29. 1. 2023 | Petr Eliáš, Tomáš Nejedlo

Benátky to na Písek neumí, prohrály i třetí vzájemný zápas

N5, neděle 29. 1. 2023
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
Na písecký tým se benáteckému celku v této sezóně zkrátka nedaří. Padli i ve třetím vzájemném utkání v této sezóně, když na soupeřově sice vedli po trefě Davida Šafránka, ale další gól už bohužel nepřidali. Písečtí postupně převzali iniciativu a také otočili skóre na svůj prospěch. Výhru pak pečetili v závěrečné power-play. Nezbývá, než hodit porážku za hlavu a soustředit se na velmi důležitý středeční duel, který na Benátky čeká v Děčíně.
Písek: D. Novák (Polhorodnik) – Pavlát, Radoš "A", F. Novák, Cícha, Hanus, Turek – Hollar, Koupal, Pouzar, Březina "A", Volf "C", Brož, Matiášek, Cháb, Chocholoušek, Hrakholski, Macháček, Andrle
Benátky n.J.: Hofman (Sejpal) – Antoš, M. Tondr "A", Klodner, Mrkvička, Mašek, Čížek, Rajgl – Bříška "C", Jankovský, L. Tondr, Dvořák, Hašlar, Šafránek "A", Havlas, Šíma.
Branky a nahrávky: 29. Koupal (Pouzar, Radoš), 48. Hanus (Matiášek, Březina), 60. Volf (Matiášek, Březina) – 12. Šafránek (Jankovský, M. Tondr). Rozhodčí: Šmika – Hradil, Hlinka. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 46:31. Diváci: 390.

Komentář

Hned první třetina nabídla atraktivní hokej s šancemi na obou stranách. Šťastnější byli hosté, když po úniku Jankovského dorážel David Šafránek - 0:1. Hlavně díky několika skvělým zákrokům brankáře Davida Nováka vedli Benátečtí jen o gól.

Písečtí hráči od druhé třetiny přebírali iniciativu a těžili z lepšího pohybu. V polovině zápasu se dočkali vyrovnání při přesilovce. Jaroslav Pouzar nastřelil puk na branku, odražený kus černé gumy se dostal ne levý kruh k Martinu Koupalovi, který jej bez přípravy vrátil za Hofmanova záda - 1:1.

K rozuzlení dramatické bitvy došlo ve třetí třetině, Králové znovu udeřili ve 48. minutě. Když promarnili pár slibných šancí, napřáhl v početní výhodě od modré čáry Vladimír Hanus a písecká hala vybuchla radostí podruhé - 2:1. Pořádně těžkou šichtu ale Králové museli odmakat až do konce. Padali do střel a rval o cennou výhru. Nebezpečí odvraceli například při přesilovce Benátek v poslední desetiminutovce. Nakonec pečetil výhru gólem do prázdné branky v power-play kapitán Lukáš Volf - 3:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Matušík (IHC Králové Písek): Začnu trošku zeširoka. Dnes mám úžasný den. Posedmé v řadě jsme vyhráli, což je úplně báječné a estébák Bureš se nestal prezidentem, to je další báječná věc. Takže je to úplně úžasný den, teď pojedu domů a jdu na pivo. K tomu hokeji, věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Benátky jsme dvakrát porazili, ale odehráli jsme s nimi těžké zápasy. Ve svém kádru mají spoustu strašně šikovných a dobrých hráčů. Hrají zkušeně, umí to. Jediná naše dnešní cesta, jak je udolat byla, že jsme je totálně přebruslili. V první třetině nás udržel v zápase Novas (David Novák), který chytil tři tutové šance soupeře. Prohrávali jsme jen 0:1. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepším týmem. Řekl bych, že i v té první třetině jsme byli lepší, Benátky v ní ale přece jenom měly nějaké šance. Poté se mi zdálo, že už neměly nic. Jak jsem ale řekl, hrály zkušeně, je to hodně dobré mužstvo. Góly jsme v podstatě do branky donesli. Netrefovali jsme prázdnou bránu, měli jsme mraky šancí a strašně střel. Nakonec to dopadlo krásně a já mám radost.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Myslím si, že utkání bylo obrovsky vyrovnané. Hodně se bruslilo, bylo v něm hodně soubojů. Bylo otázkou, kdo udělá chybu a kdo inkasuje. Bohužel jsme obdrželi dvě branky při soupeřových přesilových hrách. V závěru jsme zkusili power play, která nám nevyšla.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.