21. 9. 2022 | Tomáš Nejedlo

Vybojované dva body s Hronovem na úvod nové druholigové cesty

1., středa 21. 9. 2022
Benátky n.J. - Hronov BEN - HRO
Čtrnáct let trvala éra spolupráce benáteckého a libereckého hokeje - zažili jsme řadu nezapomenutelných sérií (se Znojmem, s Budějovicemi nebo Mladou Boleslaví),ve středu 21. září se na benáteckém ledě proháněl zcela nový tým, složený z hráčů, kteří buď prošli benáteckou mládeží nebo k ní mají vřelý vztah. Každopádně za skvělé podpory, jež bylo všem dostáno, hráči bojovali ze všech svých sil a podpořeni řadou výborných zákroků Martina Sejpala mezi třemi třemi tyčemi, nakonec vybojovali dva body - ty trefil v prodloužení obránce Milan Antoš.
Benátky n.J.: Sejpal (Hofman) – Mrkvička, Klodner, Antoš, Tondr, Rajgl, Mašek – Havlas, Bříška, Špaček – Stehlík, Šafránek, Zumr – Šíma, Král, Dvořák – Křenek, Peca.
Hronov: Tichý (Pluháček) – Pavelka, Heligr, Exner, Mikulec, Najman, Amirov – Hovsepyan, Hašlar, Štrombach, Yailov, Bondar, Teuber, Bořuta, Veselý, Kindyshev, Akhmetianov, Sobchenko, Klíma.
Branky a nahrávky: 2. Stehlík (Šafránek), 63. Antoš (Šíma) – 25. Hovsepyan (Amirov, Akhmetianov). Rozhodčí: Battěk - Brož, Kettner. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 254. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, pp.

Komentář

Úvod utkání měli benátečtí hokejisté jako z říše snů. Časomíra odkrojila jen necelé dvě minuty a už se domácí radovali ze vstřeleného gólu. David Šafránek obkroužil branku a z jeho práce profitoval jeho ex-kolínský spoluhráč Jan Stehlík, který do téměř odkryté branky pohodlně skóroval - 1:0. Je tak trochu možná paradoxní, že právě Honza Stehlík, hrající sportovní manažer, který dával dohromady letošní kádr, se stal prvním střelcem nové sezóny! Věřme, že na jeho trefu naváže celý tým a sezóna bude úspěšná.

Každopádně je třeba ještě z první třetiny zmínit gesto fair-play Davida Šafránka, když odvolal původně signalizovaný faul soupeře, čímž Hronov měl jít do tří hráčů a bránit se dvojnásobné přesilovce Benátek. Nestalo se tak, stejně jako neproměněná šance Benátek v přesilové hře, na jejímž konci Špaček nezúročil práci Šafránka s Bříškou - následně trefil Akhmetianov z brejku břevno Sejpalovy branky a do kabin se šlo po dvaceti minutách za stavu 1:0.

Zkraje druhé třetiny dostali hosté možnost dvojnásobné přesilové hry, domácí se v první moment ještě ubránili, avšak při oslabení ve čtyřech už bohužel inkasovali. Norair Hovsepyan dostal nabito do střelecké pozice a neomylně trefil - 1:1. Zkušenější domácí mančaft ovšem dělal soupeři problémy, brankář Tichý byl ale velmi jistý a své kvality prokázal i jeho protějšek - Martin Sejpal několikrát v důležitých chvílích podržel svůj tým.

Úvod třetí třetiny zastihl hosty v dobrých šancích, poradil si s nimi ale brankář Sejpal. Šance se přelévaly na obou stranách, za vyrovnaného stavu měly v závěry příležitost na zvrat oba týmy. Hostující Hovsepyan se dostal za záda benátecké obrany, avšak v rozhodující okamžik nezakončil. Na druhé straně při brejku mohl celé utkání rozhodnout mladíček Jakub Peca - necelé dvě minuty před koncem řádné hrací doby dostal přihrávku od Davida Šafránka, jenže Tichého v hronovské brance nepřekonal.

Duel tak dospěl do prodloužení, a to trvalo celkem dvě minuty a dvacet sekund. Při hře ve třech na obou stranách dostal prostor Milan Antoš, nabruslil si do střelecké pozice a trefil naprosto přesně prostor mimo Tichého dosah - 2:1 pp.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Nevěděli jsme, co můžeme od soupeře čekat. Měli jsme nějaké informace, co se týká složení hronovského týmu. Soupeřovi hráči byli bruslařsky založení, vesměs se jedná o mladé hráče. Chtěli jsme se starat o naši hru. V první třetině jsme hráli to, co jsme si řekli. Trošku mě mrzí průběh utkání, v němž byl enormní počet vyloučených hráčů na obou stranách. Ve druhé třetině tak byl v podstatě z hokeje guláš. Spousta hráčů se vůbec nedostala do hry. Herně to bylo vyrovnané utkání. Jsme rádi za dva body, protože je to z prvního domácího zápasu. Toto vítězství určitě má svoji váhu. Budeme pracovat dále a ono si to sedne.

Sergei Soshnikov (HC Hronov): Náš mladý tým předvedl dobrý výkon. Pracovali jsme a čekali těžký zápas. Máme nezkušené hráče, často jsme byli vylučovaní. Dokázali jsme ale, že umíme bránit. Jsem rád, že jsme vybojovali bod, který je důležitý pro týmový duch.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.