12. 10. 2022 | Tomáš Nejedlo

Letňanská lekce jako v přípravě, Letci nastříleli devět gólů

7., středa 12. 10. 2022
Benátky n.J. - Letňany BEN - LET
Letci z Letňan v přípravě dvakrát benáteckému týmu naznačili, že jejich kvalita je opravdu velká. Výsledky v prvních šesti kolech druhé ligy to jasně naznačily, Letci neztratili ani bod a ve stejném duchu pokračovali i u Jizery. Ačkoliv si Benátky vypracovaly dobré šance, góly střílely Letňany a bylo z toho nakonec jejich drtivé vítězství 9:4. Za domácí se prosadili bratři Tondrové, když mladší Lukáš nastoupil poprvé v této sezóně a zdá se, že by měl být pro Benátky posilou. Další trefy přidali Milan Antoš a Jan Kusý, pro nějž jako benáteckého juniora, to byla první trefa v druholigovém áčku. Nyní čeká Středočechy série pěti venkovních duelů.
Benátky n.J.: Sejpal (41. Hofman) – Mrkvička, Klodner, Antoš, M. Tondr, Rajgl, Mašek – L. Tondr, Bříška, Zumr – Havlas, Šafránek, Špaček – Šíma, Král, Dvořák – Křenek, Kusý, Hejňák.
Letňany: Brázdil (Zeithaml) – Chalupa, Havelka, Guryevsky, Fiala, Čížek – Kellerstein, Hozák, Kastner, T. Pejchal, Kropáček, Labuzík, Vacín, Švec, Wojnar, Hrala, Řepík, Poul, K. Pejchal.
Branky a nahrávky: 33. M. Tondr (Špaček), 34. L. Tondr (Šafránek, Zumr), 49. Kusý (Šafránek, Špaček), 52. Antoš (L. Tondr, Bříška) – 6. Hozák (Poul, Kastner), 8. K. Pejchal (Kropáček, Kellerstein), 22. Kastner (Hozák, Chalupa), 31. Labuzík (Wojnar, Kropáček), 36. Čížek (Labuzík), 40. Fiala (Kellerstein), 45. Chalupa (K. Pejchal, Kellerstein), 46. Havelka (TS), 52. Hozák (Fiala, Labuzík). Rozhodčí: Veinfurter - Jiruška, Všetečka. Vyloučení: 6:6 + navíc Mrkvička (BEN) 5 + 20 minut OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:8, 4:8, 4:9.

Komentář

První obrovskou šanci středečního utkání měl na své hokejce domácí Kamil Bříška, avšak svůj samostatný únik proti Brázdilovi gólově nezakončil, a tak jak už to tak bývá, udeřilo na druhé straně. Obrana Benátek propadla, Letci se dostali do brejku a po rychlých přihrávkách zakončoval přesně Jiří Hozák - 0:1. Druhý gól měl v 8. minutě na svědomí Kryštof Pejchal, když uspěl střelou po ledě mezi Sejpalovy betony - 0:2. Kamilu Bříškovi to prostě v první třetině nelepilo - snížit mohl v závěru první části, avšak opět v brejku na Brázdila nevyzrál, a tak se šlo do šaten za dvougólového vedení hostí.

To se ještě o dvě branky navýšilo ve druhé třetině - Lukáš Kastner uspěl v přesilovce po šťastném odrazu na jeho hokejku - 0:3 a Tomáš Labuzík pak upravil na čtyřbrankový rozdíl po dorážce Wojnarovy střely - 0:4. Snížení mohl obstarat mladíček Jan Kusý, který po faulu na svou osobu dostal šanci jet trestné střílení, ale neprosadil se z něj. Až poté se prosadily Benátky. Martin Tondr na útočném výletě trefil bekhendem přesně víko - 1:4 a poté přišlo snížení na rozdíl dvou tref. Prsty v tom měla nová posila Benátek bratr Martina - Lukáš Tondr, když si puk nešťastně v přesilovce domácích za vlastního brankáře srazil jeden z hostujících beků - 2:4.

I ta malá jiskra naděje zhasla, podobně jako v předchozím zápase v Mostě, záhy. Ve 36. minutě pláchl Adam Čížek a trefil cíl - 2:5. Jenže s domácími bylo ještě více bídně poté, co v závěrečné minutě druhé části hry Zoran Fiala hezkou střelou zamířil přesně pod víko - 2:6. Do třetí části pak přišlo střídání v benátecké brance, když Martina Sejpala nahradil Daniel Hofman.

Ten inkasoval ve 45. minutě po kombinaci letňanských hráčů, na jejímž konci zakončoval nedostatečně pokrytý Lukáš Chalupa - 2:7. Šanci trestného střílení dostali ve středečním podvečeru také Letci, Dominik Havelka s ním naložil velmi zkušeně, střelou nad Hofmanův beton trefil přesně - 2:8. Ve 49. minutě svůj druholigový debut okořenil gólem mladíček Jan Kusý, který přesně zakončil Šafránkovu přihrávku napříč pásmem - 3:8. Kosmetickou úpravu skóre přinesl gól Milana Antoše, po osvědčené spolupráci Kamila Bříšky s Lukášem Tondrem - 4:8. Poslední slovo ale měli přece jenom Letci, Jiří Hozák se trefil přesně do šibenice a zaznamenal tak svůj druhý gól v utkání - 4:9.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): V dnešním zápase převládala ofenzíva nad defenzívou. Bohužel jsme opět vysoko prohráli. Určité fáze zápasu neodpovídaly, že bychom měli prohrát takto vysoko. Ve druhé třetině jsme soupeře dostávali pod tlak. Nebyli jsme ale schopní vstřelit branku, naopak jsme lehce inkasovali. Pak je z toho takový výsledek. Jsem rád, že se trefil junior Kusý. To je ale asi jediné pozitivum na dnešním zápase. Výsledek je obrovsky krutý, nefungovala nám defenzíva.

Jaroslav Nedvěd (HC Letci Letňany): Byla to přestřelka. Určitě byly z obou stran lepší ofenzívy než defenzívy. V klíčových momentech nás podržel brankář. I když se to nezdá, když jsme vstřelili devět branek, avšak za stavu 2:0 nebo 4:2 nás opravdu podržel a dal nám šanci odskočit. Poté už domácí mužstvo tahalo za kratší konec, riskovalo a hrálo vabank, což jsme několikrát využili. Z naší strany bych si představoval lepší defenzivní výkon. Dále si myslím, že tam byl zbytečný, nesmyslný a zákeřný faul. Byl to dobrý ofenzivní zápas. Nechodí tu stovky, nebo tisíce diváků. Ale ti, kteří dnes přišli, viděli třináct branek. Pak ale udělá Mrkvička zbytečný a zákeřný faul, kterým úplně zkurví dojem tohoto zápasu. Bylo to o zranění. Budeme posílat videozáznam na komisi a já doufám, že tenhle kluk si nějakou chvíli nezahraje.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.