8. 10. 2022 | Tomáš Nejedlo

Po jabloneckém posvícení přišel mostecký půst

6., sobota 8. 10. 2022
Most - Benátky n.J. MOS - BEN
Po posvícení bývá, slušně řečeno průjem. Přesně to prožili benátečtí hokejisté, kteří bohužel nenavázali na výborný výkon z Jablonce, kde zvítězili ve středu 5:1, a padli v Mostě vysoko 3:8. Severočeši naopak potvrdili, že se jim na vlastním ledě daří a udrželi tam svou neporazitelnost. Domácí postupně navýšili svůj náskok na 5:1 a vyhnali Sejpala z branky. Poté hosté ještě dvěma góly vykřesali jiskru naděje, jenže ta padla po dalších třech trefách Lvů. Nezbývá, než zápas hodit za hlavu a pokusit se doma překvapit lídra tabulky z Letňan - hraje se ve středu 12. října od 18 hodin!
Most: Hosnedl (Kubík) – Urbánek, Havlůj (C), Steinocher, Kroupa, Nedrda, Šesták, Hofman – Drašar, Písařík, Böhm (A) – Šimeček, Kýhos (A), Procházka – Mical, Zdeněk, Kysela.
Benátky n.J.: Sejpal (27. Hofman) – Klodner, Mrkvička, Mašek, Tondr, Rajgl, Antoš – Zumr, Bříška, Stehlík - Havlas, Šafránek, Špaček - Šíma, Král, Dvořák - Křenek, Kulvejt, Hejňák.
Branky a nahrávky: 5. Mical (Kýhos), 12. Havlůj, 14. Drašar (Böhm, Písařík), 23. Böhm (Písařík), 27. Písařík, 42. Procházka, 47. Písařík (Drašar, Böhm), 57. Mical (TS) – 6. Mrkvička (Dvořák), 28. Král (Dvořák, Mrkvička), 29. Klodner (Bříška, Stehlík). Rozhodčí: K. Hlinka - Goltsch, Sýkora. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 287. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 8:3.

Komentář

Jako první se do střelecké listiny sobotního zápasu zapsal domácí Martin Mical, když se natlačil do předbrankového a prostoru a procpal kotouč skrz Sejpalovu výstroj do branky - 1:0. Benátecká odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, ani ne po minutě srovnal Tomáš Mrkvička, když odrazem o domácího obránce překonal Hosnedla - 1:1. Jenže domácí přispěchali s odpovědí v přesilové hře. Střelu Aleše Havlůje do vlastní branky nešťastně zametl obránce Antoš - 2:1. Třetí gól padl po nedůrazu benátecké obrany, když se z dorážky prosadil David Drašar - 3:1. Poté dostali Benátečtí možnost dvou přesilovek, bohužel snížení se v nich nedočkali.

Ještě hůře bylo s hosty ve druhé části, resp. v jejím úvodu. Milan Böhm střílel po buly a opět nešťastná teč z hostujících řad znamenala, že puk zapadl za Sejpovala záda - 4:1. Situace ve vlastním oslabení, kdy Pavel Písařík vypíchl puk, uháněl sám na branku a forhendovým blafákem našel cíl, byla moc na Martina Sejpala, který po páté inkasované brance přepustil své místo Danielu Hofmanovi - 5:1.

Ještě ve stejné přesilovce, v níž Benátky inkasovaly, dokázaly také skórovat. Dvořákova přihrávka našla hůl Petra Krále a ten zamířil přesně - 5:2. Jiskru naděje znamenal další gól hostí v přesilové hře. Bříška přihrál Janu Klodnerovi na modrou čáru a jeho švih zapadl přesně k tyči - 5:3. Tímto výsledkem také skončila druhá třetina, ve třetí bylo ještě o co hrát. Jenže naděje hostí definitivně pohasla hned v úvodu.

Nepřesnou rozehrávku vystihl Jakub Procházka a střelou na bližší tyč překonal Hofmana - 6:3. Další gól přišel ve 47. minutě, když Drašar vybídl k teči Pavla Písaříka a kotouč se dostal skrz Hofmanovu výstroj až za čáru - 7:3. To už bylo jasné, že Benátečtí v tomto utkání bodovat nebudou. Definitivní tečku stylově domácí přidali z trestného střílení - Martin Mical si počínal velmi zkušeně, po ledě mezi betony Hofmana uzavřel skóre - 8:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (MOSTEČTÍ Lvi): Po výprasku na Kobře, kde se nám zápas vůbec nepovedl, jsme čekali, jak to bude dnes vypadat. Myslím si, že do utkání jsme dobře vstoupili. Ve druhé třetině jsme zvýšili vedení. Je to ale taková naše bolest, kdy následně přestaneme hrát. Najednou kluci přestanou bruslit a myslí si, že si to nějak odehrají. Také proto se zápas zkomplikoval. Po domluvě v kabině jsme odehráli třetí třetinu precizně do obrany a ještě přidali tři góly. Jsme spokojení, že se trefili i hráči, kteří čekali na góly, jako kupříkladu Písa (Pavel Písařík).

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Vysoko jsme prohráli se silovým týmem, který hraje léta pospolu. V první třetině jsme dostali tři branky jako přes kopírák z předbrankového prostoru, když jsme nedokázali uklidit kotouč. Ve druhé třetině jsme trošku srovnali krok a za stavu 3:5 z našeho pohledu šli do závěrečné části hry. Chtěli jsme korigovat výsledek, bohužel jsme ale brzo inkasovali šestou branku. Veškeré góly ve třetí třetině byly po velkých individuálních chybách našich kluků.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!