3. 11. 2022 | Daniel Slavíček, Tomáš Nejedlo

Zlepšený výkon stačil proti ústeckému Slovanu jen na bod

13., čtvrtek 3. 11. 2022
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Oproti předchozímu domácímu zápasu s Kobrou předvedli benátečtí hokejisté v souboji s Ústím rozhodně mnohem lepší výkon a jen trochu toho potřebného štěstíčka scházelo, aby brali všechny body. Dobré šance ve třetí třetině, kdy se zápas za stavu 3:3 lámal, však zůstaly nevyužity, a tak Slovan Zárubou v prodloužení trestal a bral bod navíc. V příštím kole jedou Benátky poprvé ve své historii do Chebu a ve hře budou velmi důležité body.
Benátky n.J.: Sajdl – Mrkvička, Klodner, Antoš, M. Tondr, Rajgl, Mašek – L. Tondr, Bříška, Zumr – Dvořák, Šafránek, Šíma – Král, Havlas, Hejňák – Kusý, Hruška, Peca.
Ústí n.L.: Stahl – Vodička, Trefný, Vacík, Drtina, Funk, Záruba, Šefl – Damašek, Smola, Kučera, Tůma, Prošek, Roubík, Berčík, Rudovský, Costa, Bartoš.
Branky a nahrávky: 17. Bříška (L. Tondr), 34. Zumr (Mrkvička, Bříška), 38. Šafránek (M. Tondr, Dvořák) - 10. Costa (Prošek, Tůma), 14. Rudovský (Drtina), 32. Drtina (Rudovský), 63. Záruba (Kučera, Berčík). Rozhodčí: Hacaperka - Brož, Kettner. Vyloučení: 4:8, navíc Smola (UNL) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 165. Střely na branku: 43:35.

Komentář

V samém začátku utkání byli aktivnější domácí, nicméně byl to Slovan, kdo jako první otevřel střelecký účet. Prošek našel nikým nehlídaného Kalea Costu, který pak snadno puk dopravil za brankovou čáru. O pár minut později Jan Rudovský z místa za modrou čárou vyslal dělovku, která skončila za zády domácího Sajdla. Na začátku 16. minuty Stahl rozehrál na své spoluhráče, domácí rozehrávku zachytili a Kamil Bříška tuto chybu potrestal - 1:2.

Od začátku druhé třetiny jsme mohli vidět herní převahu domácího celku, avšak díky přesilové hře Slovan zvýšil své vedení po nápřahu Jiřího Drtiny. O necelé dvě minuty později Benátky využily přesilovou hru zásluhou Dominika Zumra. V polovině 37. minuty pak domácí Martin Tondr našel volného Davida Šafránka, který tak srovnal stav utkání - 3:3.

Ani ve třetí třetině se diváci rozhodně nenudili. Slovan byl v této části zápasu střelecky aktivnějším týmem, ale z toho žádnou branku nevytěžil a zápas tak šel do prodloužení - 3:3.

V prodloužení Richard Záruba využil chyby domácích a tvrdou střelou vystřelil Slovanu výhru za dva body - 3:4.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): V dnešním zápase jsme se přiblížili tomu, jak má domácí tým v Benátkách hrát. Bylo to vyrovnané utkání, které dospělo až do prodloužení. V něm jsme sice inkasovali, ale řekl bych, že dnes jsme sahali minimálně po dvou bodech, ne-li po všech třech. Tohle je dobrý směr, kam náš tým směřuje. Chce to ještě čas, aby se to někam posunulo.

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): Začali jsme hodně aktivně. V podstatě jsme soupeře k ničemu nepustili, vedli jsme 2:0. Nesmyslnými vyloučeními jsme ale inkasovali, čímž Benátky snížily na 1:2. V tu chvíli jsme přestali hrát a ve druhé třetině byl soupeř jasně lepší. V závěrečné části hry se hrál hokej nahoru-dolů, bylo to hodně vyrovnané. Jsme rádi, že bereme extra bod. S dnešním výkonem ale nejsme v žádném případě spokojení.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.