20. 10. 2022 | Tomáš Nejedlo

Výsledková mizérie se nezlepšila ani v Děčíně

9., čtvrtek 20. 10. 2022
Děčín - Benátky n.J. DEC - BEN
Už čtyři zápasy čekají benátečtí hokejisté na bodový zisk. Po třech vysokých porážkách se Středočeši představili v Děčíně, kde se po nadějném průběhu nakonec nevyvarovali chyb a z vedení v utkání 2:1 na soupeřově ledě padli 2:4. Mrzí to o to víc, protože při vší úctě k soupeři se na děčínském ledě rozhodně bodovat dalo, bohužel... Snad jediné pozitivum na utkání byla osvědčená spolupráce Kamila Bříšky s Lukášem Tondrem, kteří zařídili oba benátecké góly. Stínem je naopak zranění Lukáše Křenka, kterému přejeme brzký návrat na led. V sobotu čeká Benátky další výjezd, a sice k vedoucí Příbrami.
Děčín: Lavinger (Skokan) – Kučera, Brož, Černohorský, Charvát, Klement, Loukota (A), Kaltenböck – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Pšenička, L. Nezbeda, Zajan (A) – Kuchynka, Volráb, Trávníček (C) – Macek
Benátky n.J.: Sejpal (Šuhájek) – Klatt, Mašek, M. Tondr (A), Antoš, Klodner, Haspeklo, Rajgl – L. Tondr, Bříška, Zumr - Stehlík, Šafránek, Šíma - Hruška, Hejňák, Křenek - Havlas, Král, Dvořák.
Branky a nahrávky: 10. L. Nezbeda (Zajan, Pšenička), 31. T. Nezbeda (D.Tůma, Faigl), 47. Faigl (Brož, D. Tůma), 54. D. Tůma (T.Nezbeda, Faigl) – 17. L. Tondr (Bříška), 29. Bříška (Zumr, L. Tondr). Rozhodčí: Domský - P. Beneš, Kurtin. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 342. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Komentář

Už v 6. minutě středečního utkání duel skončil pro mladého hostujícího útočníka Lukáše Křenka, který v souboji s domácím Kučerou spadl na led a domácí hráč mu nešťastně přisedl koleno - k překvapení vyfasoval zraněný Křenek ještě menší trest za podražení. I to byl jeden z mnoha přehmatů, jichž se dopustil rozhodčí Domský v první třetině utkání. Přehlédl totiž i vysokou hůl v obličeji benáteckého obránce Haspekla, který musel s krvavým šrámem na ošetřovnu. A do třetice chybné posouzení rozhodčího Marka Domského, jenž přehlédl zcela evidentní hákování Zumra domácím Zajanem, který pak pohodlně nahrál Lukáši Nezbedovi a ten svou vyraženou střelu vrátil za Sejpala - 1:0. Místo čtyřminutové přesilovky tak hosté s křivdou prohrávali.

Hlavní rozhodčí si poté patrně svůj omyl uvědomil a snažil se situaci vykompenzovat, velice přísně poslal dvakrát za sebou za katr domácího Černohorského a ve druhé přesilovce hosté šťastně srovnali krok. Bříškovu tvrdou střelu Lavinger vyrazil k dojíždějícímu Lukáši Tondrovi, jehož dorážka skončila těsně za brankovou čárou - 1:1.

Ve 29. minutě si oba jmenovaní hráči své role vyměnili, Lukáš Tondr to zkusil bekhendem, Lavinger kotouč neudržel a Kamil Bříška se z úhlu do odkryté branky nemýlil - 1:2. V ten moment byli hosté lepším týmem, zdálo se, že utkání kontrolují, jenže opak se ukázal být pravdou. Stačil propad po buly v útočném pásmu, přečíslení Děčína a Tomáš Nezbeda se v polovině utkání nemýlil - 2:2. V samém závěru druhé části domácí orazítkovali tyč, což se ostatně povedlo v první třetině po teči i Dominiku Zumrovi.

Za vyrovnaného stavu se šlo do třetí části a bohužel, jak už to tak bývá, individuální chyby rozhodly. Ve 47. minutě Zumr nahrál napříč obranným pásmem, tento pas domácí vystihli a po Brožově příhře střílel Tomáš Faigl do odkryté branky - 3:2. Hostující zmar byl dokonán v 54. minutě, když důrazný David Tůma zametl vyražený kotouč za Sejpala a hosté tak museli skousnout další porážku - 4:2.

Ohlasy trenérů

Michal Oliverius (HC Děčín): Zápas se mi hodnotí dobře. Byl to podobný zápas, jako jsme tu hráli v sobotu s Kobrou, a to jak tabulkově, tak i bodově. I Kobra měla stejný počet bodů a nacházela se kolem nás. S ní jsme, podobně vyrovnané utkání jako dnes, nezvládli. Doufali jsme, že se dnes štěstí otočí k nám. Za stavu 2:2 bylo jasné, že ten, kdo dá gól, spíše vyhraje. Zaplaťpánbůh, že jsme to byli my, jsme za to rádi. Některé zápasy jsme odehráli slušně, avšak nebodovali jsme. Dnes jsme to ubojovali. Někdy to tak je, když se úplně nedaří, jsou těžké nohy, akce nechodí. Takový zápas nám může pomoci do dalších utkání. Vítězství jsme potřebovali jako sůl. Pokud bychom druhé utkání doma prohráli, bylo by to špatné.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): V prvních dvou třetinách to bylo poměrně vyrovnané utkání. Ve třetí třetině jsme inkasovali po dvou hrubých individuálních chybách, což dnes rozhodlo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!