26. 11. 2022 | Tomáš Nejedlo

Po Jablonci další vysoká výhra, Most si od Jizery veze devět gólů

20., sobota 26. 11. 2022
Benátky n.J. - Most BEN - MOS
Benátečtí hokejisté potvrdili zlepšenou formou a tu si po venkovních výhrách přesunuli i do domácího prostředí. Své nejvěrnější potěšili dvěma vysokými výhrami na domovském ledě, když po šesti gólech Jablonci to tentokrát odnesl Most, a to hned devíti brankami! I s úroky tak Benátky vrátily Lvům porážku z jejich ledu, kde Mostečtí dominovali po výsledku 8:3. Po dvou gólech se pod sobotní výhru podepsali Kamil Bříška s Dominikem Zumrem. Premiéru si v áčku odbyl odchovanec klubu - junior Michal Němeček, další z odchovanců Pavel Hejňák pak vstřelil gól a na další nahrál. Nyní čeká Středočechy úkol nejtěžší, a to výjezd k lídrovi tabulky do Letňan.
Benátky n.J.: Stuchlík - Mrkvička, Klodner, Mašek, M. Tondr, Čížek, Němeček - L. Tondr, Bříška, Zumr - Hašlar, Šafránek, Jankovský - Dvořák, Král, Hejňák.
Most: Hosnedl (10. Kubík) - Havlůj, Hoffmann, Charousek, Šoustek, Fučík, Steinocher, Kroupa - Böhm, Šimeček, Zdeněk, Smolka, Mical, Kysela, Písařík, Procházka, Drašar.
Branky a nahrávky: 2. Bříška (Mrkvička), 4. Zumr (L. Tondr, Bříška), 10. Šafránek (Jankovský, Hašlar), 12. Jankovský (Šafránek, Mrkvička), 17. M. Tondr (Šafránek, Mašek), 29. Hejňák (Mrkvička), 31. Zumr (Klodner, L. Tondr), 37. Bříška (L. Tondr, Zumr), 57. Král (M. Tondr, Hejňák) - 13. Šimeček (Zdeněk), 25. Písařík (Smolka, Charousek), 37. Zdeněk (Šimeček, Kysela), 42. Písařík (Smolka, Charousek). Rozhodčí: Valda - Jurak, Teršíp. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 36:21.

Komentář

Jakým směrem se utkání bude ubírat, to naznačil už úvod první části hry. Po necelých dvou minutách hry se šikovně do Mrkvičkova nahození vložil Kamil Bříška a chytrou tečí usměrnil puk za Hosnedlova záda - 1:0. Ve 4. minutě už bylo v benáteckém táboře ještě veseleji. Přihrávku Lukáše Tondra zpoza branky napálil mimo Hosnedlův dosah Dominik Zumr - 2:0. Další trefa Benátek přišla v 10. minutě, z ideální parkety v mezikruží zamířil přesně k tyči David Šafránek - 3:0. Tento gól byl také poslední, který inkasoval při návratu na benátecký led Lukáš Hosnedl, neboť ho krátce poté až do konce utkání nahradil mladičký Adam Kubík.

Hostující náhradník v té době netušil, že bude lovit puk ze své sítě ještě šestkrát. Po dvou minutách mezi tyčemi ho vylákal Václav Jankovský z brankoviště, aby následně objel branku a zasunul za jeho záda - 4:0. Až poté se také poprvé prosadili hosté, po přečíslení středního pásma debutujícího Stuchlíka v benátecké brance přesnou střelou propálil Jaroslav Šimeček - 4:1. Ještě do první sirény Benátky jednou skórovaly, Martin Tondr po Šafránkově přihrávce vyčíhal správný moment ke střele a překonal Kubíka - 5:1.

Jako první se ve druhé části hry prosadili hosté, zpoza kruhů se přesně pod Stuchlíkovu vyrážečku trefil Pavel Písařík - 5:2. Na tuto trefu však našli Benátečtí odpověď, Tomáš Mrkvička našel přes dvě pásma ideálně na modré čáře Pavla Hejňák a benátecký odchovanec svůj únik výborně vyřešil přesnou střelou pod víko - 6:2. V polovině utkání bylo v benáteckém táboře ještě veseleji, Klodnerovu střelu chytře tečoval mimo Kubíkův dosah Dominik Zumr - 7:2.

Osmou trefu Benátek zařídila osvědčená spolupráce Lukáše Tondra a Kamila Bříšky, na kterou po Jablonci a Kobře Praha oba navazují i v benáteckém týmu. Prvně jmenovaný ideálně našel volného parťáka a tomu už zbývalo jednoduché - trefit prázdnou branku - 8:2. Přece jenom do konce druhé části se prosadili ještě hosté - Jakub Zdeněk se s tím nepáral a prostřelil Stuchlíka - 8:3.

Vstup do třetí části se Lvům povedl, když z levého křídla vypálil Pavel Písařík a svým druhým gólem v utkání procedil puk skrz Stuchlíkovu výstroj až do branky - 8:4. Poslední gólové slovo však měly přece jenom Benátky. Od Hejňáka přes Martina Tondra se puk dostal k Petru Královi, jehož střela do poloodkryté branky našla cíl - 9:4. Diváci tak museli být spokojeni, vždyť padlo celkem třináct branek!

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Chtěl bych poděkovat našim klukům za tři body. Celý zápas ovlivnila první třetina, v níž jsme konečně šli do vedení a vytvořili si vysoký náskok. Snažili jsme se mít celý zápas pod kontrolou.

Petr Rosol (MOSTEČTÍ Lvi): Celé utkání se vyvíjelo od našeho špatného začátku. Během chvíle jsme po našich chybách prohrávali 0:4. Takto nemůžeme začínat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.