle vyrovnali a že jsme od té doby měli celý zápas pod kontrolou.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.